midqard Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 Witam, Mozecie mi napisać jak wyjąć soczewke z reflektora a dokladnie z tego mocowania na gorze ...zeby nic nie urwac Soczewka siedzi mocno i nie chce przesadzic zeby nie połamac...
Cineksik Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 zobacz tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=60974.0
midqard Opublikowano 9 Października 2010 Autor Opublikowano 9 Października 2010 to jest do zarnika d1s a ja potrzebuje do d2s... wyjecie z tej .... główki [br]Dopisany: 06 Październik 2010, 21:51_________________________________________________Czyżby nikt nie wiedział jak tego dokonać :gwizdanie:
wrclaguna Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 to jest trzpien zakonczony glowka chyba do regulacji wysokosci lampy , jest bardzo mocno osadzony ja urwalem kiedys w bixie bo mnie ciekawilo czy wyjdzie
midqard Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 to jest trzpien zakonczony glowka chyba do regulacji wysokosci lampy , jest bardzo mocno osadzony ja urwalem kiedys w bixie bo mnie ciekawilo czy wyjdzie tez urwałem ale w reflektorze z ktorego chciałem wyjac soczewke (dawca) a teraz mam problem bo jak w refl. do ktorego ma isc socewka znowu trzasnie ten fi... to klejenie zostaje
paput Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Panowie czym różnią się lampy pod d2s i pod samo H7? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=166958.0
HiRide Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 podgrzej to miejsce dobrze suszarka do wlosow wczesniej wkrecajac srube na maxa tzn do tylu.Nastepnie pchaj dlonia caly zespol do przodu-powinno puscic. Ewentualnie zlap palcem wskazujacym i kciukiem za ten element ktory trzyma glowke sruby i pchaj w kierunku szyby reflektora. Mam sruby do regulacji jakby co
midqard Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2011 podgrzej to miejsce dobrze suszarka do wlosow wczesniej wkrecajac srube na maxa tzn do tylu.Nastepnie pchaj dlonia caly zespol do przodu-powinno puscic. Ewentualnie zlap palcem wskazujacym i kciukiem za ten element ktory trzyma glowke sruby i pchaj w kierunku szyby reflektora. Mam sruby do regulacji jakby co to bede grzał ...jak urwe bedzie na Ciebie
Sebastian1983 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 a ja mam inne pytanie, w jaki sposob wogole otworzyc ta lampe d2s ? nie moge znalezc, mozna jakos wyczyscic soczewke z obu stron nie wyjmujac jej ani nie rozklejając lampy?
HiRide Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 a ja mam inne pytanie, w jaki sposob wogole otworzyc ta lampe d2s ? nie moge znalezc, mozna jakos wyczyscic soczewke z obu stron nie wyjmujac jej ani nie rozklejając lampy? sa podobno tacy ktorzy otwierali lampy zwykle h7 ale o xenonie nie slyszalem. Soczewki z lampy d2s mozna wyciagnac tylem i tak samo je zalozyc ale warto pamietac co gdzie bylo przed wyciaganiem(4 lub 2 gumowe podkladki pod odblysnikiem).Najlepiej nagrac filmik podczas wyciagania soczewki zeby pozniej wiedziec jakie ruchy wykonywac celem umieszczenia jej w lampie
midqard Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2011 dzis sie troche meczyłem. Grzałem, grzałem i nie poszło a urwać nie chciałem Obawiam sie ze trzeba bedzie rozkleić klosz ladnie odkrecić i wyjać soczewkę ...chyba ze ktos ma jakis pateny na naprawe elektomagnesu (przesłona na długie)
HiRide Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 dzis sie troche meczyłem. Grzałem, grzałem i nie poszło a urwać nie chciałem Obawiam sie ze trzeba bedzie rozkleić klosz ladnie odkrecić i wyjać soczewkę ...chyba ze ktos ma jakis pateny na naprawe elektomagnesu (przesłona na długie) jaki to samochod ? bo zaden model a4 nie mial lampy z zarnikiem d2s i elektromagnesem dla przeslony
Sebastian1983 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 a ja mam inne pytanie, w jaki sposob wogole otworzyc ta lampe d2s ? nie moge znalezc, mozna jakos wyczyscic soczewke z obu stron nie wyjmujac jej ani nie rozklejając lampy? sa podobno tacy ktorzy otwierali lampy zwykle h7 ale o xenonie nie slyszalem. Soczewki z lampy d2s mozna wyciagnac tylem i tak samo je zalozyc ale warto pamietac co gdzie bylo przed wyciaganiem(4 lub 2 gumowe podkladki pod odblysnikiem).Najlepiej nagrac filmik podczas wyciagania soczewki zeby pozniej wiedziec jakie ruchy wykonywac celem umieszczenia jej w lampie no i wlasnie z tymi gumowymi podkladkami jest lipa, bo zle sie skreci, pewnie na tych gumkach jest regulacja, i nie bedzie dobrze swiecilo tylko walic bedzie przed samochod tylko kawalek...... Jak sie wykreci od srodka te 3 sruby, ktorymi jest przykrecony odblysnik, to wyjdzie mi z tym soczewka ? i pewnie wyleca gumki ..?
midqard Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2011 jaki to samochod ? bo zaden model a4 nie mial lampy z zarnikiem d2s i elektromagnesem dla przeslony passacik rok 2003c a takie lampy jak te: http://moto.allegro.pl/bixenon-do-vw-passat-b5-lift-2000-2005-i1379102411.html
HiRide Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 jaki to samochod ? bo zaden model a4 nie mial lampy z zarnikiem d2s i elektromagnesem dla przeslony passacik rok 2003c a takie lampy jak te: http://moto.allegro.pl/bixenon-do-vw-passat-b5-lift-2000-2005-i1379102411.html nie mialem takich lamp w rekach nigdy wiec ile moglem pomoc to pomoglem na podstawie tego co wiem o lampach z a4
Sebastian1983 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 czy da rade wyjac tylem przez otwor wyjac soczewke d2s ? odkrecilem 3 sruby w srodku, ale ten otrwor wydaje sie za maly zeby wyjac soczewke razem z odblysnikiem, a zdjac pokrywy sie nie da tak jak to widzialem na ktoryms fotostory, w moich lampach poprostu nie zdejmuje sie gorna czesc obudowy, czyli co zostaje rozklejanie lampy ? bo skoro przez dziure nie wyjdzie tylem, moze ktos by wiedzial?
HiRide Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 czy da rade wyjac tylem przez otwor wyjac soczewke d2s ? odkrecilem 3 sruby w srodku, ale ten otrwor wydaje sie za maly zeby wyjac soczewke razem z odblysnikiem, a zdjac pokrywy sie nie da tak jak to widzialem na ktoryms fotostory, w moich lampach poprostu nie zdejmuje sie gorna czesc obudowy, czyli co zostaje rozklejanie lampy ? bo skoro przez dziure nie wyjdzie tylem, moze ktos by wiedzial? to pytanie bylo juz na forum z 10 razy i w tym temacie tez juz chyba bylo to pytanie i pojawia sie znowu Tak,jest mozliwosc wyciagnac odblysnik przez otwor z tylu lampy.
wojtek123 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam koledzy mam zwykłe leflektory w swoim autku mam okazje kupić kompletne lampy bixenony z żarnikiem i przetwornicami orginał . czy instalacja będzie pasowała w moim aucie do tych bixenonów ? i czy wystarczy podpiąć wtyczkę do tych lamp i będzie wszystko funkcjonowało? Pomińmy temat sprysków i samo poziomów
midqard Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 bedzie ...bez regulacji oczywiscie (jak sam napisałeś)
wojtek123 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 bedzie ...bez regulacji oczywiscie (jak sam napisałeś) Ale ta regulacja ręczna co jest w samochodzie będzie działała?
Rekomendowane odpowiedzi