Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po troche szybszej jeździe zapaliła mi się Lampka oleju, czym to może być spowodowane, czy może mało oleju , czy za wysoka temperatura , nie sprawdzałem jeszcze tego na zimnym silniku wiec nie wiem co bedzie jutro :) ale troche mnie to zastanawia w tym momencie ;)

Proponuje nauczyc sie pisania tematów na forum bo ten to jedynie nadaje sie do Kosza :bicz2: [lucas]

temat poprawiony, następny raz ostrzeżenie

[pre_pl]

Opublikowano

No kurde stary to może byś sprawdził poziom oleju co ?

Co ci mają powiedzieć ? Że masz za mało oleju ?

Opublikowano

Sprawdź stan oleju, musi to być czymś spowodowane, może masz wyciek oleju :shocked:. Nawet jesli będziesz gonił 200km/g. przez godzine to jest niedopuszczalne :mysli:

Opublikowano

Kolego pompowtryskiwacze zwykle troszeczkę biorą oleju :P

także między wymianami i przeglądami trzeba czasami otworzyć maskę

Opublikowano

co to za gadanie :bicz2:

co za roznica jaki ma sie silnik. czy samochod?

kontrola poziomu oleju nalezy do cotygodniowych czynnosci kontrlonych. podobnie jak kontrola poziomu plynu chlodzacego, hamulcowego, hydraulicznego, podobnie jak kontrola cisnienia powietrza w ogumieniu oraz sprawnosci zarowek.

isntnienie roznych kontrolek nie zwalnia nas od czynnosci sprawdzajacych. ich zadaniem jest ostrzeganie o sytuacjach krytycznych - awariach - a kontrole cotygodniowe mogą zapobiec ich wystepowaniu.

kontrola poziomu oleju zapala sie gdy poziom jest krytycznie niski, jezeli tracimy olej kontrola okresowa wykaze to wczesniej i do zbyt niskiego poziomu nie dopuscimy.

Opublikowano

Ludzie to temat sprzed 4 miesięcy.

Nie odświeżajcie kotletów.

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...