zedred Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam mam problem z lewym światłem stopu pojawił się komunikat BREMS LICHT więc patrze na światła i faktycznie nie ma lewego wymieniam żarówkę na nową (na 100% dobra) i cholerka dalej nie świeci a komunikat ten sam aha pojawia mi się po wymianie żarówki też - Bremslicht Prufung - test swiatel stopu a jak była spalona to go nie było sprawdziłem styki i bezpieczniki i są ok czy jest możliwe że to czujnik stopu? nie wiem czy sam coś poradze czy lepiej do elektryka z góry dzięki za porade pozdrawiam rafał
domin79 Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 odpal auto i przytrzymaj przez chwile pedał stopu wciśnięty, jeżeli żarówa oki bląd powinien zniknąć
steve69 Opublikowano 1 Listopada 2010 Opublikowano 1 Listopada 2010 ... czy jest możliwe że to czujnik stopu? Gdyby uszkodzony był czujnik STOP, to nie byłoby obydwu świateł, a prawe przecież masz. Sprawdzałeś miernikiem, czy napięcie dochodzi do gniazda żarówki? -- Pozdrawiam. Sławek
zedred Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Opublikowano 2 Listopada 2010 sprawdze miernikiem i napisze - masz racje jak to tylko jedna to coś nie dochodzi na tej lini - bezpiecznik też by wyłączył obie więc albo styki albo kable
AndyN Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Zedred, uporałeś się z problemem? Mam to samo tyle że z prawą: Address 09: Cent. Elect. Labels: 8E0-907-279-8E2.LBL Part No: 8E0 907 279 F Component: int. Lastmodul RDW 0517 Coding: 00111 Shop #: WSC 06325 1 Fault Found: 00988 - Lamp for Brake Light; Right (M10) 57-00 - Electric Circuit Failure Pozostałe światła stop OK, czujnik stopu wymieniany relatywnie niedawno Sama żarówka jest dobra
Rekomendowane odpowiedzi