MarEsp Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Jak w temacie (B5 1,8 T 1997 Avant) Pod akumulatorem stoi woda, da się otwór przeczyścić bez odłączania aku ? Może ksiakoś od spodu ?
Doman13 Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Sie nie da... Trzeba aku wyjąć Od spodu bym nie próbował...
cayenne Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Ewentualnie podjedź gdzieś ,gdzie jest sprężone powietrze do pompowania kół i wydmuchaj wszystko dokładnie, może się uda. A jeśli nie to tak jak kolega napisał wyżej
hajper Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 U mnie swojego czasu wody było do połowy akumulatora (!). Z tego co pamiętam pod akumulatorem jest otwór - wystarczyło przepchać i po krzyku.
lukasgo3 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 no odpowiedzi sa rozne ale z tego co ja kojarze to otwor spustowy jest pomiedzy wezykami idacymi do nagrzewniocy ja zawsze tam przepychałem bo liscie byly zagnite
bratpit Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 przewody odpływu są dwa jeden pod akumulatorem i bez wyjęcia aku raczej go nieprzepchasz
MarEsp Opublikowano 8 Października 2007 Autor Opublikowano 8 Października 2007 przewody odpływu są dwa jeden pod akumulatorem i bez wyjęcia aku raczej go nieprzepchasz Jeden pod aku a drugi gdzie ? Ma ktoś wykres lub rysunek albo zdjęcie tych otworów ? Aby wkleić w tym wątku ?
Gość spedyt Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Jeden pod aku, drugi pod pompą hamulca. Oba można wyczyścić od spodu. Jutro zapodam fotki
Paweł_ Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Da się, ja podniosłem akumulator bez odkręcania przewodów i wkrętakiem przetkałem otwór, a woda tam stojąca z siłą wodospadu spłynęła. Drugi otwór obok serwa to już trzeba miec niezłego cela , ale też da radę przepchac.
Norbi TDI Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Jeden pod aku, drugi pod pompą hamulca. Oba można wyczyścić od spodu. Jutro zapodam fotki Nawet wygodniej
Motor Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 W moim condomie kochanym wystają rurki gumowe spłaszczone na końcu wystarczy ''pobrandzlować'' aż wysypie sie błoto i woda zleci-wszycho od spodu
wosiek Opublikowano 15 Października 2007 Opublikowano 15 Października 2007 mam ten sam problem, wczoraj myłem samochód,przejechałem się kawałek wjeżdzam na wjazd a tu coś mi cieknie od spodu, już się wkuwi*** że coś się sypneło a tu woda,patrze w podszybiu a tam full wody,dziś będe musiał to przepchać.
Maciek80 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Oczywiscie ze da sie przepchac bez odlaczania akumulatora. Wystarczy odkrecic blaszke mocujaca, uniesc aku troche do gory i w otwor wcisnac odpowiednio dlugi drut lub stalowa linke i troche "pomerdac" [kolego odpowiedz już padała i to dawno temu, pilnuj się bo za takie coś ostrzeżenia lecą] - schiller
Rekomendowane odpowiedzi