rafalx11 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam Nie mogę dać sobie rady z odpowietrzeniem układu hamulcowego w ojca PASSACIE B5 FL 2002 . Odpowietrzałem już po koleji koła od najdalej do najbliżej pompy a także na krzyż bo tak mi poradzono i nadal pedał nie jest taki jak ma być wię co jest nie tak
domjenick Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam Nie mogę dać sobie rady z odpowietrzeniem układu hamulcowego w ojca PASSACIE B5 FL 2002 . Odpowietrzałem już po koleji koła od najdalej do najbliżej pompy a także na krzyż bo tak mi poradzono i nadal pedał nie jest taki jak ma być wię co jest nie tak a poza tym są problemy z hamowaniem? Bo jeśli hamuje normalnie tzn reakcję czuć już po delikatnym wciśnięciu pedału hamulca-to wszystko ok...problemem byłoby,gdybyś nacisnął pedał,a auto dalej by jechało...
rafalx11 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 Nie no jak naciskam pedał to hamuje ale jest miękki i nisko bierze . Czuć porostu jak pedał ucieka .
Dev Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 zapowietrzony układ, spuszczałes płyn z układu? możesz napisac co sie działo przed ?
rafalx11 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 Klocki były zmieniane z tyłu i przy tej zmianie uszkodziłem elastyczny przewód hamulcowy ( który wsunie kosztował 100 zł z przesyłką !! ) ale wszystko naprawiłem i zostało tylko odpowietrzyć co zrobiłem ale jak pisałem coś jest nie tak . Dodam ze przed wymiana było wszystko ok
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 coś jest nie tak . Dodam ze przed wymiana było wszystko ok tylne klocki ni mają tak poważnego wpływu na jakość hamowania,jak przód-tam bym szukał problemu
Dev Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 coś jest nie tak . Dodam ze przed wymiana było wszystko ok tylne klocki ni mają tak poważnego wpływu na jakość hamowania,jak przód-tam bym szukał problemu tutaj akurat jestes w błędzie Dominik maja i to kolosalne znaczenie ale jak znam zycie jest masa powietrza w tylnym zacisku
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 a jak rozłożone są siły hamowania przód-tył?
domjenick Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 do 30% na tyle i stale rosnie czyli 70 na przodzie i 30 na tyle,ale to się nie zmiania podczas hamowania,że na początku hamowania jest 50-50,a pod koniec 70-30,jest stałe rozdzielenie mocy hamowania,czy to sie jakoś zmienia?
Dev Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 to sa stale wartosci pod warunkiem ze uklad hamulcowy jest sprawny. OT sie robi. Kolego odpowietrz VAG-iem uklad i odpowietrz ten zacisk w ktorym byl wymieniany przewod w reku.
Rekomendowane odpowiedzi