Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Carpooling (podwoźnictwo) w Polsce, przejdzie to czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio głośno w mediach o carpoolingu http://intermen.pl/new/content/view/65/46/ czyli wypełnianiu auta pasażerami w drodze do pracy, czy gdzieś na trasie.

To chyba taka wariacja na temat autostopu w warunkach internetu.

Jak Wam się to widzi? Czy wzielibyście w tym udział? Jako pasażerowie :shocked:, czy jako kierowcy :shocked: ?

Zapraszam do wymiany opinii

Opublikowano

Ja co prawda do pracy mam 4,5km ale jakby zaszła potrzeba to nie widzę , przeszkód , żeby kogoś zabrać lub z kimś pojechać

Opublikowano

Ja też nie mam nic przeciwko,zwłaszcza,gdy autostopowicz...ka wręcz nalega na zatrzymanie się. :rolleyes:

Raczej jako kierowca.

Opublikowano

jeśli są to osoby kwalfikujące się chociaż do miana "znajomych twarzy" to oczywiście bym podwoził - nie ma problemu. Natomiast jeśli byłyby to ludzie kompletnie dla mnie nie znani to nie ma mowy. Może trafię na kogoś "omijajacego" wodę szerokim łukiem lub na jakiegoś nudziarza i będę się męczył - bezsensu.

Opublikowano

Ja codziennie zabieram do pracy swoich 2 kumpli, niestety mam zasadę, że obcych autostopowiczów nie zabieram.

Opublikowano

niestety

niestety? uważam ze to bardzo dobry nawyk. niestety to żyjemy w kraju ze nigdy nie wiadomo na kogo trafisz... natomiast można takie coś praktykować ze znajomymi lub osobami rekomendowanymi.

Opublikowano

Zabrałam autostopowicza 2 razy i raz trafiłam na strasznego gadułę, a drugim razem koleś był tak zmęczony, że usnął mi w aucie. Generalnie takie podwoźnictwo nie bardzo mi sie podoba, chyba, że tak jak juz ktoś wcześniej wspomniał "znajome twarze" to wtedy nie ma problemu.

Opublikowano

z reguły tylko znajomych, nie widzę problemu :cool:

chociaż zdarzył mi się wyjątek od reguły :)

Opublikowano

z reguły tylko znajomych, nie widzę problemu :cool:

chociaż zdarzył mi się wyjątek od reguły :)

ja też z reguły tylko znajomych lub kogoś kto naprawde budzi zaufanie.

kolega chiałbyć miły i zabrał panią (a co mu szkodzi , babka mu nic nie zrobi) ale jak wysiadała (widac w umówionym miejscu) to dwaj panowie "pożyczyli" od niego telefon i pare setek, jedyny plus to to że auta nie stracił, od tamtej pory żadnych stopowiczów! nie wiem czy to poprostu nie fart czy jak....

Opublikowano

ja podwiozłem kiedyś taką parkę z wrocka do opola ;] sie słowem nie odezwali, ciekawe czemu ? :evil: przejazd trwał niecałe 30minut :gwizdanie:

Opublikowano

ja podwiozłem kiedyś taką parkę z wrocka do opola ;] sie słowem nie odezwali, ciekawe czemu ? :evil: przejazd trwał niecałe 30minut :gwizdanie:

chyba się domyślam ;) bali się że się spóźnią :naughty:

ja raz taką znajomą mamy wiozłem to myślałem że mi urwie uchwyt w drzwiach!! i też nie była zbyt rozmowna :mysli:

Opublikowano

trzymam się żelaznej zasady, nigdy autostopowicza nie sadzam na tylnim siedzeniu i nie zabieram więcej niż jednej osoby,jeśli już kolesia wezmę na stopa to zawsze prawą rekę mam wolną a zwłaszcza łokieć. przy podejrzanym zachowaniu pasażera,walę w szczenę z łokcia.w moim przypadku mam lekko prze...ane bo jestem leworęczny więc w prawej mam mniejszego powera. moze to i lepiej bo przy strzale z lewusa nie tylko pozbyłbym się niewygodnego jegomościa ale tez i drzwi :> :> :>

Opublikowano

12 lat mam prawko, 12 lat autem śmigam i tylko jedna autostopowiczka - sąsiadka :dance:

Opublikowano

Kilka razy autostopowicza zabrałem, żadnych incydentów. Rzadko mi sie to zdarza...

Opublikowano

Czasem zdarza mi się zabrać nieznajomych (gdzies w trasie). Tak więc nie widze problemu w zabieraniu ludzi codziennie do pracy, ale nie mam takiej okazji.