Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pod akumulatorem stoi woda, da się otwór przeczyścić bez odłączania aku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie (B5 1,8 T 1997 Avant) Pod akumulatorem stoi woda, da się otwór przeczyścić bez odłączania aku ?

Może ksiakoś od spodu ? :decayed::mysli:

Opublikowano

Sie nie da...

Trzeba aku wyjąć

Od spodu bym nie próbował...

:hi:

Opublikowano

Ewentualnie podjedź gdzieś ,gdzie jest sprężone powietrze do pompowania kół i wydmuchaj wszystko dokładnie, może się uda. A jeśli nie to tak jak kolega napisał wyżej

Opublikowano

U mnie swojego czasu wody było do połowy akumulatora (!). Z tego co pamiętam pod akumulatorem jest otwór - wystarczyło przepchać i po krzyku.

Opublikowano

no odpowiedzi sa rozne ale z tego co ja kojarze to otwor spustowy jest pomiedzy wezykami idacymi do nagrzewniocy

ja zawsze tam przepychałem bo liscie byly zagnite

Opublikowano

przewody odpływu są dwa jeden pod akumulatorem i bez wyjęcia aku raczej go nieprzepchasz

Opublikowano

przewody odpływu są dwa jeden pod akumulatorem i bez wyjęcia aku raczej go nieprzepchasz

Jeden pod aku a drugi gdzie ?

Ma ktoś wykres lub rysunek albo zdjęcie tych otworów ? Aby wkleić w tym wątku ?

Opublikowano

Jeden pod aku, drugi pod pompą hamulca.

Oba można wyczyścić od spodu.

Jutro zapodam fotki

Opublikowano

Da się, ja podniosłem akumulator bez odkręcania przewodów i wkrętakiem przetkałem otwór, a woda tam stojąca z siłą wodospadu spłynęła. Drugi otwór obok serwa to już trzeba miec niezłego cela :kox:, ale też da radę przepchac.

Opublikowano

Jeden pod aku, drugi pod pompą hamulca.

Oba można wyczyścić od spodu.

Jutro zapodam fotki

Nawet wygodniej ;)
Opublikowano

W moim condomie kochanym wystają rurki gumowe spłaszczone na końcu wystarczy ''pobrandzlować'' aż wysypie sie błoto i woda zleci-wszycho od spodu :)

Opublikowano

mam ten sam problem, wczoraj myłem samochód,przejechałem się kawałek wjeżdzam na wjazd a tu coś mi cieknie od spodu, już się wkuwi*** że coś się sypneło a tu woda,patrze w podszybiu a tam full wody,dziś będe musiał to przepchać.

Opublikowano

Oczywiscie ze da sie przepchac bez odlaczania akumulatora. Wystarczy odkrecic blaszke mocujaca, uniesc aku troche do gory i w otwor wcisnac odpowiednio dlugi drut lub stalowa linke i troche "pomerdac" :)

[kolego odpowiedz już padała i to dawno temu, pilnuj się bo za takie coś ostrzeżenia lecą] - schiller

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...