Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Murcielago lp670-4 SV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wprawdzie nie najnowsze bo na tamten rok ale za to najszybsze Lambo :slina:

Włoska marka Lamborghini szykuje powrót starej nazwy SuperVeloce. 14 lat po przedstawieniu Diablo SV, na targach samochodowych w Genewie prezentuje nowe Murcielago LP 670-4 SuperVeloce.

Dzięki zastosowaniu szeregu elementów wykonanych z lekkich materiałów, udało się zredukować masę własną standardowej wersji o 100 kg. Pojawiło się m.in. włókno węglowe, które znajdziemy w spoilerze zderzaka przedniego, dyfuzorze zderzaka tylnego, jak również w spoilerze umieszczonym na klapie.

Pod tylną pokrywą kryje się potężny, 6,5-litrowy motor V12 rozwijający 670 KM oraz 660 Nm. Wg danych Lamborghini, auto przyspiesza do pierwszej „setki” w czasie 3,2 sekundy i przestaje zwiększać prędkość przy 342 km/h. Napęd przenoszony jest rzecz jasna na wszystkie koła za pośrednictwem automatycznej przekładni e-gear lub 6-stopniowej skrzyni manualnej.

Ostre rysy pojazdu przywołują na myśl model Reventon, natomiast detale nadwozia - Gallardo LP 560-4. Na koła nałożono opony o rozmiarze 245/35 ZR 18 z przodu i 335/30 ZR 18 na osi tylnej. Wnętrze zdominowane jest barwą czarną, którą znajdziemy m.in. w karbonowych wykończeniach kokpitu i sportowych fotelach, w których zastosowano skórę i alcantarę.

lp670-sv-new-9.jpg

lp670-sv-new-6.jpg

Jak dla mnie cudo :slina:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2 dni temu jechalem dobre 10min. :polew:

obok Murcielago :shocked: :shocked: :shocked:

masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

strasznie niskie i szeeerokie caly czas warczalo :> gumy z tylu chyba 335 :shocked:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba wolalbym standardowe...te wyglada jak Rosjanin w dresie i ze zlotymi zębami. BTW kiedys był szpan by kupic auto z polakierowanymi zderzakami a tutaj kupujesz nadrozsza wersje i dostajesz czarne :decayed:

Opublikowano

:slina: :slina: Ja bym wolal jednak SV bo ten dźwięk po prostu powala :kox: :kox:

Opublikowano

Dźwięk MASAKRA :kox: :kox: :kox: :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To już całkiem łeb urywa :shocked:

Opublikowano

Ja pie :kox::naughty::decayed::shocked::blink::slina:... Cudowny dźwięk i wygląd... Samochód bajka

Opublikowano

Ja się przeprowadzam tam :) Nie musze miec kasy wystarczy że codziennie będe widział to na ulicy :kox:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...