Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BBK] S4 B6 - 4.2 BBK - seria - brak przednich katów - 315KM / 405 Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moment momentem, w benzynie przyspiesza sie moca :)

ale oczywiscie masz racje... szkoda kasy na tak male przyrosty.

Opublikowano

To warto sie pchac ogolnie w taki kibel jakim jest s4 b6 ? Bo na plus tego silnika przemawia tylko i wylaczenie dzwiek v8

No bez przesady. W tym samochodzie chodzi również o komfort. To nie jest auto typowo sportowe. Usportowiony sedan bardziej pasuje. Te 315 koni i tak pewnie za***iście rwie asfalt.

Opublikowano

tez mi sie wydaje ze S4 w B6 to takie po prostu usportowione A4 z wypasem i bulgotem V8

S4 w B5 to taki bardziej dzik jest

Opublikowano

Każde prawdziwe sportowe auto powinno mieć przynajmniej jedno Turbo. Dla mnie ideał to nissan GT-R, który leje wszystkie lambo, ferrari i jest nawet 3 razy od nich tańszy.

Opublikowano

a dla mnie audi rs6 ktore leje te sportowe auta a jest w avancie :decayed:

Znowu przesadzasz. RS6 ma ok 4,5sek do 100km/h, a te wszystkie inne poniżej 4s.

Opublikowano
  • Autor

Nie chce nic mowic, ale widze ze staracie sie zdyskredytowac S4 B6 i w sumie to Wasz problem.

I tak kazdy z Was chcialby takie miec tylko trzeba sobie jakos humor poprawic dyskredytujac innych :)

do zobaczenia na drodze...kierowcy ze sportowymi autami

Ja mam na to wyj..... i nie wstydze sie tego wyniku i wiedzialem ze takie komentarze beda.

chcialem tylko przypomniec ze co drugi specjalista na tym forum mowi i pisze ze S4 B6 jak ma 280-290 KM to juz jest cud.

Ja widac....g... sie znaja :)

Opublikowano

Pinczi, musimy sie w koncu na ta kreske i jakas rolke ustawic... ale jak juz ogarne zaplon :)

Opublikowano

...kurfa przecież to S4 , jest szybsze od 98% aut spotykanych na drodze , więc o co kaman :blink::cool1:

Opublikowano

Jakbym wiedział, że ma 315KM i że więcej nie ucieknie, to sam bym takie kupił. Na Racingforum gość wkleił wykres z hamowni i miał 280KM, więc to nie są jakieś teorie wyssane z palca.

Masz po prostu dobry egzemplarz z zadbanym motorem.

Opublikowano
  • Autor

Pinczi, ile to ma ~sek do setki ?

Mierzone VAGiem, z pasażerem na pokładzie - laczna waga ok. 2 tony - wyszlo 6,1 sek

A dlaczego S4 B6, a nie S4 B5 ?? Bo buda B6 jest dla mnie przesliczna i ponadczasowa :)

EDIT:

Thom4s...na racing jest tez wykres rs4 b7 na 288 KM :) (czy cos kolo tego)

Wiec wszytko zalezy od egzemplarza - tak mi sie wydaje

Iverson...widze ze czaisz o co mi chodzi. Dokladnie jest tak jak piszesz...a jak na rodzinne kombi...coz...chyba jest ok :) Evo z tego nigdy nie bedzie

Flyer - no problemo, bylo pogoda dobra byla. Ty juz po sofcie ?

Opublikowano

Jest nawet temat na racingforum "w poszukiwaniu serii w S4 V8" sam myślałem nad kupnem S4 B6, ale zdecydowałem, że pomodzę swoje A4, bo sprzedać samochód, w który się coś już włożyło i kupować egzemplarz S4, mogący się okazać padaką... sam wiesz. Gdybym nie miał A4 to może, ale teraz jeśli już zmienię to tylko na B8, ewentualnie 335i. :)

Opublikowano

Flyer - no problemo, bylo pogoda dobra byla. Ty juz po sofcie ?

nie nie, caly czas seria z malym bonusem [wydech i stozek].

Opublikowano

...ale poszliście...Panowie,nie rozumiem jednego,po co gadanie "jeśli nie trzyma serii" itp a nawet jeśli nie trzyma sporo-to co-tak,jak Iver napisał-przecież to S4,a nie "jakieś" autko uturbione,z którym można dużo pomodzić-to jest rasowa V-ka,fakt-trochę pieniędzy kosztuje,żeby pomodzić w rzeczy markowe-te akurat tanie nie są,ale jak takie auto trafi do konesera-można z nim zrobic fajnie brzmiące auto-niejeden dałby wiele,żeby na światłach w lecie gość z boku słyszał ryk startującej eSy

nawet mógłbym zdjąć znaczek S4-i niech sobie ma nawet 280 koni-większość aut na tym forum musiałoby być niezle zmodzone,żeby tak jezdzić i brzmieć... :wink4:

Opublikowano

Tak jak ktoś napisał, te 315 koni to i tak więcej mocy od 99% spotykanych samochodów :P nie ukrywam, że moim następnym samochodem będzie S4 B6 lub B7, bo ten ryk V8 to jest najpiękniejsza rzecz jaka może spotkać człowieka. Wrzucę do niego gaz i będę cieszył się mocnym i bezawaryjnym samochodem z zajebistą V8 pod maską, a to wszystko za 40zł / 100km :kox: czego chcieć więcej od życia.. to ma być samochód do codziennego użytkowania, a nie żaden street killer :P street killerem jest RS4 (B5, nie B7 co ma 250KM), a S4 ma ładnie warczeć i w miarę jechać, a moim zdaniem 6 sek do 100 to już dobry wynik :) dziękuje dobranoc

Opublikowano

sa auta, w ktorych gaz nie ma prawa bycia,takim jest S4 :gwizdanie:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

ale wymysliles.... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Ile kosztuje zrobienie 500+ np. w rs4 ?

B5? Zapytaj Cantony :kox:

Mysle, ze ponad 20-30k na luzaku.

Opublikowano

tyle to dał CoLo robiąc swoje AEB:>

Opublikowano

No to koszt zrobienia 500+ w 4.2 V8 jest przyblizony jak zrobienie 500+ w 2.7 BiT

Więc tak w sumie to te b6 V8 nie jest takim złym wyborem :decayed:

Coraz bardziej mnie przekonuje dzwiek v8 :decayed::jerk:

do tego gazik i masz killera za 20zl /100km :kox: :kox: