Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDG] Wymiana głośników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę wymienić głośniki w moim Audi A4 Avant 2004r. Mam upatrzone PowerBass ES 6C. Nie wiem jak zdjąć boczki od drzwi (przednich i tylnych). Słyszałem, że ktoś już przerabiał ten temat, ale nie mogę nic znaleźć. Proszę o pomoc, np. link do tematu.

Opublikowano

gdzieś pisałem :mysli:

witam, odkręcamy wszystkie śrubki pod listwą ozdobą (listwę zaczynamy zdejmować od strony przodu czyli od licznika, później sam koniec jest wsuwany ), potem jedną pod spodem (na dole tapicerki po środku), i dwie śrubki pod rączką do zamykania drzwi pod taką owalną zaślepką (jeśli chodzi o drzwi kierowcy) i to wszystko ze śrubek, teraz zostaje tylko umiejetne szarpnięcie tapicerki tak aby wyszła z zaczepów, proponuję dokupić od razu kilka nowych są małe i duże mogą sie złamać ( koszt w ASO około 1zł szt.) w tych zaczepach tapicera siedzi dość mocno, zaczepy mają taką konstrukcję, że nie uszkodzą tapicerki można śmiłao ciągnąć najwyżej się złamią.

Opublikowano

Jakieś 1,5 miesiąca temu przerabiałem ten temat nawet te same głośniki chciałem zamontować

ale po rozebraniu tapicerki według opisu kolegi Szubek-line rozleciały się trzy zaczepy i jak zobaczyłem

ile trzeba przeróbek żeby głośniczki w miare fachowo zamontować dałem sobie spokój i zleciłem to profesionalistom

jak zobaczyłem ich efekt pracy to stwierdziłem że sam napewno bym tego nie zrobił bez odpowiednich narzędzi i materiałów :no: a koszty to 100 zł za wymiane kompletu :D

aha i musisz mieć pierścienie dystansowe najlepiej z MDF