Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu światło i elektrycznych podnośników w tylnych drzwiach Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy sterowniki tylnych szyb są widoczne w VAGu? Dziwne żeby obydwa silniczki były były spalone. Może jest coś nie tak ze sterownikiem w drzwiach kierowcy?

Opublikowano

sprawa się wyjaśniła. Zgodnie ze schematem Bart-S'a, pin 10 w kostce T12 modułu komfortu jest sygnałem inklinacji - niestety tak nie jest - szyby ruszyły po podłączeniu kabla do kostki drzwi przednich - idę zlokalizować ten pin w module komfortu i napiszę, który to.

Opublikowano

A kolor kabla się zgadzał w pinie 10?

Opublikowano
sprawa się wyjaśniła. Zgodnie ze schematem Bart-S'a, pin 10 w kostce T12 modułu komfortu jest sygnałem inklinacji - niestety tak nie jest - szyby ruszyły po podłączeniu kabla do kostki drzwi przednich - idę zlokalizować ten pin w module komfortu i napiszę, który to.

Czerwono szary kabelek to inklinacja - MK nie powinien mieć tu nic do gadania bo z tym sygnałem i tak mostkujecie się w kostce na słupku A (pin 14).

Opublikowano

Zgadza się kolor przewodu - Bartku - na Twoim schemacie idzie on do kostki T12, pin 10 w module komfortu. Sygnał ten jest jednak obok głównej masy zasilającej moduł komfortu - nie pamiętam już nr pinu.

Opublikowano
Zgadza się kolor przewodu - Bartku - na Twoim schemacie idzie on do kostki T12, pin 10 w module komfortu. Sygnał ten jest jednak obok głównej masy zasilającej moduł komfortu - nie pamiętam już nr pinu.

Powinien być w pinie 10 kostki 12-pinowej - nie popierdzieliły Wam się kolory? Bo czerwono/szary a szaro/czerwony to zupełnie inna bajka.

Nadal nie mogę zrozumieć na cholerę Wam rozkminka przy kostkach MK... Przecież wystarczy mostek z odpowiednim kablem w słupkach A i obwód inklinacji mamy załatwiony (po co ryć w podłodze?).

Opublikowano

podpinałem tam CAN'a i praktycznie wszystkie sygnały (poza głównym zasilaniem) - tak mi było wygodniej. Tak, czy inaczej - w kostce T12 nie było żadnego pinu na miejscu 10. W ogóle chyba tylko 2 przewody do niej szły. Inklinacja znalazła się obok masy głównej MK, jak już wspomniałem. Auto 2004r. Grunt, że już działa;]

Opublikowano
podpinałem tam CAN'a i praktycznie wszystkie sygnały (poza głównym zasilaniem) - tak mi było wygodniej. Tak, czy inaczej - w kostce T12 nie było żadnego pinu na miejscu 10. W ogóle chyba tylko 2 przewody do niej szły. Inklinacja znalazła się obok masy głównej MK, jak już wspomniałem. Auto 2004r. Grunt, że już działa;]

Masa główna MK jest w tej samej kostce co inklinacja - masa na pinie 12 a inklinacja na pinie 10. Zwróć uwagę na to, że MK ma 2 kostki 12-pinowe.

Opublikowano

Racja:) Nie liczyłem pinów głównej kostki, ale na pierwszy rzut oka wydawało się być ich szesnaście...

Opublikowano

Każda kostka ma ponumerowane każde gniazdo, nie trzeba liczyć. W Elsie jest opisane że jest to skrajna czarna kostka (nr 1)

Opublikowano
Każda kostka ma ponumerowane każde gniazdo, nie trzeba liczyć. W Elsie jest opisane że jest to skrajna czarna kostka (nr 1)

Dokładnie - i w okolicach schematu wrzuciłem fotkę z numeracją wtyczek MK.

komfortconn.JPG

...a poniżej schemat instalacji od MY2004. Inklinacja jest w pierwszej wtyczce (12-pin) na pinie 10 - na schemacie opisane jako T12(I)/10.

eleodMY04.jpg

Opublikowano

zwracam więc honor Bartku - wpiąłem się do innej kostki;]

Opublikowano
zwracam więc honor Bartku - wpiąłem się do innej kostki;]

Luz ale to i tak nie nasz problem :wink:

Opublikowano

Na szczęście tez nie mój bo wszystko działa ;)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Opublikowano

Witam.

Panowie potrzebuje numerów dwóch części:

1. Kostki wiązki (oswietlenie klamki, lampki biala i czerwona...itd) która podłącza sie do sterownika szyb elektrycznych boczka tylnego.

2. Pinów z tej kostki...

Da się to jakoś podrzucić ??

piny.jpg

Aaaaaa no i jakby ktoś był tak uprzejmy wpisac numerki spinek boczków które to tak ładnie lubią sie urywać przy demontażu boczka... :)

Opublikowano
Witam.

1. Kostki wiązki (oswietlenie klamki, lampki biala i czerwona...itd) która podłącza sie do sterownika szyb elektrycznych boczka tylnego.

2. Pinów z tej kostki...

http://s14.postimage.org/pgbjppe65/piny.jpg

Aaaaaa no i jakby ktoś był tak uprzejmy wpisac numerki spinek boczków które to tak ładnie lubią sie urywać przy demontażu boczka... :)

8D0 972 623 AA - 2-pinowa wtyczka diody podświetlającej klamkę

000 979 018 - pin do w/w kostki

893 971 632 - 2-pinowa wtyczka lampki czerwonej lub białej

000 979 021 - pin do w/w kostki

000 979 018 - pin do wtyczki 16-pin w sterowniku drzwi

8E0 868 243 - spinka tapicerki

Opublikowano
Witam.

2. Pinów z tej kostki...

8D0 972 623 AA - 2-pinowa wtyczka diody podświetlającej klamkę

8E0 868 243 - spinka tapicerki

Aaaa numer samej wtyczki masz może (pod te piny 000 979 018 - pin do wtyczki 16-pin w sterowniku drzwi) ?? Wszystkie w sumie mam ... brak jedynie 16 pinowej wtyczki :( - wtyczke juz mi w ASO znaleźli...tak wiec zamowione :) tylko dlaczego te piny sa taaaaaaaaaaaakie drogie ?????? 19 PLN z przewodzi z 2 pinami :o rozbój !!

Opublikowano
witam.

2. Pinów z tej kostki...

aaaaaa no i jakby ktoś był tak uprzejmy wpisac numerki spinek boczków które to tak ładnie lubią sie urywać przy demontażu boczka... :)

8d0 972 623 aa - 2-pinowa wtyczka diody podświetlającej klamkę

8e0 868 243 - spinka tapicerki

aaaa numer samej wtyczki masz może (pod te piny 000 979 018 - pin do wtyczki 16-pin w sterowniku drzwi) ?? Wszystkie w sumie mam ... Brak jedynie 16 pinowej wtyczki :( - wtyczke juz mi w aso znaleźli...tak wiec zamowione :) tylko dlaczego te piny sa taaaaaaaaaaaakie drogie ?????? 19 pln z przewodzi z 2 pinami :o rozbój !!

4a0 972 883 a

Opublikowano
witam.

2. Pinów z tej kostki...

aaaaaa no i jakby ktoś był tak uprzejmy wpisac numerki spinek boczków które to tak ładnie lubią sie urywać przy demontażu boczka... :)

8d0 972 623 aa - 2-pinowa wtyczka diody podświetlającej klamkę

8e0 868 243 - spinka tapicerki

aaaa numer samej wtyczki masz może (pod te piny 000 979 018 - pin do wtyczki 16-pin w sterowniku drzwi) ?? Wszystkie w sumie mam ... Brak jedynie 16 pinowej wtyczki :( - wtyczke juz mi w aso znaleźli...tak wiec zamowione :) tylko dlaczego te piny sa taaaaaaaaaaaakie drogie ?????? 19 pln z przewodzi z 2 pinami :o rozbój !!

4a0 972 883 a

Dziękuje Bart-S

---------- Post dopisany 21-01-2013 at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany 14-01-2013 at 14:35 ----------

Ma ktoś możliwość rozpisania mi kolorów wtyczki 16 pinowej wiązki na tylnych boczkach z podświetleniem klamki, czerwonym i białym z elektrycznymi szybami ??Chodzi mi o wtyczke która jest podłączana do modułu silnika tylnych drzwi... (te strzałki są nieistotne...)

wtyczka1.jpg

U mnie jak juz wczesniej pisalem sa obcięte a chcialbym sobie wiązkę przygotowac do montażu...

Opublikowano
Ma ktoś możliwość rozpisania mi kolorów wtyczki 16 pinowej wiązki na tylnych boczkach z podświetleniem klamki, czerwonym i białym z elektrycznymi szybami ??Chodzi mi o wtyczke która jest podłączana do modułu silnika tylnych drzwi... (te strzałki są nieistotne...)

http://s8.postimage.org/o8gxrd0sh/wtyczka1.jpg

U mnie jak juz wczesniej pisalem sa obcięte a chcialbym sobie wiązkę przygotowac do montażu...

A co masz na schematach?

eleodMY04.jpg