hellbean Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ja zapłaciłem niespełna 2tys ale z naprawą właśnie głowicy, co w zasadzie pochłoneło połowę tej kwoty.
rookie Opublikowano 22 Grudnia 2010 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Panowie, dzisiaj odebrałem swoje auto od mojego Audi mechanika. Oto opis prac i cena: -planowanie głowicy -szlif zaworów i gniazd zaworowych -nowe prowadnice zaworowe [ssące i wylotowe] -nowe uszczelniacze zaworów -test na szczelność głowicy [cała! ] -simmeringi i uszczelki -nowa uszczelka pod głowice -nowe uszczelki pod szpilki głowicy -nowe szpilki głowicy -nowa uszczelka kolektora wydechowego -nowe świece żarowe Bosch -nowy płyn G12+ -nowy olej i filtr oleju Castrol Edge 5W-40 Turbo Diesel -kompletna diagnostyka silnika po montażu Cena 1464 zł Wynik: Panowie mam nowy silnik, który odzyskał moc, ciszej chodzi i bardziej miękko. Powodem regeneracji głowicy było uszkodzenie uszczelki pod głowicą i wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia. Przebieg 171 tys. km z książką. P.S. Wałek rozrządu, krzywki, popychacze w super stanie.
Rekomendowane odpowiedzi