Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z termostatem do 2,6 v6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak temp powinna i musi ! byc 90 st. C niewyzej, nie mniej i skakac tez nie moze

Opublikowano

Tak myślałem ;(

Zmieniłem świece i kable na nowe, a on ciągle dużo pali, a to jest również związane z temperaturą...

Opublikowano

dziś na vagu temp 80 c w środku pokazuje 90 ?? czego sie trzymać ??

Opublikowano

mam to samo vag pokazuje mi 70 stopni, climatronic 90, a wskaźnik różnie od 70-90... :kox: Może ktoś mi powiedzieć O co chodzi ??? :wtf:

Opublikowano

przy tych mrozach u mnie 70 C pokazuje klimatronik na hi i zimno w aucie :(:wallbash: :wallbash:

Opublikowano

przy tych mrozach u mnie 70 C pokazuje klimatronik na hi i zimno w aucie :(:wallbash: :wallbash:

Nie ma takiego kanału jak HI :gwizdanie: :lol1:

Opublikowano

Nie ma takiego kanału jak HI :gwizdanie: :lol1:

doczytalem ze jest cos takiego jak kody na klimatroniku ....moje 1 audi wiec prosze wbaczyc czlowiek sie uczy
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tez mam problem i musze go wymienic. czy da rade termostat wymienic bez demontowania elementow rozrzadu po uprzednim wymontowaniu chlodnicy, belki i zderzaka? pytam bo do wym rozrzadu zostalo 60 tys i chcialbym wymienic sam termostat bez ingerencji w rozrzad. 2.6 V6 ABC

Opublikowano

Z tego co wiem, to u mnie mechanik musiał rozrząd "rozpinać" :disgust:

Ale mój silnik "trochę" się różni od Twojego :wink4:

Opublikowano

demontaż przodu obowiazkowy ,ale rozrządu nie trzeba rozpinać, ja wymieniałem sam z miesiąc temu i zajęło mi to ze 3 godzinki całość. :beach: Radze poszukać materiałów na forum ułatwi Ci to i przyspieszy pracę.

Opublikowano

szukalem i znalazlem ,ta stronka gdzie sa zdjecia nie otwiera sie ,jakis blad wyskakuje. czyli po zdemontowaniu przodu tak abym mial dostep wystarczy tylko odchylic troche pasek rozrzadu aby go wyjac tak? i jeszcze jedno, jak jest tam ten termostat przytwierdzony? przykrecony pomozcie co i jak?

Opublikowano

i radze tylko orginał termostat, nie ma co załowac i tak przod trzeba z ciagac , u mnie do 6km spokojnej jazdy i temp wskakuje na 90 i sie trzyma niezaleznie z gorki pod gorke czy tsoje, a jak masz zimno w aucie to na 100 termostat 2 obieg ci sie nie zalancza czyli termostst nie puszcza wogole,

Opublikowano

ori w aso z oringiem kosztuje 75 zł,i tylko taki radze w tym silniku montowac, termostat jest tylko wsuniety w otwór i dociskasz go obudową termostatu na dwie sruby, a potem duuuuzzzooooo odpowietrzania. :confused4: V6 to masakra jakaś pod tym względem... zrób to dobrze i bądź cierpliwy. cała robota jest naprawdę banalna :a4fan:

Opublikowano

to jak to odpowietrzanie przebiega[br]Dopisany: 01 Luty 2009, 14:23_________________________________________________i jaki plyn do chlodnicy polecacie? to od razu moze bym wymienil bo juz 30 tys jest na nim przejechane.

Opublikowano

płyn g12+ , o odpowietrzaniu jest dużo na forum :szukaj: , a płyn jak masz dobry to mozesz wlać ponownie do układu. :good:

Opublikowano

ten uklad sie sam odpowietrza ale czasem trzeba mu pomoc

Opublikowano

nom , w v6 to nawet zawsze mu trzeba pomóc :decayed:

Opublikowano

do układu wchodzi 8,5 litra płynu :gwizdanie:

Opublikowano

napiszcie cos o tym odpowietrzaniu albo podajcie linka bo nie moge znalezc,i co z tym oringiem? zamowilem u kolegi z forum TOM77 termostat wahler i paczka juz idzie a czy w sklepie motoryzacyjnym dostane jakis oring dobry i ile kosztuje?