kqba Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Będzie. Pomijasz tylko elektrozawór, który jest w silnikach V6 do obiegu wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBXC Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września W dniu 29.08.2024 o 11:45, kqba napisał(a): Będzie. Pomijasz tylko elektrozawór, który jest w silnikach V6 do obiegu wody. Kupiłem przedstawiany przez sprzedawcę zestaw webasto jako kompletny. Czy mógłby ktoś tak zrzucić okiem czy najważniejsze części są? Wiem że nie mam tego panelu do sterowania webastem, ale ja się nastawiam na sterowanie pilotem. Czy ten panel jest konieczny? Pytam, bo będę zakładał przez firmę i nie chce że się okaże że sporo brakuje i auto będzie stało. Zapomniałem zrobić fotki piecyka, ale zalacze zdjęcie z aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Brakuje zbiorniczka płynu, jeżeli to wersja pionowa. Panel chyba jest potrzebny, bo on chyba steruje sterownikiem. Zawór na zdjęciach 5-7 jest niepotrzebny. Baterie do pilota wyciągniesz z baterii R9. Dobrze by było wymienić szczotki w silnikach pompy obiegowej wody i silniku rozpylacza. Jeżeli będzie mocno dymić w trakcie pracy po rozgrzaniu (przy rozruchu to normalne), to najpierw trzeba spróbować zwiększyć częstotliwość podawania paliwa przez pompkę. Nominalnie w dieslu jest chyba 176ms. U mnie najmniej dymi przy 156ms. Jeżeli dalej będzie mocno dymił, to trzeba wymienić membranę w rozpylaczu, bo stara pewnie przepuszcza paliwo. Pompę paliwa zostawiłem swoją, bo ta z 2.5 nie pasowała do 1.9, bo przewody paliwowe były za krótkie (minimalnie są przesunięte podłączenia). Więc dorobiłem przejściówkę i wpuściłem sztywny wąż do baku wzdłuż pompy, a od góry podłączyłem jak na zdjęciu. Jak coś to mam dużo zdjęć z montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmonk Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Panel menu nie jest potrzebny, możesz normalnie odpalać z pilota, ja założyłem sobie rok temu i problemu nie ma żadnego, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi