Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

JeleniA4 spot info w pierwszym poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i pare baczków było;P

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 201,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witak kolegow:wink:

chce wpasc do was na spota. kiedy nastepny? jestem z lubina ale czesto w wasze okolice latam na narty

sledze watek i na nastepnego spota postaram sie wpasc z kolesiem dwoma klekotami:decayed: pozdro

Opublikowano
szkoda ze mnie nie bylo nastenym razem postaram sie byc:banan:

zapraszam wszystkich na: Klip promujący i plakat I KJS Śnieżka | Karkonoska Grupa Rajdowa :banan:

lewan podlegacie pod PZM ,lubie poupalac ale kasiory na 2 padlaka nie mam :no:

Opublikowano
  • Autor

mozemy cos zorganizowac jeszcze przed swietami :decayed:

bedzie paru chetnych to zaden problem

mozna wstepnie na 21.12 tj piatek godzina 19

---------- Post dopisany at 17:01 ---------- Poprzedni post napisany at 16:58 ----------

szakal222 Ty lepiej zrob porzadek ze swoim jak za maja krowka nadazyc nie mozesz :polew:

Opublikowano

do 21 to juz turbawke opowinienem wsadzic

jestem za

Opublikowano

a moglem jednak kupic legacy gt i spuscic ci lomot moze wkoncu sie uporam :grin:ale nie mow chop bo musimy na kresce stanac i bedzie wiadomo , a moze na sudecka do borowic poleciec tam pusta droga itd ,:naughty:

Opublikowano

jak asteroide zrobie to chetnie siie sparze z kims;)

Opublikowano

i zostawisz mnie w klebie dymu ?:grin: nie no gory to najlepsze miejsce dla quatrro :banan:

Opublikowano
szkoda ze mnie nie bylo nastenym razem postaram sie byc:banan:

zapraszam wszystkich na: Klip promujący i plakat I KJS Śnieżka | Karkonoska Grupa Rajdowa :banan:

lewan podlegacie pod PZM ,lubie poupalac ale kasiory na 2 padlaka nie mam :no:

jak narazie bedziemy chcieli zrobic stowarzyszenie, robimy kjs-a pod automobilklubem dolnoslaskim;p jak cos czesto upalamy:banan:

na 21 musze byc;p moze juz troche lepiej zecior bedzie jechal;p

Opublikowano

ok

:decayed:

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 19:57 ----------

moze jakies konkrety, kiedy robimy wycieczke w gory, i kto chetny ,poki zima trzyma mozna poszalec:naughty:

Opublikowano
  • Autor

hehe cwaniak bo ma mase auta z 1450kg :facepalm:

poszalej moim w ciasnych zakretach to bedziesz kozak :grin:

jak bede mial kiedys 2.7 Bit to legancy gt moze mnie w trabusie cmoknac :polew:

Opublikowano

cos tu sciemniasz audi 2.7 t ,ma 250 ,subaru 250 i nie wspomne ze jest tez silnik 2.0 biturbo 280km, ,mowimy tu o seri ,a naped bez obrazy subaru ma lepszy ,jest lzejszy itd ,i nie plozy przodem :naughty: mimo 50/50 a nie jak w moim 40/60 ,odnies sie do tego :polew:

---------- Post dopisany at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany at 11:12 ----------

i moj wazy 1530

Opublikowano
  • Autor

no widzisz Twoj 1530 a ja mam z instalacja gazowa z 1800 :decayed:

2.7 BiT ma 230 w seri kolego ale zapominasz ze 6 garow na dwoch turbinach jest lepsze niz r4 na jednej :wink:

zreszta 2.7Bit jedziesz na chipa i masz kolo 300 bez mieszania w gratach :polew:

nie wiem skad wiesz ze masz 40/60 jak ja mam staly naped na wszystkie 4 buty i 3 razy torsena - na osce kazdej i pomiedzy i zadnego esp i elektroniki :decayed:

mozliwe ze sie myle zdarza sie :polew:

Quattro (układ napędowy)

TorSen

Opublikowano

moze i sie myle ale jednak bylo co z tego co mowilem, a jezeli zle rozumuje to popraw zaczynasz sie slizgac ,mechanizm podaje wiecej mocy na tyl

''Mechanizm T1 i T2 w warunkach normalnej przyczepności dzielą moment obrotowy po równo pomiędzy osie. Mają zatem zastosowanie jako centralne jak i osiowe mechanizmy różnicowe. T3 ze względu na swą konstrukcję pozwala na przekazywanie momentu między osiami w warunkach normalnej przyczepności w proporcji innej niż 50:50. Został stworzony specjalnie z myślą o pojazdach AWD, wymagających innego niż 50:50 podziału momentu, jako mechanizm centralny. Przykładowo w AUDI RS4 zastosowano podział 40:60.'' sa tez wersje bi turbo w subaru prosze przyklad Oferta - Subaru Legacy - Do sprzedania oryginalne Subaru Legacy GT ,oczywiście wersja Japonia - tylko na ten rynek je produkowano. Silnik to kultowa jednostka

Opublikowano
  • Autor

mechanizmy dziela moc tam gdzie potrzeba zobacz via youtube

moga dzielic moc miedzy lewaymi a prawymi kolami czyli na lewych masz lod na prawych masz przyczepnosc itp itd wiele jest filmikow o tym

normalnie wg mnie jest rowno na wszystkie buty, w poslizgu mechaniczne torseny sie blokuja powodujac przerzucanie mocy tam gdzie potrzeba.

nie mow mi ze 2.0 bit r4 jest lepszy nic 2.7 bit v6 :grin: to ze ma wiecej mocy wynika tylko z programu

zreszta z calym szacunkiem do subaru, jestes jego fascynatem to sprzedaj a4 kup suparu i ciesz sie do czasu az spotkasz s4/6/8 :polew: nie wspominajac o rs4/6

---------- Post dopisany at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany at 16:04 ----------

to sie wydarzylo naprawde - co prawda z zabezpieczeniem i z kolcami ale a6 wjechalo na szczyt skoczni narciarskiej

a tu jest przewaga napedu Diffrents between 4wd cars and quattro - YouTube :polew:

Opublikowano

a cp wy tutaj za spory dajecie??quattro czy awd czy cos tam........tutaj macie napęd...... Kraz 6x6 - YouTube

Opublikowano

dopiero teraz priva przeczytałem :kwasny:

fajnie ze są tu osoby z jelonki :)

co na tych spotach robicie?

Opublikowano

jemy hamburgery;P

---------- Post dopisany at 19:55 ---------- Poprzedni post napisany at 19:55 ----------

krecimy baczki, gadamy , porównujemy, planujemy itd itp

Opublikowano
  • Autor

Generalnie tematyka audi ich balaczek itp

smiejemy sie zartujemy doradzamy rozmawiamy opowiadamy itd :)

zapraszam

---------- Post dopisany at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany at 22:23 ----------

matyss filmik fajny ale kraz to nie auto do uzytku codziennego... malo zastosowan ma :naughty:

Polatalem dzisiaj :decayed: zreszta wczoraj tez :banan:

na tesco ciagle ktos sie kreci

chlopaczki jakies szly jak wpadlem na tesco i mieli radoche

zwlaszcza jak wpadlem na parking matexu tam gdzie stali :polew:

---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ----------

moj ulubiony filmik jak nic :grin::polew:

Opublikowano

nie jestem maniakiem ,zadnej MARKI lubie auta i prubowalem juz wielu ,na audi nie narzekam bo poki co poradzilo sobie sobie z zaspami po kolana :grin: ,ja tam nie bede sie klocil o jakies duperele wazne ze zapierdal.. tam gdzie chce i jak chce reszta sie nie liczy i tyle :naughty: