Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Instalacja: otwieranie bagażnika i czujnik bagażnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę znaleźć odpowiednich schematów.... Czy w kabinie w pobliżu kierowcy jest jakiś przewód wyprowadzony aby nim można było sterować otwarciem bagażnika (tylko przy rozblokowanym centralnym)? 2 sprawa to gdzie podłączyć się pod czujnik zamka w bagażniku, jedni piszą że jest razem z drzwiami?! a inni piszą żeby się pod lampkę podpiąć.. czy ktoś może mi pomóc zlokalizować ten przewód w pobliżu kierowcy?[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 21:34_________________________________________________MOŻE KTOŚ DAĆ JAKIŚ SCHEMAT?![br]Dopisany: 19 Październik 2010, 12:04_________________________________________________Potrzebuję również lokalizacji kabla od świateł wstecznych i halogenów w zderzaku żeby bezpośrednio można było je zapalać.

Opublikowano

Miałem u siebie również duży problem ze znalezieniem przewodu od krańcówki tylnej klapy (mam avanta). Najbliższe, ale nadal dalekie miejsce gdzie go znalazłem to wiązka przewodów w okolicy nóg pasażera za kierowcą, trzeba zdjac siedzenie pasażerów i odsłonić tapicerkę/wykładzinę. Jesli dobrze pamietam to cienki przewód koloru żółtego lub żółto-czarnego, tam się podpiąłem i poprowadziłem gdzie potrzebowałem. Tylko tyle mogę pomóc.

Opublikowano

Od lampki bagażnika już znalazłem, jest on pod/za przekaźnikami koło pedałów. Nie trzeba ciągnąć żadnego kabla od lampki jak to niektórzy pisali na tym forum. Co do otwierania dalej nie wiem pod co się podłączyć ale zrezygnowałem z tego na rzecz "doświetlania drogi do domu" (oczywiście cały czas jest mowa o wykorzystaniu 3-go przycisku w pilocie od alarmu) żeby po wciśnięciu 3-go przycisku w pilocie zapalały się halogeny w zderzaku i światła wsteczne na kilkadziesiąt sekund z możliwością ich wcześniejszego wyłączenia po ponownym wciśnięciu. Dlatego potrzebuje lokalizacji przewodów tych świateł gdzieś w okolicach kierowcy.