wrobsipl Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 najblizej tez miałbym do świątka możesz napisac cos więcej ??? 2.5 tdi tez robia ??? wydzielony z http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,9450.msg117916.html#msg117916 ależ z was wredni OTpikowcy [pre_pl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Nie opalca Ci sie robic nic przy Twoim silniku. Przyrost bedzie w granicach 10-15PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 powaznie myślałem ze jednak da się coś poprawic żeby to było odczówalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Da sie poprawic, ale nie beda to duze przyrosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedruch Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Flyer czy piszesz, że przyrosty będą nieduże i że się nie opłaca o silniku BDG 163PS ?? Dlaczego, możesz to rozwinąć?? Myślałem, że wszystkie zdrowe 2.5 przyzwoicie się poprawia Oczywiście przyzwoicie nie równa się zarąbiscie, jak to jest w 1.9... Rozwiń myśl.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Da sie poprawic, ale nie beda to duze przyrosty. to nie jest wolnossak zeby przyrosty byly z rzedu 10KM i to w gornym zakresie obrotow...mysle ze z to pytanie o przyrostach powinienes zadac Rogalowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 W silnikach na "B" (i nawet w niektorych AKE) sa blokady na pompie paliwa (i nie tylko), stad dosc ograniczone pole manewru dla tunera... To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 ciekawe czy jest to blokad cos w stylu elektronicznej czy jakies zweżki czy coś w tym stylu ;( ja liczyłem na 190 km i grubo ponad 400 Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedruch Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Czyli nieprawdą jest, że nowsze 2.5 (B..) robi się do ponad 220 PS i niemal 500 NM? Tak słyszałem.. Bo AKE >2001 w allroad'ach standardowo w Niemczech dostawały czip na bodaj 209 PS .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebMis Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Czyli nieprawdą jest, że nowsze 2.5 (B..) robi się do ponad 220 PS i niemal 500 NM? Tak słyszałem.. Bo AKE >2001 w allroad'ach standardowo w Niemczech dostawały czip na bodaj 209 PS .. ale robione przez nadwornych tunerów audi, którzy od producenta mają całą dokumentację gdzie co i jak niestety różne limitery zaszyte w samym sofcie pompy są jak na razie przez naszych tunerów jeszcze nie rozgryzione, i stąd potoczne opinie że te silniki nie nadają się do chipsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedruch Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 a to ciekawe, fajnie wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 To znaczy że BAU nie da się "podkrecić"? Lepiej (z tego powodu) celować w AKE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Na ta chwile chyba nie da sie, chociaz Rogal podobno walczy z tym tematem. Niektore AKE tez maja blokade. Nie wiem, czy sam jej nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Na ta chwile chyba nie da sie, chociaz Rogal podobno walczy z tym tematem. Niektore AKE tez maja blokade. Nie wiem, czy sam jej nie mam... To dopiero byłaby masakra mister Flyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedruch Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 No to Panowie teraz dopiero jest powód do trafedii!! Wszyscy krzyczą, dogryzają, że złom, że wałki, że VP44, że odma, że turbina a zwykły szczęśliwy posiadacz 2.5 musi się jeszcze dowiedzieć, że jeśli już zmieni starego AFB na jakże wspaniałe (i drogie) Bcośtam to wcale nie zyska możliwości dowalenia takiego programu, coby choć raz , niewazne już jakim kosztem, posiadaczy AWX-ów "oczarować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 nigdy nikomu nie polecałem 2,5tdi i nigdy tego silnika nie polece - nawet wrogowi plus koszty rozrządu - min 3 kafle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 poziek plus koszty rozrządu - min 3 kafle dlatego jak coś to trzeba już kupować takiego co miał świeżo wymieniony rozrząd... z 2,5 TDI to podoba mi się tylko praca V6 i nic więcej... sorry za OT ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 mimo to juz nigdy nie kupie 1.9 tdi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jezdzilem rok 1.9, po przesiadce na 2.5 nigdy nie powroce juz do R4 poziek: To co wydam na rozrzad, posiadacz 1.8T wyda na paliwo w ciagu roku Np. Brynia (15-17/100?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobsipl Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 nie no faktycznie wogule to sie czuje jakby sie jezdzilo bendzynka a ja akurta kupilem z rozrzadem ktory ma najechane 27 000, mam nadzieje ze rogal wkoncu opanuje to z tymi blokadami bo by sie chcialo troche wiecej Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi