Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie Webasto w silnikach 1.9 TDI i 2.0 TDI A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie poszukuję tego małego talerzyka, który jest pod tym małym śmigiełkiem w rozpylaczu. Może by miał ktoś do odsprzedania?

Na rysunku to jest element "D"

http://img546.imageshack.us/img546/3362/ropylaczdiesel.png

Opublikowano

Jest sens bawic sie z montazem podgrzewacza z Vito? no i czy da sie :wink:

Moze lepiej sprzedac i kupic ori

Opublikowano
  • Autor
Panowie poszukuję tego małego talerzyka, który jest pod tym małym śmigiełkiem w rozpylaczu. Może by miał ktoś do odsprzedania?

Na rysunku to jest element "D"

http://img546.imageshack.us/img546/3362/ropylaczdiesel.png

Jest to częśc ktora jest razem w zestawie naprawczym do webasto .

Opublikowano
Jest sens bawic sie z montazem podgrzewacza z Vito? no i czy da sie :wink:

Moze lepiej sprzedac i kupic ori

Byle jak najnowsze, ja kupiłem z 2002 i oczywiście rozpylacz był do regeneracji a po jakimś czasie padła też pompka wody. Ponaprawiałem to ale jeszcze nie założyłem więc nie wiem czy będzie dobrze. W każdym bądź razie za regeneracje rozpylacza nie brałbym się drugi raz, przy odkręcaniu urwała się śruba i teraz jest to na kleju, niestety już na pewno nie będzie wyważone jak to piszą że jest w ORI bo nie udało się tej śruby idealnie wkleić :kwasny: Ogólnie firma Eberspacher MZ się nie popisała z tymi piecami :facepalm:

Opublikowano

Witam.

Na piecu w mojej a4-ce mógł by zrobić "doktorat". Korzystam z tego cuda już od kilku lat i z regularnością co roczną (oczywiście przed sezonem) muszę coś dłubać. Już 2xwymieniałem palnik, wymiana pompki paliw i wymiana pompki wody. W tym roku z powodu dymienia, braku utrzymania płomienia (kody awarii), brak obiegu powietrza itd, itp... wymieniłem cały piec. Z rocznika 2003 na 2006. Piec konstrukcyjnie niczym się nie różni tylko nazwą (oryginalnie ARDIC, a teraz Eberspacher), oraz trochę inaczej rozwiązane mocowania lecz wszystko pasuje.

Po wymianie i odpaleniu grzał pięknie tylko masakrycznie dymił i dziwnie smrodził (coś w rodzaju spalonego rozpuszczalnika nitro). Postanowiłem opróżnić zbiornik paliwa i zatankować w innej stacji jak dotychczas (zawsze tankowałem Shell FuelSave Diesel, teraz zatankowałem w Orlenie VERVA ON). Piec pięknie grzeje i tylko przy odpaleniu lekko zadymi - tak ma być.

W instrukcji załączonej do auta napisane było coś o właściwym paliwie. Prawdopodobnie chodzi tu o paliwo bez dodatków bio.

Pozdrawiam i dobrego grzania bez dymienia.

Doczytałem. Nie może być stosowane biopaliwo (RME > Rapeseed Methyl Esters)

Opublikowano

Panowie, nie ma ktoś na zbyciu używanej pompki obiegowej V55 o oznaczeniach 8E0 261 431 ?

Opublikowano
  • Autor

Poszukaj na ALLEGRO BOSCH 0 392 020 024 :wink: bo taka idzie na pierwszy rzut .

Opublikowano

wrclaguna

tak wiem o tym nr zamiennym, ale może ktoś ma używkę sprawną żebym mógł wykluczyć awarię swojej pompki. Czy wiesz może czy łatwo zdemontować tą pompkę? Ona jest bezpośrednio przy piecu tak?

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Koledzy ta wtyczka T32 od licznika do której trzeba się wpiąć 2 przewodami to jest ta z prawej czy ta z lewej siedząć za kierownicą jedna ma kolor fioletowy a druga zielony?

Opublikowano
  • Autor

To jest Niebieska wtyka :wink: tam mostkujesz CANY ,tylko pamietaj ze musza byc skrecone

Opublikowano

Grzesiek co masz na myśli?

Na poprzedniej stronie narysowałem z paincie jak ja to rozumie: Po prostu te połączenie już jest między licznikiem i klimatronikiem a ja się muszę wlutować w te połączenia dwoma kablami ze sterownika?

Gdzie jest tam lepsze dojście żeby nie się wlutować w licznik czy w klimatronik?

Generalnie mam już wszystko założone jutro tylko kabelki polutuję i pierwsza próba:)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko dobrze rozumiesz :wink: jest to połaczenie miedzy wspołpracujacymi sterownikami (licznik ,klimatronik. webasto)

Opublikowano

Koledzy czy tą końcówkę tłumika pieca(chodzi mi o ten element który łączy rurkę tłumika z plastikową osłoną silnika) można kupić w serwisie? Jeśli można to podajcie mi numer tej części?

Opublikowano
  • Autor
Koledzy czy tą końcówkę tłumika pieca(chodzi mi o ten element który łączy rurkę tłumika z plastikową osłoną silnika) można kupić w serwisie? Jeśli można to podajcie mi numer tej części?

Wystepuje to jako całośc :kwasny: a cena powala :facepalm: 680 PLN

Opublikowano

Kurde i znowu kombinowanie w dorabianie, masakra.

Opublikowano

Też tego nie mam i wydech opaską złapałem do jakiejś śruby, chyba od stabilizatora i tylko nakierowałem w tą dziurę, niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie bo kawałek osłony się stopił :kwasny:

Opublikowano

Grzesiek albo inni szpece. Czy na VAG-u w którymś z bloków pomiarowych można sprawdzić czy pompka V55 dostaje napięcie czy też nie? lub inne wskazanie które tyczy się pompki

Opublikowano

Też tego nie mam i wydech opaską złapałem do jakiejś śruby, chyba od stabilizatora i tylko nakierowałem w tą dziurę, niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie bo kawałek osłony się stopił :kwasny:

Dokupiłem odpowiednie elementy i postaram się dorobić hurtowo te brakujące końcówki :decayed:

Opublikowano

Mario kiedy byś miał ewentualnie te końcówki i w jakiej cenie?