vudi Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Witam Otóż problem jest następujący wskaznik paliwa wariuje, pokazuje w cały swiat jak mu się widzi. Podłączyłem vag i pokazał mi błąd masy. Zauważyłem, że przy zmianie siły nadmuchu licznik przygasał na chwilę i idąc dalej tym krokiem doszedłem do tego iż to wina cb-radia, które podpiąłem poprzez kostkę bezpośredni do przewodów zapalniczki. Ostatnio wywaliłem tą kostkę i polutowałem normalnie przewody co dało poprawę lecz dalej czasem swiruje i ogolnie cb przestało od rana działać, swieci itp ale nie ma głosów. Tak więc moje pytanie jest czy mogę przwód minusowy ten zlutowany dodatkowo uziemić bądź od cb podpiąć bezposrednio pod jakas srubę czy tam minus akumulatora? pozdrawiam
karbonek Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Możesz, ale najlepiej gdybyś sprawdził kostki i poprawił styki.
vudi Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Opublikowano 9 Listopada 2010 jutro poprawie ale dla pewnosci dam jeszcze wiecej masy [br]Dopisany: 13 Październik 2010, 18:23_________________________________________________Powiem tak, że cos jest nie tak. Podpiąłem minusa od cb pod jakas srubę mocującą od tunelu i różnica jest taka, że cb działa zawsze nie zależnie od poziomu paliwa, natomiast wskaźnik niby trzyma normlanie, czasem lata, a po włączeniu cb skacze do góry potem opada do 0, potem rosnie i zatrzymuje się gdzie mu się spodoba. To wszystko chwilę trwa, co może być tego przyczyną?
Rekomendowane odpowiedzi