Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Jak wymienić cylinderek , tłoczek , wysprzeglik itp. pedału sprzęgła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Szanowni koledzy nie dawno nabylem owa czesc cylinderek , wysprzeglik czy tez tloczek (zwal jak zwal) pedalu sprzegla o numerze: 8e272 1401 AC i chce ta czesc sam wymienic lecz zabardzo nie mam pojecia jak to zrobic szybko i sprawnie i od czego sie zabrac :mysli:

Posiadam ksiazke typu "zrob to sam" itp ale wersje angielska i jest pare szczegulow , ktorych nie rozumiem dlatego bardzo prosze o pomoc w tym temacie jezeli juz ktos to przerabial.

Jezeli ktos moze to opisac , wytlumaczyc prostym i zrozumialym jezykiem to bede bardzo wdzieczny :hi:

Dziekuje.[br]Dopisany: 05 Październik 2010, 19:01_________________________________________________Witam! Szanowni koledzy sprawa rozwiazana , owy tloczek czy tez wysprzeglik wymieniony . sam sobie wykrakalem :rant: swczoraj stalem na swiatlach oczekujac na swiatlo zielone i mowie do brata , ze musze wymienic wkoncu ten wyprzeglik bo mam czesc juz zakupiona no i swiatlo sie zmienilo ja wduszam sprzeglo aby zmienic bieg i ZZONK pedal sprzegla zostal w podlodze.

Coz pozostalo jak scholowac niunie i brac sie za wymiane.

Po rozbiorce i zdjeciu tej oslony , polki pod kolumna kierownicy i spojzeniu na pedaly okazalo sie , ze owy wysprzeglik pekl :wallbash: na pol a dokladnie pret ktorym polaczony jest pedal sprzegla

Oj duzo kur.... polecialo , grozb ze bez karnistra z benzyna i zapalek sie nie obejdzie i bedzie spokoj :polew: ale sie udalo wkoncu wymienic.

Panowie nie to autko :dance2: duzo lepiej pszyspiesza , zniknely zgrzyty i "chaczenia" (juz sie rozgladalem za druga skrzynia) przy zmianie biegow , sprzeglo sie teraz wdusza duzo latwiej jak noz w maslo :thumbup:

Przepraszam za male OT , jak cos to sluze pomoca i radami jezeli chodzi o wymine tej czesci.

Dziekuje i pozdrawiam :hi: