Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pytanie odnośnie ori subwoofera w avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki zamiar zeby poprawic troche audio w aucie, tak mysle, jak sie sprawuje ori sub, z tym glosniczkiem nokia? gra to jakos? z uderzeniem, czy to padlina i tylko zwykly dodatkowy glosnik?

opcje sa dwie, albo calosc czyli glosniki + grzalka + sub w bagazniku, lub, dolozyc do fabrycznych glosnikow suba jakiegos i

wzmacniacz, co byscie mi poradzili ? wiem ze jak przesadze z subem, to zaglusze wszystko w srodku ...

Bralem pod uwage ori suba ze wzgledu na wielkosc i montaz, praktycznie nieodczuwalne jest to ze jest taki sub w bagazniku, a kisty jakiejs wozic mi sie nie usmiecha, byc moze w ori subie mozna zmienic glosnik na jakis wydajniejszy i bedize ok ? prosze o rady...

A druga sprawa, czy jakiekolwiek modyfikacje, moge przeprowadzic bez zmiany radia ? posiadam ori radio audi symphony, i jakos tez niebardzo chce sie pozbywac malinowego podswietlenia i uroku wewnatrz auta.. ew jakas alternatywa ? jakies radio ktore ma malinowe podswietlenie, moze radia z nowszych audi ?

Opublikowano

ja Ci powiem tak, mam avanta i bose i jest :kox: nie chciałbym jakieś wielkiej tuby w bagażniku zeby mi miejsca nie zagracało :thumbdown: bo jednak sie zawsze cos tam wozi (chyba ze Ty nie :wink4:) hyyyy myśle ze jak byś dorzucił taki malutki glośniczek jak oryginał w bose to grało by fajnie tylko nie orientuje sie jak to z podłączeniem tego :mysli:

Opublikowano

Ja proponuję wsadzić jakiś fajny głośnik w lewy boczek i piecyk. Nie będziesz miał schowka, ale będziesz miał fajny dźwięk.

Opublikowano

kupilem ori sub, i podczas demontazu przy wymianie odboju tylnego amora, okazalo sie ze jest tam sub ze ja go mam..... tylko to tak gowniane jest, ze jakby tego nie bylo, to byloby prawie bez roznicy. kupiony musze sprzedac, a tam cos wymyslec za jakis czas, bo to ori sie nie nadaje do niczego. to nie ten efekt ktorego oczekuje z basem.

przy zdjetym boczku przyglosilismy radio i wzmocnilismy bas, to moje przednie glosniki lepiej od tego graja...