Vandit Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Witam od pewnego czasu zaczęła szwankować mi turbinka, wczoraj dałem samochód pod kompa i wyrzuciło mi ze mam uszkodzone n75 a wiec dziś pojechałem do znajomego mechanika i akurat miał ten zawór używany ale sprawny i dal mi do sprawdzenia, po podpięciu polepszyło się ale turbina tak jak by przerywała raz działa za chwile znowu nie i tak po 3 razy na każdym biegu(wiec obstawiam ze tez był walnięty). Z racji tego ze akurat mam Passata b5 z tym samym silnikiem po kolizji to przełożyłem od niego i działało do 2 biegu dalej już nie chciało i teraz obojętnie który włożę to nic nie działa ta turbina i nie wiem czy po kasowaniu błędu wszystko powróci do normy i czy jak kupie nowy zawór to będzie działał? lub tez nie gdyż te 3 nie chcą ;( proszę o poradę...
jnx Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 pewnie zapieczone kierownice. było na forum. podmień z N18, jeśli nadal nie będzie działało, sprawdź wężyki wszystkie i poczytaj słowa kluczowego "notlauf".
Vandit Opublikowano 20 Października 2010 Autor Opublikowano 20 Października 2010 no ale to dziwne ze na moim n75 ciągnął na wszystkich biegach a np 4 i 5 już turbo nie działało, a na mechanika ciągnął na każdym i tez przerywał na każdym biegu
Krzysztof Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 pewnie zapieczone kierownice. było na forum. podmień z N18, jeśli nadal nie będzie działało, sprawdź wężyki wszystkie i poczytaj słowa kluczowego "notlauf". Kierownice Ci się nie przycinają bo ich nie ma w AHU. Najlepiej było by właśnie zrobić komplet logów wraz z dynamicznymi próbami i wtedy by można powiedzieć coś więcej.
Vandit Opublikowano 22 Października 2010 Autor Opublikowano 22 Października 2010 problem już rozwiązany podjechałem dziś do mojego mechanika od którego kupiłem moje audi, pomyślał chwile i przypomniało mu się ze coś grzebane było przy kostce od n75, odwonił izolacje i kabelek odłączony, przylutowaliśmy go i serduszko mu odżyło :> dzięki za wszystkie porady
Rekomendowane odpowiedzi