TomekH87 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Po troche szybszej jeździe zapaliła mi się Lampka oleju, czym to może być spowodowane, czy może mało oleju , czy za wysoka temperatura , nie sprawdzałem jeszcze tego na zimnym silniku wiec nie wiem co bedzie jutro ale troche mnie to zastanawia w tym momencie Proponuje nauczyc sie pisania tematów na forum bo ten to jedynie nadaje sie do Kosza [lucas] temat poprawiony, następny raz ostrzeżenie [pre_pl]
ono Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 No kurde stary to może byś sprawdził poziom oleju co ? Co ci mają powiedzieć ? Że masz za mało oleju ?
Norbi TDI Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Sprawdź stan oleju, musi to być czymś spowodowane, może masz wyciek oleju . Nawet jesli będziesz gonił 200km/g. przez godzine to jest niedopuszczalne
12RAEL Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Kolego pompowtryskiwacze zwykle troszeczkę biorą oleju także między wymianami i przeglądami trzeba czasami otworzyć maskę
Musashi Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 co to za gadanie co za roznica jaki ma sie silnik. czy samochod? kontrola poziomu oleju nalezy do cotygodniowych czynnosci kontrlonych. podobnie jak kontrola poziomu plynu chlodzacego, hamulcowego, hydraulicznego, podobnie jak kontrola cisnienia powietrza w ogumieniu oraz sprawnosci zarowek. isntnienie roznych kontrolek nie zwalnia nas od czynnosci sprawdzajacych. ich zadaniem jest ostrzeganie o sytuacjach krytycznych - awariach - a kontrole cotygodniowe mogą zapobiec ich wystepowaniu. kontrola poziomu oleju zapala sie gdy poziom jest krytycznie niski, jezeli tracimy olej kontrola okresowa wykaze to wczesniej i do zbyt niskiego poziomu nie dopuscimy.
lukaszr Opublikowano 27 Stycznia 2008 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ludzie to temat sprzed 4 miesięcy. Nie odświeżajcie kotletów. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi