Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie kupiłem do siebie sterownik webasta ( ten przypiecu) z literka K, wczesniej miałem C i po zakodowaniu nie mogę odpalic webasta na włączonym silniku, zauważyłem że grupa 3 w adaptacjach odpowiedzialnna za dopasowanie webasta do pracysilnika jest u mnie niedostępna (error) i teraz niewiem czy coś źle koduję czy co ? na sterowniku C wszystko działało...

Pozdrawiam

Opublikowano

czy ktos mi potwierdzi, czy w B6 z fabrycznym webasto, do ktorego niestety nie mam pilota (poprzedni wlasciciel mowi, ze gdzies zgubil) zahula mi pilot T60 z A6/A8 o nr 4D0909507A ? wyglada praktycznie identycznie jak ten 8P0....

z gory dzieki.

Nie podejdzie...
Opublikowano

czy ktos mi potwierdzi, czy w B6 z fabrycznym webasto, do ktorego niestety nie mam pilota (poprzedni wlasciciel mowi, ze gdzies zgubil) zahula mi pilot T60 z A6/A8 o nr 4D0909507A ? wyglada praktycznie identycznie jak ten 8P0....

z gory dzieki.

Nie podejdzie...

dzieki za odp. w takim razie czy jedyna opcja, zeby cieszyc sie pilotem jest znalezienie takiego 8E0? wystarczy, ze poczatek taki bedzie, czy musze miec konkretny caly nr czesci? z gory dziekuje.

Opublikowano

8E0 jest tylko jeden ;)

Poczekaj chwile to na jesien sprzedawcy wystawia ;)

Opublikowano

8E0 jest tylko jeden ;)

Poczekaj chwile to na jesien sprzedawcy wystawia ;)

no mam nadzieje, bo szukam od dluzszego czasu i jest cienko... a jak sa, to ceny jakies z kosmosu. czy samo zakodowanie nowego pilota 8E0 to jakas rzezba, czy raczej prosta sprawa?

a czy ktos cwiczyl nieoryginalne rozwiazanie zdalnego sterowania webasto, np: http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-do-webasto-i5598931464.htmllub http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-webasto-lepsze-od-thermo-call-3-i5607120522.html

??

Opublikowano

To jest analogowy a w b6/b7 masz juz po canie to nie podejdzie .

No u mnie webasto cały kpl z A5 czeka 2 lata aż kupiłem a4 czas bedzie się zabrać za montaż a z racji ze odrazu poszedł egr to planuje wstawic w miejsce spalinowej grzałki własnie webasto

Opublikowano

Przerabiałem podobny temat. W sterowniku z literką K na końcu, (takowy montowałem u siebie) jest jeden dodatkowy wolny PIN poprzez który podobno można właczyć sterownik w inny sposób niż po szynie CAN.

Niestety nie jestem w stanie tego udowodnić, ale pamiętam, że gdzieś w necie taki schemat widziałem jak już zrobiłem fabryczne sterowanie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

z gory dzieki.

Nie podejdzie...

a jesli podmienie w baganizku sterownik z tego fabrycznego na taki od T60 / 4D0 to wtedy ten pilot zahula? bo centralke moge kupic za 40-50 PLN, a na pilot 8E0 musze wywalic 10x tyle... :\

Opublikowano

Nie podejdzie

Edytowane przez niestandardowy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie w klimatroniku podłączyć dodatkowy pin do sterowania z webasto?Wiem ze trzeba dodać dodatkowo pin ale w którą kostkę i który pin dokładnie? Webasto analogowe thermo top C.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdzie w klimatroniku podłączyć dodatkowy pin do sterowania z webasto?Wiem ze trzeba dodać dodatkowo pin ale w którą kostkę i który pin dokładnie? Webasto analogowe thermo top C.

Znalazłeś już? Jeśli nie to podejdę do swojego sprawdzić

Opublikowano

Podepne się koledzy do tematu bo może tutaj ktoś będzie się orientowal. Czy ktoś z was jest w stanie określić czy pod niżej wymienionym linkiem webasto jest analogowe? Czy sama wiązka może coś o tym powiedzieć?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5653537962

Opublikowano

Znalazłeś już? Jeśli nie to podejdę do swojego sprawdzić

Dalej czekam na odpowiedź. Będę wdzięczny jak sprawdzisz

Opublikowano

Duża czarna 16 pinowa kostka. Pin nr 10. Na tym przewodzie po zagrzaniu pieca pojawia się +12 i odpala się klimatronik

Czy sama wiązka może coś o tym powiedzieć?

Nie.

Czy ktoś z was jest w stanie określić czy pod niżej wymienionym linkiem webasto jest analogowe?

http://web.archive.org/web/20130729021854/http://ogrzewaniepostojowe.net.pl/instalacja.php

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki polecacie sposób na montaż dodatkowego króćca do pompki paliwa webasto?

Webasto_igla_3.JPGWebasto_igla_2.JPG

Webasto_igla_4.JPG

Jak nazwać takie króćce jak na poniższych zdjęciach? Nie mogę znaleść sklepu, który miałby coś takiego w ofercie.

W A4 B6 Avant AWX dostęp do pompy paliwa jest pod plastikową podłogą w bagażniku?

Opublikowano

Dzięki, właśnie słowa ujęcie/czerpak mi brakowało. Już zamawiam :)

To brakuje mi tylko informacji jak dostać się do pomy paliwa w B6 Avant AWX. Czy konieczny jest demontaż boczków bagażnika wraz z plastikową podłogą?

Edytowane przez mpiksel

Opublikowano

Czy konieczny jest demontaż boczków bagażnika wraz z plastikową podłogą?

Nie. Zdejmij kanape i masz dostęp do pompy

Opublikowano

Pudlo. W avancie pompa jest w bagażniku za kolem zapasowym. Pod plastikowa obudowa

I boczki trzeba zwalic do demontazu plastikowej podlogi. Masz oske czy quattro?

Edytowane przez niestandardowy