michcio1985 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 witam,panowie mam taki problem.jako że mieszkam na wsi na gospodarstwie,mam myszy i o zgrozo szczury w garażu. gryzoniowe k**estwo lubi baraszkować w autach, już miałem z tym problem w poprzednim samochodzie(przegryziona wiązka komputera). czym najskuteczniej byłoby je odstraszyć? tak żeby nie pchały sie pod maske i nie robiły tam sobie meetingów zapoznawczo-poruchawczych ????
Kimi Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Był już taki temat ze dwa miesiące temu...
jozek726 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 kup trutkę na szczury i wysyp pod maską jak sie najedzą tego to padną i po problemie, najlepiej wysyp to w garażu czy gdzie tam trzymasz auto :gwizdanie:
Kimi Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Masz, znalazłem: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=161023.0
zdzis Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Ty kolego u mnie w golfie się młode kociaki zagnieździły za skarby nie dało się je wygonić zawsze wracały (3 sztuki) do póki w garażu auta nie zamknąłem. Może byłbyś chętny na te koty xD chyba lepszy kot w aucie niż mysz
michcio1985 Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 z kotami jest u mnie problem..............mianowicie..........znikają w bliżej nie wyjaśnionych okolicznościach w sierpniu miałem jednego małego kociaka i zniknął pózniej wzięłem 4kociaki i po 10 dniach również nie było po nich śladu ;( podejrzewam że szczury mogły maczać w tym swoje brudne pazurki
bartek723 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Ja polecam coś takiego jest tego sporo. Poszukaj opinii ja mam w fazie testów takiego http://allegro.pl/odstraszacz-slyszalny-na-myszy-kuny-100m2-i1251023887.html na razie 1dzień jak zobaczę efekty na pewno napiszę jeśli kogoś to interesuje
michcio1985 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Opublikowano 26 Października 2010 to pisz o wszystkich spostrzeżeniach
Gość Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 aaaaa tam, też szukacie a rozwiazanie jest proste. Musisz myszkom wygospodarować kawałek garażu, łóżko jakieś, telewizor z 14 cali, miska z mlekiem i koniecznie raz na tydzień pół kilo :gwizdanie: Oczywiście dajesz tam zakaz wstępu swoim kotom i takie tam. Gwarantuję Ci że żadna mysz już Ci do auta nie wlezie
bartek723 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 to pisz o wszystkich spostrzeżeniach Pierwsze spostrzeżenie to takie że urządzenie emituje co 2min bardzo nieprzyjemny pisk więc niemożna mieć go np tam gdzie sie przebywa cały czas. Koty spierniczają na razie tyle zauważyłem.[br]Dopisany: 26 Październik 2010, 16:43_________________________________________________może spróbuj takie coś http://allegro.pl/odstraszacz-kun-i-gryzoni-12v-germany-100-i1253739267.html
Gniady Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Małe koty może porywać jastrząb a co do szczurów to kupiłbym łapke na szczury do tego kilka razy pod rząd dawał jedzenie a dopiero za powiedzmy czwartym razem dodał trutke szczury zaczną się oswajać z żarciem na początku i może jeść tylko jeden jak nie zdechnie to potem zaczną jeść wszystkie razem.
Remik-A4 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 gorzej jak pozdychaja w aucie :gwizdanie: a moze parking strzezony trutka to chyba najlepsze rozwiazanie
michcio1985 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Opublikowano 27 Października 2010 a niech zdychają,zima idzie to śmierdzieć nie będzie dziś z rana skurczybyk mi sie szurał pod maską,otwieram a tam wygłuszenie na kielichu w drobny mak przemielone
Remik-A4 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 o kur... to ty masz niezly cyrk a co to bedzie jak sie kuna pojawi albo nie daj boze dzik zarcik :> moze na jakis czas zostaw auto w innym miejscu... i truj je ile wlezie
Gniady Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Kolega mówił że jest trutka która działa dopiero po siedmiu dniach także wszystkich mieszkańców dziko zasiedlonych w swoim garażu powinieneś wytępić -szukaj w sklepach.
michcio1985 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 trutka wysypana,będe czekał na pierwsze objawy.rozglądam sie teraz za jakąś łapką z dobrą mocną sprężyną tak żeby odrazu kręgosłupy łamało
Gość Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Kolega mówił że jest trutka która działa dopiero po siedmiu dniach także wszystkich mieszkańców dziko zasiedlonych w swoim garażu powinieneś wytępić -szukaj w sklepach. większość tak działa.to nie cyjanek chodzi o to żeby Współplemieńcy też się zdążyli podtruć zanim się skapną że Ich koleś zeżarł truciznę . :gwizdanie:
michcio1985 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 QURWA....... odkryłem dziś gniazdo szczurów w garażu,sodoma co sie działo jak to wszystko ruszyłem pisk wisk i cholera!!! z 5 jednego tylko udało mi sie.... zadeptać
michass Opublikowano 2 Listopada 2010 Opublikowano 2 Listopada 2010 Kostka do kibla pod maskę.Taka jak najtańsza-żeby max jebała. A na szczury w gospodarze znajdż (pożycz na akcje) dobrego psa.Kilku chłopa i psinka dacie rade.Uważaj te kórwy gryzą czasem.Niech wam żaden nie ucieknie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi