Gwerty Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 witam. może ktoś z was mi pomoże. chce wyjąc oryginalny podłokietnik. wykręciłem tunel z nim . i jak wykręciłem dolną śrubę podłokietnika to powinien sam podłokietnik wyjąc w gore. bobrze myślę? stukałem pukałem i nic nie drgnie. jak by był z jednym elementem z łapą. jak to rozłączyć?
kalik Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Jak dobrze pamiętam mocowanie podłokietnika wsuwa się w podstawę. Skręcone to jest śrubą. Jeśli się nie mylę w podstawie nie ma gwintu tylko przechodzi na przestrzał, a gwint jest w mocowaniu razem z podłokietnikiem. Spróbuj opukać młotkiem, może puści, a jak nie to wkręć te śrubę, tylko nie do końca i z wyczuciem stuknij w łeb śruby młotkiem. Tylko z wyczuciem żebyś gwintu nie zerwał.
Gwerty Opublikowano 22 Października 2010 Autor Opublikowano 22 Października 2010 włąsnie tak. r4obiłęm i d*pa. nic nie drgneło. sprubuje wkręcić dłuszcza śrube , wkręcić na maksa i wtedy stuknąć. może tak puści.
kalik Opublikowano 22 Października 2010 Opublikowano 22 Października 2010 Zawsze możesz psiknąć plakiem do otworu i podpalić... tylko nie wiadomo co ustąpi i dokąd poleci.
Gwerty Opublikowano 22 Października 2010 Autor Opublikowano 22 Października 2010 męczyłem sie z godzine kupiłem nawety utwardzaną srube 8.8 i nic nie moge tego rozdzielić. jakieś jeszcze pomysły i sugestie?
andy59 Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 Witaj! Miałem ten sam problem.Psiknąłem WD40 do środka ( sporą dawkę),odczekałem parę minut i wtedy lekko młotkiem i zeszło.
huzio00 Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Też miałem ten sam problem przy wymianie podłokietnika. Mi pomógł młotek po dłuższych próbach udało się z początku tez się zastanawiałem czy jeszcze tam gdzies czegos nie ma
Rekomendowane odpowiedzi