Skocz do zawartości
IGNOROWANY

UWAGA! Nie polecam tego usera do interesów!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakiś miesiąc temu pisałem w battalionie, że mam na sprzedaż emblematy do audi (a4 i 1.9TDI). Było kilku zainteresowanych, ale na PW pierwszy odezwał się kolega DIM bardziej konkretnie, cena uzgodniona, dorzuciłem jeszcze pierścienie OOOO na tylną klapę i powiedziałem, że skoro przesyłka za pobraniem to poprzez allegro - nie ma sprawy stwierdził i klikał (zawsze jest to jakieś większe zabezpieczenie). A tutaj jest link do aukcji http://moto.allegro.pl/emblematy-audi-1-9-tdi-i1210781158.html. Sposób wysyłki także uzgodniony. Na bieżąco informowałem DIM'a co i jak. Przesyłka wyszła 13.90 ekonomicznym a przy ostatecznym wysyłaniu kosztowało to 13.50. Za to, że chłopak czekał to mówię, nie będę dupkiem, obetnę do równego tą cenę, gdzie 30zł cena + 13.50 wysyłka = 43.50, wysłałem mu za 40zł.

Jak rozmowa się potoczyła zobaczycie poniżej na screenach wszystkich naszych rozmów dotyczących tej sprawy.

Chciałem zaznaczyć, że kolega DIM poprostu mnie oszukał. Wysyłka ogólnie niby szła długo, dostał po tygodniu (teoretycznie) jak mi napisał. Następnie czekałem na kasę, sam był "zainteresowany" dlaczego ta kasa tak długo do mnie wraca. Dzwoniłem na pocztę i niżej też jest pokazane, co mi powiedzieli, że ktoś musiał odebrać, następnie, że mają 2 tygodnie na odesłanie pieniędzy w przeciwnym razie gdy nie dostanę kasy mam złożyć reklamację. No więc czekam. Dwa tygodnie minęło teraz w poniedziałek, ale DIM mi napisał, że dostał paczkę, więc go nie męczę, bo przecież po co - to nie jego wina. W tym tygodniu starszy miał jechać na pocztę złożyć reklamację, ale siedząc dziś w domu odwiedziła go listonoszka z paczuszką... Starszy oczy wywalił i dzwoni do mnie, że paczka wróciła. Mnie zatkało, no bo jak - klubowicz, powiedział, że dostał, że zapłacił a tu paczka do mnie wróciła? Ciekawe.

Na paczce pisze, że avizo zostało pozostawione u odbiorcy 13.09.10 (mogę wrzucić dodatkowo foto).

No i w tym momencie postanowiłem podzielić się z wami moim doświadczeniem.

Poniżej zobaczycie screeny naszych rozmów:

76015832.jpg

Następnie dostałem wiadomość na gadu gadu:

beztytuufyl.png

Więc pytam DIM'a czy to on mi napisał, bo kasy nie dostałem po:

91244493.jpg

W tym momencie moja cierpliwość się skończyła. Czytałem różne rzeczy o gościu na forum, że kręci ale nic konkretnego, że np kupił i nie zapłacił czy coś.. Takie zwykłe kręcenie sznurka w koło patyka.Mówię sobie, interes to interes, ważne, żeby został sfinalizowany. Tym bardziej przez allegro będzie pewnie a jeszcze z klubu - to już w ogóle na bank będzie ok. Nie miło się zdziwiłem.

Gdyby dał mi znać, że nie odebrał, bo np dostał taniej, albo nie ma kasy, no spoko, ew. za przesyłkę niech mi wróci na konto, w najgorszym przypadku niech nie wraca.. Będę w plecy z kasą ale dla mnie najważniejsze jest słowo i doceniłbym, że umiał się przyznać. Ale nie, napisał mi otwarcie, że dostał przesyłkę.. dostać avizo a dostać przesyłkę to chyba różnica.

Byłoby miło, gdyby ktoś z wyższych jakoś zainterweniował, wkońcu jest to user tego forum.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Od zawsze mowilem: zablokowac Dejmonowi dostep do forum :)

Opublikowano

I znowu się chłopak popisał :polew:

Opublikowano

Dajmun pokazał prawdziwego Dajmuna jak zwykle :decayed: to juz chyba Gwiazda na tym forum :polew:

Ciekawe jak teraz wytłumaczy tą sytuacje :mysli:

Opublikowano

Poczekajmy co Dejmon będzie miał do powiedzenia i podejmę wtedy odpowiednie kroki :hi:

Opublikowano

Eeee tam , ja kupiłem od niego kabel vaga + program , o ile kabel doszedl pocztą (ale nie jestem pewny czy dziala) o tyle programu nie ma , wysyłal mi podobno kilka razy mailem w załączniku ale przeażnie dochodziło coś co ważyło 300kb i nie dało sie otworzyć , chyba vag zajmuje troszke wiecej , nie ???

dałem sobie spokój bo szkoda nerwów a ja juz stary jestem i musze uważać na serce :wink4:[br]Dopisany: 01 Październik 2010, 17:46_________________________________________________michu i przede wszystkim nie nazywaj go klubowiczem bo nim nie jest , zapewniam cie ze klubowicz takiego numeru nie wycina :thumbdown:

Opublikowano

Dajmun nie płaci nie odbiera paczek bo swapuje swoje 2,5 na 1,9 i sprzedaje auto z róznymi felgami na osiach :decayed: <-tyle mozna o nim napisać patrząc co pisze na battalionie :polew: :polew:

Opublikowano

zmieniłem moskal.

dodam, że mam aktualnie kontakt z DIM'em na gadu i zobaczymy jak sprawa zostanie rozwiązana.[br]Dopisany: 01 Październik 2010, 17:51_________________________________________________Proszę o tymczasowe zamknięcie.

Opublikowano

Otwieram na prośbę autora :hi:

Opublikowano

Więc sprawa ma się tak: kolega DiM przelał mi kasę na konto za pierwszą przesyłkę + za odebranie przesyłki wczorajsze + kolejną wysyłkę o którą prosi i emblemaciki.

Aktualnie czekam na zaksięgowanie kasy u mnie, ale ze względu na weekend przedłuża się to.

Chciał mi przysłać potwierdzenie wpłaty, no ale wierzę mu na tyle.

Także w sumie kosztów nie ponoszę, a przesyłka pójdzie jeszcze raz.

Dopiszę jeszcze później jak będę miał kasę na koncie :wink4:

To na tyle.

Opublikowano

przyznaje się bez bicia że dałem d*py :)

Przepraszam że tak wyszło, kasa poszła. Pozdro

Opublikowano

przyznaje się bez bicia że dałem d*py :)

Przepraszam że tak wyszło, kasa poszła. Pozdro

spoko , nic się nie stało :drinks::decayed:

Opublikowano

nie wpier...się między wódkę a zakaske :kox::wink4:

Chcecie to możecie mnie karać banem itd ale ja OSZUSTEM NIE JESTEM. załatwiajem już dużo spraw finansowych na forum i to pierwsza taka sprawa z mojej winy :) i ostatnia...

Opublikowano

OSZUSTEM NIE JESTEM

nieee , no stary po prostu miałeś zaćme na mózgu pisząc ,ze odebrałeś paczke która po tygodniu wróciła do nadawcy :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

OSZUSTEM NIE JESTEM

nieee , no stary po prostu miałeś zaćme na mózgu pisząc ,ze odebrałeś paczke która po tygodniu wróciła do nadawcy :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

to ja może opisze swoją sytuacje z użytkownikiem dawidx11

Sprzedaje aktualnie felgi 16" ponieważ zakupiłem 18 "

ww. user dzwonił, pisał, że bierze felgi tylko żebym mu przesłał fotki, zrobiłem fotki wyslałem i myslalem ze wszystko dojdzie do skutku.

Felgi ze względu na to, że zmieniałem je w małopolsce zostały u Podsi'ego w Krakowie w garażu. Więc mówie przez telefon kupującemu, ze jesli jest tak pewny ze bierze to nie ma problemu wsiąde po robocie o tej 22 do samochodu i pojade do Krakowa po te koła aby je mieć w domku, lecz jesli nie to niech poczeka do aktualnego weekendu to przy okazji je wezme. Mówi mi że jego brat jedzie tu w okolicy na jakies targi i ze w czwartek je wezmie. Mówie ok wsiadlem w samochod w srode z 40 stopniami gorączki po robocie i jade po te koła, felgi mam w aucie już jestem w drodze do domku a ten o to delikwent pisze mi sms'a tresci "jednak nie biore felg sorki za fatyge " aż mi jaja spadły jak to przeczytałem. Łapie za telefon lecz dopiero po kilku próbach odbiera. Pytam delikatnie czy sobie zdaje sprawe, że ja czasu nie mam na loterii wygranego, a on że nie mówił że na pewno bierze te koła.Wiec sie zdenerwowałem, z deka wydarłem a ten przez telefon do mnie co ja sobie k**wa wyobrażam i pieprzną słuchawka.... Chciałbym żeby w jakiś sposób został ten człowiek ukarany, ze względu za stracony mój czas, paliwo oraz przede wszystkim nerwy. Nie jestem złośliwy ani nic, ale doskonale wiedział w jakich godzinach jade po te koła i zadzwonic kilka dobrych godzin wczesnie, nie było by problemu żadnego... a nie w momencie kiedy juz wracałem do domku.

Opublikowano

OSZUSTEM NIE JESTEM

Półmroczność jasna :bag:

Opublikowano

doszłą ta kasa?

taaa , w sobote lub niedziele ci kasa dojdzie :decayed::kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Czy mi się wydaje że kolega DIM, to ten sam co kiedyś miał a4 quattro bez quatro, bo wujek wyciągnął wał :mysli:...

Coś było o tym zakupie kontrolowanym :gwizdanie: