proton2 Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 Po włączeniu nadmuchu do wnętrza jak i w okolicach silnika, w moim niedawno zakupionym A4, było czuć smrodek oleju napędowego. Zajrzałem pod osłonę i okazało się, że na na 4 z 6 przelewach powrotnych z wtryskiwaczy mam wyciek. Na moje oko ucieka na samych wężykach a nie na króćcach wkręconych we wtryskiwacze. Jak widać na załączonej fotce nie mam na końcach wężyków zacisków. Czy tak jest we wszystkich AKE i nadzedł koniec tych elastycznych wężyków i trzeba kupić nowe, czy też poprzedni właściciel przy jakiejś naprawie zapomniał założyć zaciski na końcówki wężyków ? Przepraszam za jakość fotki, ale gdzieś się cyfrówka zapodziała i pozostała komórka.
marewel Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 Kup nowe wezyki wymien i bedzie po problemie,zacicki chyba nie wystepuja.
Gość Szubek-line Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 brak zacisków tak jest oryginalnie, rozumiemm, że cieknie z przelewów a nie z gum w pokrywie przy wtryskach, miałem to samo ale skończyło się niestety na wyminie całej pokrywy
proton2 Opublikowano 16 Września 2007 Autor Opublikowano 16 Września 2007 Tak patrząc na miejsca gdzie powstają plamki ON to wygląda właśnie na przewody. Zacznę od ich wymiany i zobaczymy co będzie dalej. Możecie polecić jakieś konkretne dobrej jakości, które się zaraz nie rozlecą ?[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2007, 10:23 _________________________________________________ Niestety po wymianie wężyków nadal to samo. Nie jest to olej silnikowy tylko ropa - dość charakterystyczny zapach typowy dla parującego ON. Wnioskuję więc, że nieszczelne są przelewy. Teraz pytanie - czy da się kupić same te przelewy (jakby ktoś miał NR z ETKI byłbym wdzięczny). czy też da się to jakoś uszczelnić ?
Gość Szubek-line Opublikowano 16 Września 2007 Opublikowano 16 Września 2007 tak można kupić same przelewy, najlepiej + nowa śrubka i dwie podkładki.
proton2 Opublikowano 20 Września 2007 Autor Opublikowano 20 Września 2007 Wymieniłem przelewy i już nic nie cieknie. No i pozbyłem się smrodku parującego ON. :>
tomi_25 Opublikowano 20 Września 2007 Opublikowano 20 Września 2007 6 letnie auto i juz sa z nim problemy!! tak samo jak w moim 1z [ 12 letnim] co jakis czas to jakis wydatek!! jak nie pompa wody to potem sie wysrala pompa wspomagania!!! moze jednak ta marka jest zbytnio przereklamowana !!!(mialem opla astre przez 2 lata i grosza do niego nie dołożylem,a z moim audi to caly czas jakies problemy!!!!!0
Rekomendowane odpowiedzi