Gość Prometeo Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Witam. Czy do AFN'a przy zmianie turbiny na tą od AWX'a będzie pasował wąż wychodzący od turbiny - również od awx'a ? Mam takowy wąż i się zastanawiam czy się nada, czy raczej go sprzedać i kupić przejściówkę pod stary wąż od seryjnej turbiny Z góry dzięki za pomoc.
majeczka9 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 musisz zakupic przejściowke bo srednice sa inne.Coś takiego... http://allegro.pl/przejsciowka-redukcja-turbo-awx-asz-afn-inne-tdi-i1269694689.html
Gość Prometeo Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 musisz zakupic przejściowke bo srednice sa inne.Coś takiego... http://allegro.pl/przejsciowka-redukcja-turbo-awx-asz-afn-inne-tdi-i1269694689.html No tak - ale to w przypadku zastosowania węża od seryjnej turbiny. Ale ja mam również wąż od turba AWX i ciekaw jestem czy się nada ? Głównie chodzi o jego kształt oraz o to czy będzie pasował - pod względem średnicy - do tej metalowej rury dolotowej biegnącej wzdłuż zderzaka.
banshee Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Musisz wyjąć swoją i sprawdzić. Jak nie będzie ci pasowała ta od awx, a w dodatku jej ząbki na metalowych kołnierzach masz dobre to z chęcią odkupie za rozsądną cenę.
Gość Prometeo Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Średnica wylotowa wydaje się taka sama. Nie wiem tylko czy kształtem przypasi
Undisclosed Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Przepraszam za odkopanie, ale temat nie został rozwiązany, a właśnie miałem zamiar zakładać taki sam. Czy w silniku AFN, przy zastosowaniu turbiny AWX mogę wykorzystać wąż turbo-wylot do IC z AWX, czy muszę koniecznie kupić przejściówkę/redukcję? Numer rury turbo-wylot do IC: AWX - 8E0145834M AFN - 8D0145828G Alternatywą jest wyżej wspomniana przejściówka, jednak zastanawia mnie w obu przypadkach jak to jest z klamrą/zawleczką mocującą o numerze 1J0145769? Dodatkowo muszę ją kupić, żeby wąż nie spadł z turbiny?
Brzeziak Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Ktoś na forum kiedyś wstawiła turbo z AWX z oryginalnym wężem i pasował pod ori orurowanie AFNa.
Rekomendowane odpowiedzi