Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Po kolizji NIE Z MOJEJ winy zabrali mi 10% zniżek...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze znajdzie sie ktoś na tym forum, kto mogłby mi wytłumaczyc niezrozumiale dla mnie sprawy dotyczace zabierania znizek w HDI...

Sprawa wyglada tak:

We wrzesniu tamtego roku (2009) mialem kolizje - koles wjechal mi w tył audiki. zarówno policja jak i ubezpieczyciel tamtego pojazdu ktory wrąbał mi sie w tyl uznali mnie za POSZKODOWANEGO w calym tym zdarzeniu.

ASO naprawilo mi auto na koszt sprawcy i wszystko bylo by OK,gdyby nie sprawa z dzisiejszym przedłużeniem polisy OC....

Babka w ubezpieczalni stwierdzila ze nie moze udzielić mi zniżek w wysokości 60% gdyż we wrześniu 2009 auto miało kolizję , stąd zabrali mi 10% zniżki :/ Jedyne z czym mogłęm to powiązać to wypłata odszkodowania z NNW dla mojego pasażera ktory zostal poszkodowany w calym tym zajściu i otrzymał odszkodowanie....

Pytanie tylko jest takie jak sie ma OC do NNW pasażera ?

czy jesli kożystam z NNW to lecą mi zniżki z OC ? Chore jakieś....

Może mi to ktoś jakoś sensownie wyjaśnić ?

Jutro bede dzwonil do centrali HDI i to wyjaśniał. Co jednak nie zmienia faktu ze jestem mega wkurwiony !

Opublikowano

NNW nie ma wpływu na zniżki w OC tak samo jak np Auto pomoc na AC .... w balona Cię robią .... jakaś masakra z tymi ubezpieczalniami :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Opublikowano

NNW nie ma wpływu na zniżki w OC tak samo jak np Auto pomoc na AC .... w balona Cię robią .... jakaś masakra z tymi ubezpieczalniami :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Tak mi sie właśnie wydaje....

Jutro im z dupska jesień średniowiecza zrobie chyba :)

Opublikowano

HDI niestety stosuje dziwne praktyki .... jak będziesz z nimi rozmawiał to bądź twardy :naughty:

Opublikowano

Domagaj się podstawy prawnej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Juz dawno mówiłem ze urzednicy za swoje decyzje i postanowienia tudzież przekazywane informacje powinni ponosić 1000% odpowiedzialność!

Jak okazalo sie w moim przypadku PANIUSIA w siedzibie głównej HDI "pomylila" sie co do zabrania 10% zniżki jkoby "po kolizji z mojej winy"....

Jak sie okazało - siedzialem na tel prawie 40 min zanim jedna z drugą sprawdzily w kompie-to czysty przypadek byl ze taka informacja zostala podana....

Na moje szczescie zadne znizki mi nie poleciały.

Pańcie powinno sie ukartupić za to co gadają...