Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Różnica między płynem chłodniczym G12 a G12++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

planuję wymienić przed zimą cały płyn chłodniczy i mam pytanie czym różni się ten FEBI G 012 A8D A1

http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-febi-g12-1-5-litra-audi-skoda-vw-i1224741480.html

od oryginalnego G12++

http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-g12-audi-wv-seat-skoda-org-i1247200003.html

Czy tylko ceną? i czy faktycznie FEBI produkuje dla AUDI?

Który lepiej wybrać do AWX`a i ile wchodzi?

pozdrawiam

Opublikowano

Kup 2l G12++.Litr w ASO to kwota coś kolo 40zl.Rozcieńczysz w stosunku 1do3 i po zalaniu ukladu zostanie jeszcze 0.4-0.7l na dolewke,a audika bedzie latać na tym co jest najlepsze

Opublikowano

Kup 2l G12++.Litr w ASO to kwota coś kolo 40zl.Rozcieńczysz w stosunku 1do3 i po zalaniu ukladu zostanie jeszcze 0.4-0.7l na dolewke,a audika bedzie latać na tym co jest najlepsze

biorac pod uwage mrozy ostatnich zim do -30 C sugerowlabym rozcienczenie 40/60 2 L plynu + 3 L wody destylowanej

Opublikowano

Pewnie,że ten sposób jest lepszy,bezpieczniejszy.Wymieniłem plyn tak jak opisalem wyzej rok temu i bezproblemowo zleciala cala poprzednia zima także Lookas wybór należy do ciebie

Opublikowano
  • Autor

biorac pod uwage mrozy ostatnich zim do -30 C sugerowlabym rozcienczenie 40/60 2 L plynu + 3 L wody destylowanej

2l płynu + 3l wody to będzie 2:3 czyli do -24 :cool1:

Kupię 3 opakowania po 1,5 litra, rozcieńczę 1:1

3x1,5koncentratu+3x1,5wody i będzie 9l płynu, albo zmniejszę trochę ilość wody tak aby wyszło z

4,5l koncentratu 8l płynu i będzie do ok -40

http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-g12-audi-wv-seat-skoda-org-i1247200003.html

Z tego co się zorientowałem do wchodzi chyba 7 litrów?

No i czy ktoś wie czym się różnią FEBI G12 od ORI G12++? i czy można je mieszać?

Opublikowano

2l płynu + 3l wody to będzie 2:3 czyli do -24 :cool1:

na odwrot mialo byc 60/40 - 3L plynu 2 L wody :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie ja chce kupić płyn G12 firmy 4max 5 Litrów pisze na nim płyn bezkrzemowy G12 plus i to jest gotowy płyn a czytałem gdzieś ze G12+ to tylko koncentrat to jak to jest?

Opublikowano

Panowie ja chce kupić płyn G12 firmy 4max 5 Litrów pisze na nim płyn bezkrzemowy G12 plus i to jest gotowy płyn a czytałem gdzieś ze G12+ to tylko koncentrat to jak to jest?

Radziłbym samemu zakupić g12 i rozcieńczyć w proporcjach które koledzy wyżej podają. Nie będziesz miał zonka jak temperatura spadnie do -30. Kto wie co to na prawdę za płyn. Pewnie jest sporo tańszy(strzelam).

Opublikowano

4max jes robiony z chyba koncentratu firmy BASF,moze dlatego napisali g12+.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

marwell ma racje 4max jest poprostu gotowy do wlania i smialo wytrzymuje mrozy :chytry:

Opublikowano

Dobry jest też Kuler K2 Long Life G12 czerwony, bez krzemowy.

Atrakcyjna cena i dobra jakość.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie - wymieniłem ostatnio płyn chłodniczy na Febi G12+ rozcieńczając go w stosunku 1 - 1 tzn. 3 litry koncentratu - 3 litry wody destylowanej. Czy taka mieszanka jest bezpieczna przy mrozach rzędu - 20 stopni ?

Opublikowano

Mam pytanie - wymieniłem ostatnio płyn chłodniczy na Febi G12+ rozcieńczając go w stosunku 1 - 1 tzn. 3 litry koncentratu - 3 litry wody destylowanej. Czy taka mieszanka jest bezpieczna przy mrozach rzędu - 20 stopni ?

masz ochronę do -36st. :cool1: