turbo-88 Opublikowano 14 Września 2007 Opublikowano 14 Września 2007 Witam mam problem z moja a4. Gdy mam właczone światła mijania i jak włanczam drogowe to włanczaja się pozycyjne zamiast dogowych co może być tego przyczyną. Prosze o pomoc.
danisz_ Opublikowano 17 Września 2007 Opublikowano 17 Września 2007 może ci nie trybić sam włącznik zmiany świateł, bądź przekaźnik (o ile się nie mylę powinno być to na przekaźniku), a dlatego włączają się postojowe, gdyż one świecą cały czas, natomiast przy zmianie poprostu drogowe się nie włączają, kiedyś tak miałem w scirocco. Nie łączył kabel w kostce podłączonej do przełącznika świateł. Zdejmij obudowę kierownicy i tam pomacaj miernikiem, czy przełącznik trybi, kable itp...
mateogda Opublikowano 17 Września 2007 Opublikowano 17 Września 2007 Jeżeli przyciągniesz wajhę do siebie i światła drogowe się zapalą to znaczy, że elektryka jest sprawna i problem tkwi w przełączniku. Temat był już wałkowany na forum! W moim przypadku powogło kilkukrotne energiczne włącz - wyłącz i regularnie używany działa do dziś. W niektórych przypadkach nie obyło się jednak bez demontażu, bądź wymiany.
Gość spedyt Opublikowano 18 Września 2007 Opublikowano 18 Września 2007 W przełączniku są styki z blaszek, u mnie po rozebraniu i dogięciu blaszek usterka ustąpiła na ok 6 miesięcy, ale problem ostatnio wrócił. Najlepsze rozwiązanie to poszukać nowej manetki.
turbo-88 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Opublikowano 18 Września 2007 Wielkie dzieki za odpowiedz jutro sie za to zabiore
Rekomendowane odpowiedzi