Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam na nowej pompce ustawione 185. Praktycznie nie puści dymka. Jak dałem na wartość fabryczną to zaczął przykapcać.

Opublikowano

mr.mark1 ma pompke z b8 o num. 8K0963303. tez ja mam i gdy robilem test pompki napompowalo 38/39 ml. a to za duzo bo ori powinna pompowac 34ml w tolerancji -2/+4 czyli od 32-38 ml

w tym przypadku wedlug moich obliczen trzeba zmienic w adaptacjach z ori 176 nawet na 200 ?

ja mam teraz ustawione na 171 i nie dymi , a podajnik mam nowy...

Edytowane przez niestandardowy

Opublikowano

ja sobie obliczyłem po dawce że mam mieć 193, "wtryskiwacz" nowy, świeca nowa, nowy akum a i tak rano zawsze dymka puści tak do minuty czasu, ale potem jest idealnie;), przestałem się tym martwić bo trochę kasy w to poszło....

Edytowane przez Pawel88ST

Opublikowano

ja sobie obliczyłem po dawce że mam mieć 193, "wtryskiwacz" nowy, świeca nowa, nowy akum a i tak rano zawsze dymka puści tak do minuty czasu, ale potem jest idealnie;), przestałem się tym martwić bo trochę kasy w to poszło....

Ja mając nie ori pompkę, zauważyłem że robiąc dwa testy jeden po drugim, przy drugim pompka zawsze napompowała więcej. Możesz mieć podobnie.

Opublikowano

A w ori pompce ile napompuje? Nie mialem okazji mierzyć

Opublikowano

a świeca może być powodem że zakopci ?

Opublikowano

Na moje nie bo wrzucil nowa...

Opublikowano

ale nie chodzi mi w jego przypadku tylko ogólnie :decayed:

Opublikowano

Podajnik daje paliwo jak swieca jest juz rozgrzana wiec teoretycznie moze byc to powodem zakopcenia. To jednak piec na rope i przy rozpalaniu moze na chwile zakopcic. Takie moje zdanie ;)

Opublikowano

akurat podajnik jest u mnie nowy :)

Opublikowano

Fragment z Elsy:

"...Wartość wymagana:
34 ml -2 ml /+4 ml (dopuszczalny zakres
tolerancji 32 do 38 ml)..." :wink:
Opublikowano

No teoretycznie jak nie da początkowej temperatury odpowiedniej to tak jak i w silniku, silnik nie odpali [emoji14]

Opublikowano

Idzie ustawić tak że jak odpalam webasto temperatura od razu jest HI albo np 18 stopni ?

Opublikowano

Idzie ustawić tak że jak odpalam webasto temperatura od razu jest HI albo np 18 stopni ?

Można podnieść o kilka stopni temperaturę, w adaptacjach:

klima_adaptacja_webasto.jpg

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

koledzy czy pompka paliwa webasto do a4 b6 2.0 benzyna pod piec oryginalny będzie rownież działać od diesla, lub od nowszego modelu B8, a odnośnie telestartu to T60,T70,T80 będzie u nas wspołgrało a T90 już nie? T90 to już model B8. I jak jest z tym pilotem od B8 tez nie podejdzie?

Opublikowano

Panowie mam spory problem, webasto fabryczne, nowy rozpylacz, nowa świeca zarowa, nowy akumulator moll 95 i jak jest większy mróz to nie odpali z pilota, próbuje długo i nic, jak tylko odpale samochód włącza się od strzała, mogę potem wyłączyć samochód jak juz zaskoczy i już webasto chodzi :( dajcie jakiś pomysł bo brak słów, może jak paliwo zimne to pompka nie może Ruszyć a jak się po odpaleniu auta minimalnie zwiększy napięcie to ruszy nią?

Opublikowano

a ile masz paliwa w zbiorniku ?

Opublikowano

koledzy czy pompka paliwa webasto do a4 b6 2.0 benzyna pod piec oryginalny będzie rownież działać od diesla, lub od nowszego modelu B8, a odnośnie telestartu to T60,T70,T80 będzie u nas wspołgrało a T90 już nie? T90 to już model B8. I jak jest z tym pilotem od B8 tez nie podejdzie?

Opublikowano

Panowie mam spory problem, webasto fabryczne, nowy rozpylacz, nowa świeca zarowa, nowy akumulator moll 95 i jak jest większy mróz to nie odpali z pilota, próbuje długo i nic, jak tylko odpale samochód włącza się od strzała, mogę potem wyłączyć samochód jak juz zaskoczy i już webasto chodzi :( dajcie jakiś pomysł bo brak słów, może jak paliwo zimne to pompka nie może Ruszyć a jak się po odpaleniu auta minimalnie zwiększy napięcie to ruszy nią?

Sprawdź ustawienia przy jakim minimalnym prądzie ma się piec odpalić, być może jest coś blisko maksymalnej wartości i przez to webasto startuje tylko jak jest ładowanie już z altka