ajonak Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Witam, Chcę wymienić głośniki w moim Audi A4 Avant 2004r. Mam upatrzone PowerBass ES 6C. Nie wiem jak zdjąć boczki od drzwi (przednich i tylnych). Słyszałem, że ktoś już przerabiał ten temat, ale nie mogę nic znaleźć. Proszę o pomoc, np. link do tematu.
NORT Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,10011.0.html witam ja znalazlem tylko to ale to jest B5 a w B6 pod raczka niema zadnej srubki moze ktos iinny znajdzie jak te boczki sciaga sie w B6 bo tez bym to hcial wiedziec bo mi lewy glosnik przerywa i musze ta tapicerke rozebrac a niechce zadnych zaczaskow powylamywac. Pozdrawiam i czekamy na cos lepszego.
Gość Szubek-line Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 gdzieś pisałem witam, odkręcamy wszystkie śrubki pod listwą ozdobą (listwę zaczynamy zdejmować od strony przodu czyli od licznika, później sam koniec jest wsuwany ), potem jedną pod spodem (na dole tapicerki po środku), i dwie śrubki pod rączką do zamykania drzwi pod taką owalną zaślepką (jeśli chodzi o drzwi kierowcy) i to wszystko ze śrubek, teraz zostaje tylko umiejetne szarpnięcie tapicerki tak aby wyszła z zaczepów, proponuję dokupić od razu kilka nowych są małe i duże mogą sie złamać ( koszt w ASO około 1zł szt.) w tych zaczepach tapicera siedzi dość mocno, zaczepy mają taką konstrukcję, że nie uszkodzą tapicerki można śmiłao ciągnąć najwyżej się złamią.
alpin Opublikowano 12 Października 2007 Opublikowano 12 Października 2007 Jakieś 1,5 miesiąca temu przerabiałem ten temat nawet te same głośniki chciałem zamontować ale po rozebraniu tapicerki według opisu kolegi Szubek-line rozleciały się trzy zaczepy i jak zobaczyłem ile trzeba przeróbek żeby głośniczki w miare fachowo zamontować dałem sobie spokój i zleciłem to profesionalistom jak zobaczyłem ich efekt pracy to stwierdziłem że sam napewno bym tego nie zrobił bez odpowiednich narzędzi i materiałów a koszty to 100 zł za wymiane kompletu aha i musisz mieć pierścienie dystansowe najlepiej z MDF
ajonak Opublikowano 26 Października 2007 Autor Opublikowano 26 Października 2007 Napisz może jakieś namiary na tych profesjonalistów
alpin Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 http://www.autofil.com.pl/ Chłopaki znają się na robocie. :th: Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi