Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Listwy chromowe dookoła szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem, że u mnie te listwy mają jakieś białe plamy ( ciapki ). Pełno ich i w sumie te listwy to juz bardziej białe niz chromowe.

Można to jakos wypolerować albo zetrzeć te białe plamy ?

Prosiłbym o konkretne kosmetyki, które sobie z tym poradzą...

Pozdro

Opublikowano

duzo nie zdzialasz kosmetykami , poprostu auto bylo wczesniej gdzies czesto na myjkach i pod wplywem srodkow chromik matowieje :confused4:

Opublikowano
  • Autor

duzo nie zdzialasz kosmetykami , poprostu auto bylo wczesniej gdzies czesto na myjkach i pod wplywem srodkow chromik matowieje :confused4:

Ale to nie wygląda jakby chrom matowiał, tylko jakby był taki dziwny nalot, który powinno sie jakos spolerować :> ?

Opublikowano

czesto takie chromiki zmatowiale widze na autach A4 A6 przywiezionych z Niemiec :cool1: wrzuc fotke to obczaimy :)

Opublikowano

albo sprobuj pasta drobna scierna (jakies mleczko do lakieru) moze to pomoze...z tym, ze najlepiej wrzuc fotki bedzie latwiej dyskutowac :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ok. dzieki za już :) I tak sie zajme tym w następny weekend - ale fotki jutro porobie i wrzuce.

A te mleczko to musi być do lakieru ? Bo taki CIF do mycia np. chromowanych baterii w łazience spisuje sie na medal :>

UPDATE:

51155620101031034.jpg

63810420101031032.jpg

Opublikowano

mozesz tez potraktowac to cifem...dziala podobnie do tasmy lekko sciernej :cool1:

Opublikowano

Jest jakiś rezultat po cifie? bo mam to samo al wydaje mi sie iż nie usunie sie tego. Pozostaje tylko wymiana chromu na nowy...

Opublikowano

spróbuj pastą tempo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

chłopaki da się założyć te chromy do a4 która seryjnie nie ma chromowanych listw? Jeśli tak to jak to zrobić i gdzie można zakupić takie listewki;>

Opublikowano

w b5 idzie, na drzwiach prosty montaż, tylko gorzej pod małym trójkątem i nad dachem.Dropson teraz jest w fazie montażu, także czekam na relacje z tego i sam będę szukał ori o ile nie będzie dużych problemów z montażem :)

Opublikowano

ale ja chce założyć chromy do A4 B6 :naughty: da rade to zrobić?

Opublikowano

to sory bo w opisie masz b5 :)

Opublikowano

ale ja chce założyć chromy do A4 B6 :naughty: da rade to zrobić?

Pewnie, że się da... :gwizdanie: :naughty:
Opublikowano

chłopaki da się założyć te chromy do a4 która seryjnie nie ma chromowanych listw? Jeśli tak to jak to zrobić i gdzie można zakupić takie listewki;>

proszę bardzo :wink4:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=118986.0
Opublikowano

Kupic mozesz w ASO ale cena kosmiczna ewentualnie na allegro uzywane, lub ode mnie bo mam na sprzedaz :wink4:

Opublikowano

mozesz tez potraktowac to cifem...dziala podobnie do tasmy lekko sciernej :cool1:

Tylko nie Cif i inne kuchenne cuda!! W każdym z nich są silne środki chemiczne, które w tym przypadku pogłębią mikropęknięcia powierzchni. Kup dowolną pastę do chromu /taką jak do polerki motocykli/- idealnie usuwa ten nalot z listew.

Opublikowano

Panowie , żadna polerka nic tu nie da!! przerobiłem temat na kilku modelach audi jedyne co to okleić filią w czarny mat, ew. folią chromową co na jakiś czas może rozwiązać problem , bo folia chromowa też się złuszczy po jakimś czasie.

Opublikowano

Panowie , żadna polerka nic tu nie da!! przerobiłem temat na kilku modelach audi jedyne co to okleić filią w czarny mat, ew. folią chromową co na jakiś czas może rozwiązać problem , bo folia chromowa też się złuszczy po jakimś czasie.

Raz jeszcze: miałem dokładnie to co na zdjęciach. Co zrobiłem? - powyżej, listwy jak nowe.

Opublikowano

Tylko nie Cif i inne kuchenne cuda!! W każdym z nich są silne środki chemiczne, które w tym przypadku pogłębią mikropęknięcia powierzchni. Kup dowolną pastę do chromu /taką jak do polerki motocykli/- idealnie usuwa ten nalot z listew.

Pasta/wata do polerowania chromu powinna poradzić sobie z problemem. Wata nasączona jest płynem, który ma właściwości czyszczące a zarazem zapobiega tarciu co mogoby spowodować zdarcie chromu. :good: