Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu światło i elektrycznych podnośników w tylnych drzwiach Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co dokładnie chcesz dołożyć? Białe lampki, czerwone lampki, podświetlane klamki czy wszystko razem? Podaj również jaką instalację masz teraz

Opublikowano
3 godziny temu, Romeck napisał:

Witajcie jest ktoś jeszcze aktualny w tym temacie? Mam pare pytan bo od tego czytania calego tematu juz sie calkiem pogubilem... Chcialem zalożyć u siebie oświetlenie w drzwiach (z tylu korby). Czy moduł komfortu AR to obsluguje w końcu czy nie? Przewodów w kostce w slupku B nie ma... 

Wiem że druciarstwo ale czy jest mozliwosc podpiecia lampek jakos pod mikrostyk zamka zeby nie rozbebeszac pół samochodu? 

Zrób elektrykę w tyle i od razu lampki daj bez kombinowania ja ostatnio rezałem u siebie. Efekt w temacie o mojej lalce. 

Pozdrawiam,

Darek

Opublikowano

Chce dolozyc tylko biale i czerwone lampki. Fajnie byloby zrobic pelna elektryke ale mam zbyt malo czasu na grubsza robote. Auto jest caly czas w eksploatacji a poza tym duzo gratow do pozbierania... Boczki modul wiazki... 

Mam podswietlane kratki nawiewow zapalniczke i podłokietnik podobno jest to sterowane z Mk? 

Z tego co napisał kolega Bart-S zrozumialem ze w moim przypadku nalezy "tylko" dolozyć brakujace przewody z MK do tylnych drzwi? 

Edytowane przez Romeck

Opublikowano

Moduł AR obsłuży. Trzeba pociągnąć do niego przewody zasilania, a masę masz przy słupku.

Opublikowano
13 minut temu, nitroo napisał:

Moduł AR obsłuży. Trzeba pociągnąć do niego przewody zasilania, a masę masz przy słupku.

O to mi chodzilo :)

Czyli jak dobrze rozumiem musze z modulu pociagnac jeden przewód na lewe drzwi a drugi na prawe? Wedlug schematu jesli dobrze rozczytuje na lewe drzwi T16(II) /2 czyli z drugiego konektora modułu drugi pin? I prawe drzwi T16(II) /1- pierwszy pin? I wszystko do slupkow w 14 pin kostki? 

Opublikowano

Cytat z forum:

Moduł komfortu nie ma nic do światełek w tapicerce drzwi - kupujesz lampki i podłączasz je do sterownika drzwi (zwanego inaczej silniczkiem szyb). Jeśli chodzi o przód - zasilanie obu lampek podpinasz do pinu nr 13 a masę do pinu 21 w gniazdku 32 pinowym. Natomiast z tyłu zasilanie lampek ułatwiających wsiadanie w pin 2 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Zasilanie lampki ostrzegawczej - pin 3 w 16-pinowej (brazowej) wtyczce w module drzwi. Masa wspólna z pinu 6 w tej samej wtyczce. To wszystko.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano
W dniu 8.10.2010 o 04:30, Bart-S napisał:

Irku - w przypadku instalacji pakietu oświetlenie w boczkach z korbami, lampki zasilane są bezpośrednio z modułu komfortu.

To jak to w koncu jest bo juz nic nie rozumiem... 

Edytowane przez Romeck

Opublikowano
3 godziny temu, nitroo napisał:

Najpierw piszesz tak a pozniej wklejasz cytat z forum ze mam sie z tylko wpiąć w 16-pinowa kostke... Dodam raz jeszcze ze mam z tylu korby a w słupku B nie ma przewodu w pinie 14

Opublikowano

Ktoś coś dopomoże? 

Opublikowano
200569 - Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb - 1200569 - Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb - 2

Musisz pociągnąć przewód z MK przez słupek do wtyczki (zielono/niebieski a następie szaro/żółty przewód)

Opublikowano
16 godzin temu, lipmar1789 napisał:

200569 - Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb - 1200569 - Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb - 2

Musisz pociągnąć przewód z MK przez słupek do wtyczki (zielono/niebieski a następie szaro/żółty przewód)

I o to mi chodziło dzięki wielkie. I zmienic kodowanie na 3?

Opublikowano

@Romeck, napisałem Ci jasno i wyraźnie nr pinów z modułu komfortu, o które prosiłeś i czarno na białym dostałeś info, że moduł AR obsłuży lampki. Reszta wypowiedzi dotyczyła podłączenia w przypadku el. szyb. Wystarczyło trochę chęci, żeby przejrzeć temat, a nie truć co chwilę.

Opublikowano

Dzięki nitroo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam a czy bedzie miał ktoś taki schemat tylko że przednich drzwi podpięcia i kolory jak na tych tylnych schematach szukam i szuka i znależć nie moge same schematy tylnych a w ogolnych ogólnych schematach elektrycznych ponad połowa linków nie działa masakra ,bardzo byłbym wdzieczny 

Opublikowano
W dniu 20.05.2019 o 11:31, GisGG napisał:

Witam a czy bedzie miał ktoś taki schemat tylko że przednich drzwi podpięcia i kolory jak na tych tylnych schematach szukam i szuka i znależć nie moge same schematy tylnych a w ogolnych ogólnych schematach elektrycznych ponad połowa linków nie działa masakra ,bardzo byłbym wdzieczny 

Przeszukaj temat, to znajdziesz.

Opublikowano

@GisGG Pin 21 masa (brazowy) Pin 13 plus tylko jego musisz sobie dołożyć bo go nie ma w kostce.

Opublikowano

No ok a illuminacja klamki no i oczywiśnie kolory przewodów ???

Opublikowano

@GisGG iluminacja Pin 6 kolor niebieski to jest chyba  ten sam kabel co do podswietlenia przycisku od szyby 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema wiem że temat był już rozpracowany mam takie pytanie odnośnie zamontowania elektrycznych szyb tyl audi a4 b6 mam rozebrane auto bezpiecznik  s 280 i s23 zasilone i niewiem co z tym can inklinacja o to z tym chodzi mam od słupka b do a ale gdzie dalej to podlaczyć  gdzie mają być wpięte z góry dzięki 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie. Bo nie wiem czy dobrze kombinuje. Tył korby. Lampki w drzwiach czerwone. Chce dolozyc niezalezne podswietlenie nog. Jak podepne sie w kable przed kostka w slupku B po lewej stronie w kabel brazowy (11) i szaro/zolty (14) to lampki zaswieca? 

A w jakie kolory w przednich slupkach przed kostkami z elektryka?