KrzyHo Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Witam szanownych kolegów i koleżanki. I proszę was o pomoc. Mam VAG-COM i intrefejs do tego, na laptopie toshiba z systemem Vista chodzi bez problemu, łączy sie z autem, program widzi interfejs i jest wszystko cacy. Parę dni temu kupiłem mininotebooka Sony VAIO z systemem Windows 7 starter, próbowałem na nim zainstalować VAG, ale wcale nie widzi interfejsu. Więc niewiele myśląc zainstalowałem sobie starego i dobrego Windowsa XP. Było trochę zabawy ze sterownikami, ale wszystkie podzespoły działają i laptopik śmiga elegancko. No to zabrałem się za instalację VAG-COM (próbowałem z różnymi wersjami). Instaluje program, podłączam kabel z interfejsem, komputer znajduje sprzęt, wtedy instaluje sterowniki które pod VISTĄ chodziły (próbowałem też ze sterownikami do XP) w portach COM & LPT widzi USB Serial Port (COM1) a w Kontrolerach mgistrali szeregowej widzi USB Serial Converter Wszystko niby tak samo jak w VISTA na działającym komputerze. W programie VAG ustawiam port na COM1 (próbowałem przestawiać na wszystkie możliwe i w programie i w komputerze) I jak kliknę na test to: Port status: OK Interface: Not found! A jak podepnę do starego laptopa robię test i wszystko działa OK. Jeszcze jedno co mi przyszło do głowy to instalacja VISTY, ale nie wiem czy pomoże. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?? Proszę o pomoc.
chudineze Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Trzeba było najpierw tu poczytać http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=110638.0 no ale już zepsułeś lapka Które były pierwsze sterowniki Vistowe czy XP jeśli w takiej kolejności to źle. Najszybciej to chyba będzie jeszcze raz formacik, instalka systemu i zainstaluj XP sterowniki. Spróbuj może coś pomoże.
KrzyHo Opublikowano 25 Września 2010 Autor Opublikowano 25 Września 2010 Na początku próbowałem ze sterownikami od XP, a jak nie wychodziło to później od VISTY Tylko to jest mininotebook i ma najprostszą wersję 7 starter 32 bit.[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 15:08_________________________________________________Problem rozwiązany. Wystarczy podłączyć interfejs do samochodu. Wtedy wszystko wykrywa i działa. Bez auta komputer nie widzi interfejsu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi