Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Brak reakcji pojazdu po wrzuceniu jakiegokolwiek biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety po roku spokojnej i bez awaryjnej jazdy moja niunia spotkalo mnie dzis przykre zdarzenie.

Jak zwykle gdy mam duzo miejsca i szutrowe podloze to nawracam na recznym :) tak jak to mialo miejsce dzisiaj.

Z okolo 50 km/h zaciagnalem reczny dowrócilem sie o 180 stopni i chcialem wycofac i w tym momencie przytrafila sie wtopa.

Wrzucam wsteczny pozniej jedynke, a tu brak reakcji ani do przodu ani do tylu. Wszystkie biegi na zapalonym silniku mozna wrzucic bez sprzegla, przy 4 i 5 biegu slychac jakby zgrzytanie w skrzyni biegów. Na liczniku normalnie przy kazdym biegu pokazuje predkosc chociaz stoje w miejscu. Nie mam pojecia nawet co moglo paść. Panowie pomozcie na tyle na ile jestescie w stanie podzielic sie ze mna swoimi informacjami na ten temat. Interesuje mnie co moglo sie stac i jakie ewentualne koszty naprawy trzeba liczyc.

Z góry dziekuje za kazda odpowiedz

Samochód potrzebny mi jest na wczoraj, takze musze sie szybko uwinac z tym problemem

Z góry dziekuje

Daniel

Opublikowano

sprawdż czy ci któraś półośka sie nie odkręciła,lu ukręciła... :decayed:

Opublikowano

prawdopodobnie przegub się rozleciał.

Opublikowano

Jakies ewentualne koszty jakie wchodza w naprawe tego co podejrzewacie ile moga wynosic? Tak +/- napiszcie bo teraz u mnie ciezko zebym mogł sobie pozwolic na wieksze wydatki :/

Opublikowano

Jeśli to przegub zewnętrzny to koszt jakieś 200zł lobro , do tego robota z 50 zł. Ale to by ci stukał wcześniej,więc byś wiedział.

Opublikowano

miałem to samo w starej audicy,śruby mocujące półośke do skrzyni sie poluzowały i wogle odkręciły.nie było nic słychać przez ten czas,poprostu w pewnym momencie znikły biegi :kox: objawy wypisz wymaluj jak twoje także sprawdź,to nic nie kosztuje,a tym bardziej przykręcenie ich nic nie bedzie kosztowało.o ile to to :naughty:

Opublikowano

Witam ponownie, tym razem wracam juz z zalatwionym problemem.

Otoz mieliscie racje, przegub z prawej strony poszedl na zielona łake.

Wymienilem obydwa przeguby + caly komplet wachaczy.

Koszt takiej atrakcji wyniosl mnie 1770 zl ale szczerze mowiac warto bylo

Dzieki za pomoc :)

Pozdrawiam