Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[All] Jaki alarm i blokadę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaki alarm moglibyście polecić do A4? Nie mam elektrycznych szyb więc opcja domykania szyb jest mi zbędna (jedynie elektryczny szyberdach ma domykanie z kluczyka).

Na Allegro jest pełno różnych alarmów ale które z nich są dobre i sprawdzone?

Zastanawiam się też nad mechaniczną blokadą skrzyni biegów "Tytan-Dipol" albo Niedźwiedź-Lock". Którą z nich wybrać? Może "Tytan-Dipol"?

Pozdrawiam

D3xter

Opublikowano

ja mam proxima zk sam alarm kosztuje jakies 180 zł ale z rozbudowa i montazem dałem 640 zł.i ma dużżżżżżżżżżooo możliwości.polecam :smile:

Opublikowano

alarm - Seo Delphin, blokada - jaka kolwiek

ja mam proxima zk sam alarm kosztuje jakies 180 zł ale z rozbudowa i montazem dałem 640 zł.i ma dużżżżżżżżżżooo możliwości.polecam :smile:

a co on takiego ciekawego potrafi ??

Opublikowano
  • Autor

Poczytałem sobie w necie i niezłe opinie mają alarmy Seo, Elite Pro, Exus V.3100.

Alarmów jest naprawdę dużo, problem jest z wyborem dobrego.

Pozdrawiam

D3xter

Opublikowano

D3xter - co to znaczy dobry alarm, chcesz pochwalić się kolegom ile za niego dałeś? Jeszcze nie słyszałem o alarmie, który by ochronił twoje auto - co najwyżej wydłuży się czas kradzieży o 2s. Takie jest moje zdanie. Mieszkamy w Polsce ! Założyłem też alarm (Seo Delphin + dodatki)- dla spokojnego snu (tak sobie wmawiam) i ubezpieczenia. Jaki by on nie był, będzie dobry, a jak będą chcieli rąbnąć twoje auto to je poprostu zabiorą. PRZYKŁAD : mojego kumpla ciotke w biały dzień wysadzili na ulicy z auta i poprostu sobie odjechali jak swoim - auto się nie odnalazło do dnia dzisiejszego (chrysler) pzdr

Opublikowano
D3xter - co to znaczy dobry alarm, chcesz pochwalić się kolegom ile za niego dałeś? Jeszcze nie słyszałem o alarmie, który by ochronił twoje auto - co najwyżej wydłuży się czas kradzieży o 2s. Takie jest moje zdanie. Mieszkamy w Polsce ! Założyłem też alarm (Seo Delphin + dodatki)- dla spokojnego snu (tak sobie wmawiam) i ubezpieczenia. Jaki by on nie był, będzie dobry, a jak będą chcieli rąbnąć twoje auto to je poprostu zabiorą. PRZYKŁAD : mojego kumpla ciotke w biały dzień wysadzili na ulicy z auta i poprostu sobie odjechali jak swoim - auto się nie odnalazło do dnia dzisiejszego (chrysler) pzdr

Dokładnie tak. Chodzi o to żeby czas kradziezy wydłużyć maksymalnie ... wtedy masz sznasę najść złodzieja na goracym uczynku i połamać mu kręgosłup.

Sam założyłem Proximę, i faktucznie ma sporo możliwośći (moduł konfortu z domykaniem drzwi, szyb ) , ale programuje się go wujowo ... :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Witam

D3xter - co to znaczy dobry alarm, chcesz pochwalić się kolegom ile za niego dałeś?

Nie. Nie chwalę się kolegom samochodem a co dopiero alarmem.

Chodzi mi o to, żeby alarm był dobry, sprawny a nie jakiś szajs co mi nie zadziała jak zajdzie potrzeba.

Jeszcze nie słyszałem o alarmie, który by ochronił twoje auto - co najwyżej wydłuży się czas kradzieży o 2s.

Zawsze to jakaś ochrona.

Myślałem aby założyć blokadę skrzyni i dodatkowo alarm.

Nie wiem jeszcze jaki to będzie alarm ale z tego co czytałem to Seo, Elite Pro, Exus V.3100 są niezłe. Exus kosztuje 440 zł a Elita 160 zł z pięcioletnią gwarancją. I nie wiem czy jest sens płacić różnicę w cenie jeśli alarmy mają podobne działanie.

Alfuta, mam do Ciebie pytania ale to już na priva. :grin:

P.S. Znajomy twierdzi, że zamiast alarmu lepsze będzie zabezpieczenie typu ukryty włącznik sensorowy.

Przecież alarm też ma w swoich funkcjach odcięcie zapłonu.

Pozdrawiam

D3xter

Opublikowano

jeżeli blokada to te sa bardzo dobre http://www.bear-lock.pl/

Opublikowano

Moim zdaniem, alarm jest zbedny ( no chyba ze dla ubezpieczyciela ). Zdecydowanie polecam blokade Dipol, oraz zakladanie jej nawet jak sie wychodzi z samochodu na krotko. Znam osobiscie przypadek, jak zlodzieje odcieli wszystko, ale z taka blokada sobie na szybko nie poradzili. Fakt rozpruty byly cale plastiki w konsoli po srodku, ale samochod stal na miejscu.

Druga dobra opcja to przeniesienie, zlacza serwisowego w nietypowe miejsce, bo czesto podpinaja komputer, a jak zlacze jest w nietypowym miejscu to zlodziejowi na szybko nie chce sie go szukac.

pzdr.

• 2 lata później...
Opublikowano

A ja dałem za Tytan DS400 CAN z Radiowym identyfikatorem Joker i dodatkowym pilotem, domykaniem szyb, antynapadem po otwarciu drzwi, czujnikiem położenia, i oczywiście czujki ultradźwiękowe 700 PLN (z robocizną gwarancją na 5 lat i certyfikatem)

Opublikowano

Jeśli chcesz zamontować alarm to załóż taki z antynapadem, to uchronisz sie od tego o czym pisał Alfuta. Antynapad wymaga po każdym włączeniu zapłonu i otwarciu drzwi kierowcy przyciśnięcia ukrytego przycisku. Jeżeli tego nie zrobisz to gaśnie silnik włączają się awaryjne a w niektórych modelach nawet syrena. Zwłoka wynosi z reguły od 30 do 90s. Według mnie to najważniejsza cecha alarmu. Nie dość że jak Cię wysadzą z auta to daleko nie pojadą, to nawet jak ukradną Ci w sklepie kluczyki z pilotem to nie odjadą Druga sprawa to centralny zamek. Niektóre auta z zamkiem powietrznym wymagają impulsu zamykania i otwierania 3,5s Jeżeli masz taki zamek to warto poszukać alarmu który ma programowalny czas impulsu. Jeżeli nie ma to trzeba dokładać dodatkowy sterownik Jeżeli chodzi o droższe alarmy to dobry jest Ampio, proxima. Z tańszych polecam polskie alarmy: Frodo exodus czy Presto. Zamontowałem ich kilkadziesiąt i mam o nich dobra opinię. Ostrożnie należy kupować najtańsze chińskie alarmy (od 50-120zł). Mimo że nie są złe to niektóre maja czasem wiele irytujących funkcji np po otwarciu drzwi przy właczonym zapłonie włączają swiatła awaryjne :thumbdown: Inna wkurzająca funkcja to przypominanie 3-krotnym bipem syreny o włączeniu alarmu po każdym zamknięciu drzwi. Tych funkcji nie można niestety wyłączyć :wallbash: Kupowanie centralki droższej niż 300 zł to wyrzucanie pieniędzy