nowal Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Witam. mam problem dotyczący świateł w mojej b5. Zawsze po nocy jak wyjezdzam z garazu właczam swiatła i zaswiecaja się postojowe a mijania wlaczaja sie po ok 1-2 min. Dzieje się tak tylko jak auto długo postoi. Jak sie właczą to juz cały czas świecą. Miał ktos podobny problem?
leoncjo Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Dziwny problem .... sprawdź kolejno: bezpieczniki (szukaj zaśniedziałych styków), na wszelki wypadek obejrzyj wtyczki przy lampach, przekaźnik od świateł (wg mnie najbardziej prawdopodobna przyczyna) i na koniec manetkę przy kierownicy. Ewentualnie poruszaj włącznikiem świateł, może coś zadziała.
nowal Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 a sa w b5 przekazniki od swiateł? myslalem ze jest tylko manetka. Jezeli sa to raczej ich wina ale mysklalem ze ich nie ma
leoncjo Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Przekaźnika nie ma tylko na mignięciu długimi (manetka do siebie).
nowal Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 dzisiaj zauwazylem ze jak przytrzymam chwile długie i puszcze to szybciej sie wlaczaja mijania
SebolA4 Opublikowano 28 Października 2010 Opublikowano 28 Października 2010 Ewidentnie coś musi się nagrzać przy lampie,albo przewody,luźna masa przy lampie skoro jak przytrzymasz długie i szybciej się włączają.Sprawdź dobrze styki,wyciąg kostki w lampie,zobacz połączenie masy czy nie zaśniedziałe,posprawdzaj styk we włączniku przy kierownicy.
nowal Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 wlasnie przy ierownicy rozbierałem cala manetke ok 2 mc temu czyscilem wszystko bo dlugie nie dzialały i psikałem specjalnym preparatem do styków. Jutro zajze do przewodów koło lamp
Rekomendowane odpowiedzi