Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Kontrolka Paliwa... Gaśnie, Zapala Się...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak wyglada sprawa z kontrolka paliwa?

Przeszukałem wszystkie tematy na forum i nie znalazłem odpowiedzi...

U mnie kontrolka podczas jazdy zapala sie, przejade kawałek i gaśnie i tam z 3-4razy..az zaswieci sie na stałe...

Oznacza to cos? bo nie wiem od którego momentu powininem kasować liczyć zeby wiedzieć ile przejade na rezerwie....

W Golfie jak sie zapaliła to zgasła dopiero po tankowaniu:):)

Opublikowano

jak sie zaświeci na stałe masz wtedy na ok 100 km

Opublikowano

Powiem Ci tak na rezerwie jest około 7 litrów. :a4fan: Rezerwa jest od tego żeby jechać zatankować paliwo do pełna. W golfie niema kontrolki od rezerwy kolego :cool:

Opublikowano
  • Autor

jak w golfie nie ma? jest:P mk4 1.6 2001r.

hmmm, czyli wam tez tak sie zapala i gaśnie???

Opublikowano

hmmm, czyli wam tez tak sie zapala i gaśnie???

Nie, zapala się i świeci na stałe :a4fan:

Opublikowano

Zapala się i gaśnie w zależności od pozycji auta... tak ze trzy razy

A potem jak już sie zapali i zgasnąć nie chce to tylko tankowanie.

I podobno nie warto jeżdzić na rezerwie, bo pompa może jakieś syfki z dna zbiornika zassać (skąd tam syfki) i wtedy szlag ją trafia.

Zresztą, mam u siebie w firmie takiego talenta, co jazdą na rezerwie rozwalił pompę w nowiutkiej Astrze, firma zrobiła mu :bicz3:

Opublikowano

mi tez miga z początku, ale gdzieś czytałem ze ma sie zapalić na stałe i jeszcze jakiś dźwięk wydać :mysli: u mnie nic takiego nie ma :-) a brzęczy sprawny bo jak światła włączę i otworze drzwi to piszczy, a i nie polecam jeździć na rezerwie.....oprócz zatarcia pompy jeszcze można wtryski zasyfić.

Opublikowano

Tak żeczywiście, przy zapaleni powinny być 3 piski, ale ciche i czasami ich nie słysze... :cool:

Opublikowano

U mnie zapali się i zgaśnie tak ze trzy razy, brzęczyk robi jedno "piiii". Dla mnie jast to znak, że trzeba dolać i nie wnikam za bardzo ile można przejechać na rezerwie :naughty:. Miałem znajomego, który swoim cienkim jeździł nonstop na rezerwie średnio co roku musiał zmieniać pompę paliwa (w cienkim jest taka jak w poldkach - przytwierdzona do bloku silnika). Kiedyś obserwowałem dyskusję ale zdania były podzielone i stad pytanie czy moj AHU ma pompę w baku ??

Opublikowano

Tak żeczywiście, przy zapaleni powinny być 3 piski, ale ciche i czasami ich nie słysze... :cool:

U mnie to pika tylko raz (AFAIR, bo nie jezdzilem autem od 4 miesiecy).

Jak 3 razy pika, to cos nie teges, zazwyczaj z aku (do tego jakas kontrolka sie pojawia). A moze to bylo cos z cisnieniem oleju (bo tez mialem problem kiedys).

A.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Trochę odgrzeje kotleta, ale nie chce zakładać nowego wątku.

Strzałka od poziomu paliwa pokazuje mi troszkę poniżej 1/4 zbiornika i zaraz na wskaźniku są czerwone kreski, i już świeci mi się rezerwa. Na 1/4 zbiornika zrobiłem około 300 km, a z tego co wiem to rezerwa zapala jak jest około 7 litrów, a u mnie już się świeci i nie możliwe żeby 7 litrów to = 1/4 zbiornika.

Czy to normalne??

Na całym baku do zapalenia rezerwy przejechałem 750 km, nie za mało??

Opublikowano

zgadza się koledzy u mnie to samo jest zapala sie kontrolka niekiedy zgaśnie potem się znowu zapali i oczywiście sygnał dźwiękowy jest z 3 razy pipa :tongue4: nie sposób zapomnieć ze masz mało paliwa w baku :polew: ja na rezerwie zrobiłem 50km ale każde auto ma inaczej ustawiony pływak na rezerwe zreszta wole mieć pełny bak niz ciągle patrzeć na kontrolke z rezerwy która ciągle się zapala :tongue4: