Opublikowano 30 Października 201015 l Witam Zauważyłem, że u mnie te listwy mają jakieś białe plamy ( ciapki ). Pełno ich i w sumie te listwy to juz bardziej białe niz chromowe. Można to jakos wypolerować albo zetrzeć te białe plamy ? Prosiłbym o konkretne kosmetyki, które sobie z tym poradzą... Pozdro
Opublikowano 30 Października 201015 l duzo nie zdzialasz kosmetykami , poprostu auto bylo wczesniej gdzies czesto na myjkach i pod wplywem srodkow chromik matowieje
Opublikowano 30 Października 201015 l Autor duzo nie zdzialasz kosmetykami , poprostu auto bylo wczesniej gdzies czesto na myjkach i pod wplywem srodkow chromik matowieje Ale to nie wygląda jakby chrom matowiał, tylko jakby był taki dziwny nalot, który powinno sie jakos spolerować :> ?
Opublikowano 30 Października 201015 l czesto takie chromiki zmatowiale widze na autach A4 A6 przywiezionych z Niemiec wrzuc fotke to obczaimy
Opublikowano 30 Października 201015 l albo sprobuj pasta drobna scierna (jakies mleczko do lakieru) moze to pomoze...z tym, ze najlepiej wrzuc fotki bedzie latwiej dyskutowac
Opublikowano 30 Października 201015 l Autor ok. dzieki za już I tak sie zajme tym w następny weekend - ale fotki jutro porobie i wrzuce. A te mleczko to musi być do lakieru ? Bo taki CIF do mycia np. chromowanych baterii w łazience spisuje sie na medal :> UPDATE:
Opublikowano 31 Października 201015 l mozesz tez potraktowac to cifem...dziala podobnie do tasmy lekko sciernej
Opublikowano 31 Października 201015 l Jest jakiś rezultat po cifie? bo mam to samo al wydaje mi sie iż nie usunie sie tego. Pozostaje tylko wymiana chromu na nowy...
Opublikowano 28 Listopada 201015 l chłopaki da się założyć te chromy do a4 która seryjnie nie ma chromowanych listw? Jeśli tak to jak to zrobić i gdzie można zakupić takie listewki;>
Opublikowano 28 Listopada 201015 l w b5 idzie, na drzwiach prosty montaż, tylko gorzej pod małym trójkątem i nad dachem.Dropson teraz jest w fazie montażu, także czekam na relacje z tego i sam będę szukał ori o ile nie będzie dużych problemów z montażem
Opublikowano 28 Listopada 201015 l ale ja chce założyć chromy do A4 B6 da rade to zrobić? Pewnie, że się da... :gwizdanie:
Opublikowano 28 Listopada 201015 l chłopaki da się założyć te chromy do a4 która seryjnie nie ma chromowanych listw? Jeśli tak to jak to zrobić i gdzie można zakupić takie listewki;> proszę bardzo http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=118986.0
Opublikowano 28 Listopada 201015 l chłopaki da się założyć te chromy do a4 która seryjnie nie ma chromowanych listw? Jeśli tak to jak to zrobić i gdzie można zakupić takie listewki;> Kupic mozesz w ASO ale cena kosmiczna ewentualnie na allegro uzywane, lub ode mnie bo mam na sprzedaz
Opublikowano 29 Listopada 201015 l mozesz tez potraktowac to cifem...dziala podobnie do tasmy lekko sciernej Tylko nie Cif i inne kuchenne cuda!! W każdym z nich są silne środki chemiczne, które w tym przypadku pogłębią mikropęknięcia powierzchni. Kup dowolną pastę do chromu /taką jak do polerki motocykli/- idealnie usuwa ten nalot z listew.
Opublikowano 29 Listopada 201015 l Panowie , żadna polerka nic tu nie da!! przerobiłem temat na kilku modelach audi jedyne co to okleić filią w czarny mat, ew. folią chromową co na jakiś czas może rozwiązać problem , bo folia chromowa też się złuszczy po jakimś czasie.
Opublikowano 29 Listopada 201015 l Panowie , żadna polerka nic tu nie da!! przerobiłem temat na kilku modelach audi jedyne co to okleić filią w czarny mat, ew. folią chromową co na jakiś czas może rozwiązać problem , bo folia chromowa też się złuszczy po jakimś czasie. Raz jeszcze: miałem dokładnie to co na zdjęciach. Co zrobiłem? - powyżej, listwy jak nowe.
Opublikowano 29 Listopada 201015 l mozesz tez potraktowac to cifem...dziala podobnie do tasmy lekko sciernej Tylko nie Cif i inne kuchenne cuda!! W każdym z nich są silne środki chemiczne, które w tym przypadku pogłębią mikropęknięcia powierzchni. Kup dowolną pastę do chromu /taką jak do polerki motocykli/- idealnie usuwa ten nalot z listew. Pasta/wata do polerowania chromu powinna poradzić sobie z problemem. Wata nasączona jest płynem, który ma właściwości czyszczące a zarazem zapobiega tarciu co mogoby spowodować zdarcie chromu.