Born_Again Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam! Od tygodnia zmagam się z pojawiającym się komunikatem error po uruchomieniu cd. Jak do tego doszło? Pewnego dnia zostawiłem w bagażniku zimowy płyn do spryskiwaczy w niezbyt szczelnym pojemniku Jak się okazało znaczna część płynu wylała się na połączenie kabla łączące zmieniarkę z Navigacją (okrągła wtyczka). Początkowo otrzymywałem komunikat "Brak zmieniarki". Po dwóch dniach, do dnia dzisiejszego mam bez przerwy komunikat "error". Zmieniarka działa, słychać jak przekłada płyty, magazynek wysuwa się - wszystko jest ok. Gdy uruchamiam przycisk CD - widać wszystkie 6 płyt - niestety gdy odtwarzacz próbuje uruchomić jedną z nich słychać w głośniku krótki pisk a następnie pokazuje się komunikat "error". Z każdą kolejną płytą podobnie. Co zrobić z tym fantem - koledzy ?
airbob Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Jeśli tego do tej pory nie zrobiłeś to odłącz zmieniarkę na wyłączonym zapłonie i ponownie podłącz. Jeśli to nie pomoże to trzeba by zaglądnąć do tej zalanej wtyczki i do zmieniarki, może do niej też się coś wlało ewentualnie nałożyły się dwie sprawy naraz.
Rekomendowane odpowiedzi