Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jaki silnik zamiast AWX?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam u siebie w B6 silnik awx , planuje wsadzic inny i tu moje pytanie czy duzy problem był by z wsadzeniem np arl-a ? ma on 150 oni.. lub 140to konne 2.0 z nowszego wypustu po zlikwidowaniu tej wady czy wsadzić znów awx?

Opublikowano

jak masz taką kaplice że musisz robić wymianke to zaoszczędz sobie problemów, dodatkowych kosztów i roboty - i wsadzaj AWX

Opublikowano

Możesz wsadzić ARL ASZ AVF,będzie najprosciej.

BPW 140 km tez jest szansa ze by podszedł tylko ma miskę olejowa troszkę inna nie wiem czy nie zapierała by o sanki z tym ze bpw ma wadliwy naped walkow mimo ze jest juz na kolech zebatych to i tak sie to sypie.

Przy montazu ASZ trzeba uwazac na podstawe filtra to sa dwa rodzaje i jedna nie pasuje.

Opublikowano

ARL to czasem nie leży poprzecznie :mysli: jak by było tak pieknie to juz by pewnie nie jeden wsadzał ARL zamiast modzić AWXa

Opublikowano

Panowie a awx to złe silniki?Pytam bo ostatnio nabyłem a4 z takim motorem.

Opublikowano

Panowie a awx to złe silniki?Pytam bo ostatnio nabyłem a4 z takim motorem.

jedne z najlepszych

Opublikowano

najlepsze :evil::good:

Opublikowano

Dzięki panowie bo już się przestraszyłem.Więc kolego zapinaj AWX.

Opublikowano

Witam, mam u siebie w B6 silnik awx , planuje wsadzic inny i tu moje pytanie czy duzy problem był by z wsadzeniem np arl-a ? ma on 150 oni.. lub 140to konne 2.0 z nowszego wypustu po zlikwidowaniu tej wady czy wsadzić znów awx?

dlaczego chcesz włożyć inny silnik?

Opublikowano

Może klubowicze wypowiedzą sie krótko o silnikach typu AVF ?

Opublikowano

Może klubowicze wypowiedzą sie krótko o silnikach typu AVF ?

to nie jest temat tego wątku ale AVF to jest to samo co AWX tylko jest inne sprzęgło i skrzynka 6

Opublikowano

nie rozumiem czemu chcesz zmienić silnik na inny przecież awx i avf to najlepsze silniczki a jeśli chcesz podkręcić moc(bo widze że interesuje cie 140 i 150 KM silnik) to akurat te silniki są do tego idealnie stworzone(wzmocniony wał korbowy,dodatkowe otwory w bloku,mocne sprzegiełko) więc radze nie kombinować tylko ładuj ten sam silniczek jaki miałeś.

Opublikowano
  • Autor

temat załozylem własnie poto zeby dowiedziec się czy jest sens zmieniać na inny ale

nie rozumiem czemu chcesz zmienić silnik na inny przecież awx i avf to najlepsze silniczki a jeśli chcesz podkręcić moc(bo widze że interesuje cie 140 i 150 KM silnik) to akurat te silniki są do tego idealnie stworzone(wzmocniony wał korbowy,dodatkowe otwory w bloku,mocne sprzegiełko) więc radze nie kombinować tylko ładuj ten sam silniczek jaki miałeś.

ta wypowiedź mi wystarczy :)

Opublikowano

avf :good:

awx 5bieg 280Nm

avf 6bieg 310Nm

pozatym avf nie ma tak jak w awx-ie hydraulicznego napinacza paska wielorowkowego :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

ale do avf musze przełozyc tez skrzynie .. i coś jeszcze ?

jak by to było z avf-em i skrzynią 5?

Opublikowano

awx i avf to takie same silniki, rodzaj rolki napinającej zależy od daty wypustu auta (jeżeli mnie pamięć nie myli pod koniec 2002)

a co do skrzyni 5 to nie wiem ale sprzęgło z awx 5 biegowe ma wymiar 228 mm a z avf 240 mm ale tu niech się mądrzejsi wypowiedzą

Opublikowano
  • Autor

jednak wróce do tematu.. jak to by było z włozeniem arl-a ? wie ktoś moze ?

Opublikowano

Jaki sens jak on sie mechanicznie nie rozni.

Jak chcesz koniecznie to do przekladki miska i smok pompy.

Opublikowano

Witam panowie sory że się wtrącam ale mam podobny problem. Mam a4 z 99 AKN 2,5 które całkiem umarło i chce kupić 2,5 AFB czy mogę zrobić taką wymiane bez osprzętu? dajcie znać

Opublikowano

Co do hydronapinacza. ! Nie słuchaj głupot. AWX też nie ma hydronapinacza ale dopiero od 2003 roku. Ja bym brał AWX bez hydronapinacza z minimum 2003 roku i robił program. Będziesz zadowolony! Jesli chcesz ARL to załóż AWX i pomki z ARL o oznaczeniu AL. Arl jest poprzeczny a nie wzdłużny i może być niezła rzeźba. Turbiny są na rynku jeszcze wydajniejsze od arlowskich.