Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Silnik wpada w tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzwoń do gościa 693-512-417 - jeżdzi po Polsce i skupuje katy - mi bez problemu wypłacił 160pln i przyjechał po kata

Opublikowano
  • Autor

pomyślę nad tym . W przyszlym tygodniu wyląduje prawdopodobnie w DynoSofcie jezeli chłopaki będą mieli czas . Podmienię ECU i zobaczymy co się stanie .

Opublikowano

Ja u siebie swego czasu miałem taką sytuacje ze wcale nie czułem mocy a winnym okazał się przepływomierz.

Po założeniu wskaźnika do turbo okazało się, że ciśnienie jest na poziomie 0,2 bar Po wymianie przepływomierza autko w końcu zaczęło jechać.

Teraz doładowanie jest na poziomie 0,8~0,9 bar.

Opublikowano

podmiana ecu nie taka prosta sprawa bo auta nie odpalisz na innym

(imo i te sprawy )a za przekodowanie troche cie skasuja pewnie

Opublikowano

Kolego sprawdz czy masz szczelny dolot.

Może DV uwala całą sprawę.

U mnie upruchniał wężyl podciśnienie na DV i popmpował tylko 0,5 bara.

Opublikowano
  • Autor

podmiana ecu nie taka prosta sprawa bo auta nie odpalisz na innym

(imo i te sprawy )a za przekodowanie troche cie skasuja pewnie

Wiem, przerabiałem już to . Cena za przewalenie immo 100 pln z adaptacją przez vag wszystkiego co można i kasacja błedów. :good:

Kolego sprawdz czy masz szczelny dolot.

Może DV uwala całą sprawę.

U mnie upruchniał wężyl podciśnienie na DV i popmpował tylko 0,5 bara.

Dolot cały rozbierałem żeby sprawdzić DV poza autem . Wszystko w normie . Dv zamieniałem z ojcem ( Saab 9-5 2.3T etylina ) dalej to samo . Dolot skręcony na nowych opaskach , węże sprawdzone .

Pytanie: Jak sprawdzić czy N75 działa ? podpiąć na krótko do aku ?

Przepływkę wyczyściłem a w mojej okolicy niema nikogo z kim mógłbym podmienić dla testów :no:

Opublikowano

działanie N75 sprawdzisz VAG-iem

musisz wykonac test elementów wykonawczych w bloku "silnik"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

czyli jest sprawne bo vag błędów nie pokazywał :wallbash: nadal jestem w głębokiej murzyńskiej pupie ... i jeszcze mi wisko padło :thumbdown:[br]Dopisany: 10 Październik 2010, 23:46_________________________________________________Mam solucję :cool1:

Winnym całego zamieszania był upie*dolony ECU . Po wymianie ECU , przekodowaniu immo , adaptacji przepustnicy ( i wymianie przy okazji ) silnik zaczął pracować dużo ciszej . Wpiąłem ponownie wskaźnik boost i z Mirkiem z ECU Project ( dawniej DynoSoft Wrocław ) pojechaliśmy sprawdzić co w logach dynamicznych piszczy . Wszystko było ok doładowanie ok 0,5 - 0,6 bara . Dodatkowo pogodzony już z tym że będę musiał wymieniać sprężarkę klimy zostałem miło zaskoczony ... okazuje się że silnik będąc w tybie awaryjnym odcina wszystkie dodatkowe obciążenia ( w tym klime ) .

Sumując : Wymiana ecu pomogła na przyrost mocy , obudziła turbo , wskrzesiła klimę oraz poprawiła spalanie .

Dodam dla zainteresowanych że KOMPUTER 8D0907557T JEST CAŁKOWICIE KOMPATYBILNY Z KOMPUTEREM 8D0907558E . Nie wierzcie w to że wasz komputer 557T można zastąpić jedynie tym samym numerem .

Opublikowano

czyli pierwsza diagnoza byla jak najbardziej trafna

Opublikowano

a Twój nr ecu jaki był?

Opublikowano
  • Autor

557T dziwna sprawa bo na przepustnicy od Ciebie rwał straszliwie i tracił moc dopiero jak wymieniłem na swoją poprzednią to zaczął się normalnie zachowywać . Miałeś ją w swoim silniku ? [br]Dopisany: 25 Październik 2010, 08:58_________________________________________________wg. vaga dawała za silny sygnał ale adoptowała się normalnie .