sopel85 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Witam , mam audi 80 B4 po swapie na 1.8T AEB z A4 , i mam zrobiona rzeżbe z druga stacyjka do ktorej dochodza tylko przewody do immo, raz ze to sie ciagle psuje dwa ze nie estetycznie wyglada, chce raz na zawsze usunac immo z tego samochodu bo jest to poprostu zbedne i awaryjne ... , na chwile obecna czego sie dowiedzialem, koszt 200 zl i nie musze przyjezdzac calym samochodem wystarczy ze zawioze ECU do elektronika. Pytanie czy jest jakas opcja zebym sam ogarąl ten temat ?
domjenick Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 na publicznym Forum-raczej odradzam poruszanie takiego tematu,ze względów bezpieczeństwa dla Twojego auta i innych-nigdy nie wiesz,kto czyta Forum...
sopel85 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 spokojnie nie jestem glupi auto ma inne zabezpieczenia a to poprostu jest zrobione na sile poniewaz ktos swapujac silnik nie umial sobie poradzic z tym problemem [br]Dopisany: 31 Październik 2010, 11:17_________________________________________________Zadam pytanie ponownie, czy ktos wie jak usunac immobiliser ? nie chce go naprawiac, chce go poprostu usunac raz na dobre
szogun0 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Odpowiedź jest taka. Nie ogarniesz sam. Jakbyś mógł, to byś od razu wiedział jak. A skoro nie wiesz... to zapłać komuś i ci to zrobi. I tak, wystarczy sam ECU żeby wyłączyć.
sopel85 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 narazie temat ogarnalem vagiem przywracajac ustawienia fabryczne , ale chce sie tego pozbyc raz na zawsze, mysle ze nie jest to az takie trudne jak sie to wydaje, tylko raczej tu chodzi o to ze nikt sie nie chce przyznac jak to zrobic bo mozna z tego zdzierac dobra kase ...
szogun0 Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie chodzi tu o zdzieranie kasy. Ale o to, że: 1. nie rozdaje się tego za darmo, 2. jak ktoś siedział nocami nad tym, to teraz nie napisze na publicznym forum, 3. jakby ci się tak bardzo bardzo mocno chciało szukać, to byś znalazł 4. ale czekasz na gotowca. Po prostu chcesz iść na skróty i na łatwiznę, a tak nie zawsze się da.
sopel85 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie wiem jak na tym forum ale przewaznie chodzi wlasnie o wymiane informacji, nie chce byc pasozytem , tylko potrzebuje pomocy/podpowiedzi jak ugrysc temat
Rekomendowane odpowiedzi