Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Montaż bose do avanta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, podłączam się. W lipcu Bose wjeżdża do mojego Avanta. :naughty:

Nie mam aktywnego tyłu, także u mnie do położenia cała wiązka. Materiałów i informacji mam sporo, także będę pisać jak pojawią się problemy nie do przejścia.

Mam 2 pytania do osób, które temat przerabiały:

1. Czy operacja wymaga całkowitego demontażu tunelu środkowego? Czy wystarczy poluzować? Przerabiałem temat przy przejściu na 2 DIN i nie chciałbym do tego wracać.
  2. Jak wygląda sprawa z wygłuszeniem drzwi? Boczki potrafią mi rezonować na starej Nokii, więc zastanawiam się jak to będzie z głosnikami BOSE. Czy seryjnie do BOSE jest wkładane jakieś dodatkowe wygłuszenie? Czy od razy kupować maty?

pzdr

wypor

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak sprawdzić czy mam aktywny? Sub jest ale faktycznie te ori granie nie powala.

Będę miał auto na części z Bose i czytam co mnie tu czeka..

Dywan trzeba targac czy gdzie to idzie?

Od razu będę przerabiał radio na 2 din z navi. Jak sobie ułatwić robotę? 

Opublikowano

Przy oryginale trzeba wykładzinę podnosić.

wywalic fotele i tunel środkowy ( i tak wymieniasz na 2din), wykładzina pozniej już łatwo idzie.

w sedanie temat na 2-3 h roboty na spokojnie przy piwku, a w kombi szybciej. 

Sub czyli aktywne nokia. Odłączenie niebieskiej kostki przy radiu i tył nie gra.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, również chciałbym się podłączyć do tematu. 

Do avanta w którym wszystkie głośniki były pasywne dołożyłem komplet bose. Wiązka rozłożona, głośniki oraz zmiana kodowania radia (concert). Nie działają tylne głośniki. 

Radio sprawdzone w innym aucie i jest ok. 

Czy przy dokładaniu bose do auta gdzie nie było aktywnego tyłu trzeba coś jeszcze dokładać? Czarna kostka w tunelu z zasilaniem wzmacniacza. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, jestem po montażu BOSE u siebie. Ogólnie efekt jest dziwny. Bass jest dużo większy ale strasznie męczący taki pierdzący, na radiu musiałem ustawić na -3. Głosniki maja potencjał to słychać ale to pierdzenie zamiast pojedynczych uderzeń jest strasznie męczący. Jak sprawdzić polaryzację w głośnikach tylnych ? może tam coś mam zamienione.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zakończyłem prace na BOSE u siebie. Co do dziwnego dźwięku po montażu problem rozwiązało wymiana radia CHORUS na CONCERT i przeprogramowanie na BOSE. Puściłem nowy przewód ekranowany 5 żyłowy od radia do kostek BOSE w bagażniku to rozwiązało problem dźwięku alternatora w głośniku. Dodatkowo poszły nowe przewody do głośników przednich teraz wszystko gra fantastycznie.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam , potrzebuje pomocy kogoś kto dokładał Bose do A4 B5 FL , założyłem u siebie cały komplet z instalacją wyjęty z auta i po dolozeniu masy na kostke wzmacniacza gra tylko subwoofer I maly głośniczek w boczku kierowcy reszta cisza