Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Otwarcie, zamknięcie drzwi = awaryjne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czytałem tematy podobnie związane z moim pytaniem, ale tam przeważnie było coś z centralnym zamkiem, a tym czasem u mnie...

Centralny zamek działa zarówno z kluczyka (drzwi kierowcy, pasażera, bagażnik) jak i z pilota. Nie jest to może jakiś wielki problem, ale mnie zastanawia, może coś poradzicie, bo jest to czasem troche uciążliwe, a problem dotyczy mrugających świateł awaryjnych.

1. każde otwarcie drzwi (takie, że można wejść do środka) = 14 razy mrugają awaryjne

2. każde otwarcie drzwi, gdy były zamknięte na zamek (czy pilotem czy kluczykiem) = 14 razy awaryjne

3. wyłączam alarm pilotem = najpierw 3 razy mrugają awaryjne, co chyba jest normalne, a po kilku sekundach... 14 x awaryjne...

Sytuacja z przed chwili dla testu: noc, parking, samochód zamknięty, alarm włączony; podchodzę i z pilota wyłączam alarm więc 3x awaryjne, a po chwili 14x awaryjne; otwieram drzwi, zostawiam je otwarte i 14x awaryjne; zamykam drzwi i 14x awaryjne :wallbash: jeśli np. wsiądę i zamknę za sobą drzwi i te awaryjne zaczynają mrygać, to jak przekręce kluczyk to przestają...

Wiem, że to troche skomplikowane co nawypisywałem, ale inaczej i krócej nie potrafie tego opisać. A czasem taka dyskoteka wokół samochodu, szczególnie wysiadając gdzieś na chwile po ciemku, jest denerwująca.

Wiecie może jak to mruganie wyłączyć?

Opublikowano

szukalbym dokladanego - niefabrycznego systemu alarmowego.

Opublikowano

szukalbym dokladanego - niefabrycznego systemu alarmowego.

tzn. że polecasz mi, żebym taki sobie kupił i zamontował? a że to co mam to jest fabryczne? bo ja to gamoń w tych kwestiach i szczerze to nawet nie wiem jaki ja ten alarm mam :decayed: