Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Swap silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok ,dzieki panowie ale taki 1,8 t bedzie tanszy w utrzymaniu niz disel 1.9 ?

nie będzie

Koszty utrzymania będą porównywalne, awaryjność też, co nie zmienia faktu że jaki kolwiek swap wyjdzie Ci bokiem jeśłi sam tego nie robisz :gwizdanie:

Opublikowano

nie będzie

Koszty utrzymania będą porównywalne, awaryjność też, co nie zmienia faktu że jaki kolwiek swap wyjdzie Ci bokiem jeśłi sam tego nie robisz :gwizdanie:

racja :good:

dlatego tak jak chłopaki juz Ci pisali jak duzo chcesz jezdzic 1.9TDi a jak mniej to 1.8T :cool1:

Opublikowano

ile razy można powtarzać, że dieslem będzie taniej się jeździło, to dość logiczne. Wszystko właściwie zależy od Twojej kieszeni... i tyle... ale chyba jak masz taki dylemat to jednak postaw na TDI i już.

Opublikowano

nie rozumiem czym sie sugerujesz dochodzac do faktu ze 1.8T bedzie tanszy w utrzymaniu.. Diesel mniej pali wiec bedzie tanszy w utrzymaniu i dosc duzo tanszy;)

chyba ze do 1.8T wsadzisz gaz.. jesli 1.8T z gazem to z kolei on bedzie znacznie tanszy w utrzymaniu.. pytanie za ile kupisz dane auto..

ile razy można powtarzać, że dieslem będzie taniej się jeździło, to dość logiczne. Wszystko właściwie zależy od Twojej kieszeni... i tyle... ale chyba jak masz taki dylemat to jednak postaw na TDI i już.

Dokladnie tak jak pisze Kolega Luka3s

dodatkowo.. jesli dla Ciebie najwazniejsza jest ekonomia (bo ciagle pytasz co bedzie tansze w eksploatacji) to wg mnie wszystko zalezy od tego ile km rocznie masz zamiar robic.. a na to pytanie odpowiesz sobie tylko Ty ;)

Opublikowano
  • Autor

mnie nie chodzilo o taniej czyli o spalanie i cene oleju napedowego tylko o ceny czesci silnika i awaryjnosc

Opublikowano

mnie nie chodzilo o taniej czyli o spalanie i cene oleju napedowego tylko o ceny czesci silnika i awaryjnosc

to też odpisałem porównywalne :gwizdanie:

Opublikowano

Nie chce byc nie miły, ale czego ty jeszcze nie rozumiesz ??

:wallbash:

Opublikowano

koledze chodzi o częsci a nie to czy diesel spali mnie od benzyny bo to wiadoma część eksploatacji :gwizdanie:

Tarcze i klocki mają takie same, rozrząd jest tańszy w benzynie(ale tego raz na rok sie nie robi wiec rżónica jest nie odczuwalna) wycieraczki żarówki to samo :wink4: amortyzatory tyż :decayed:

Awaryjnosc to tylko zalezy jaką promocje wyrwiesz z rynku :kox: zaraz poleca komenty typu ze w dieslu sprzęgła dwumasy czesto padają, tak padają jak sie kupuje "okazje"

noi płyny oleje jeden hooj :decayed:

Opublikowano

dwumas masz w T i TD

jezeli chcesz szybkie ekonomiczne auto to kup 1.8T + LPG SQ

no i oczywiscie z QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ

Opublikowano

Flyer jest najlepszym tego przykładem ze nie warto tego robic pod wzgledem finansowym :decayed: :decayed: :decayed:

nie rozumiem tego... wiesz ile kosztowal moj swap?

Opublikowano

podejrzewam że niemało :mysli:

no chyba że dostałeś wszystko do SWAP-a za darmo :wink4:

Opublikowano

a ile kosztował :> ??[br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 14:19_________________________________________________

koledze chodzi o częsci a nie to czy diesel spali mnie od benzyny bo to wiadoma część eksploatacji :gwizdanie:

Tarcze i klocki mają takie same, rozrząd jest tańszy w benzynie(ale tego raz na rok sie nie robi wiec rżónica jest nie odczuwalna) wycieraczki żarówki to samo :wink4: amortyzatory tyż :decayed:

Awaryjnosc to tylko zalezy jaką promocje wyrwiesz z rynku :kox: zaraz poleca komenty typu ze w dieslu sprzęgła dwumasy czesto padają, tak padają jak sie kupuje "okazje"

no to to info miał podane wyżej.

Opublikowano

a ile kosztował :> ??[br]Dopisany: 12 Listopad 2010, 14:19_________________________________________________

no to to info miał podane wyżej.

nie miał :decayed: bo truliście ciagle o spalaniu :tongue4: i o tunningach, a co do swapa ten pomysł umrze tak samo jak reszta takich pomysłów bez finału(czyli dokonanego swapu) :wink4:

raz na miesiąc taki pomysł ktoś rzuca o swapie i cisza, tylko Flyer dokonał tego co załozył :kox:

Opublikowano

oj Kowi87 bo jakby nie bylo spalanie to wg mnie najwazniejszy czynnik ktory odpowiada za "kase" :gwizdanie:

przynajmniej jesli chodzi o 1.9TDI i 1.8T - oba sa malo awaryjne wiec wg mnie nie warto zastanawiac sie nad tym co pada.. bo wszystko zalezy tylko i wylacznie od tego na jaki egzemplarz trafisz a tego chyba Kolega nie zalozy.. mialem passata 1.9TDI 130 i a4 1.8T 150 i rozrzad tez w porownywalnej kasie wymienialem jakos 800pln tu i tu.. oczywiscie z pompa i robocizna :wink4:

Flyer akurat podobno niezle wyszedl nawet finansowo na swapie :kox: ale to glownie przez to ze mogl w dobre kasie sprzedac czesci z wypasionej eSy i ze swojego 2,5 ALT pojdzie pewnie za grosze i wg mnie kasa na pewno sie nie zwroci..

poza tym chyba lepiej zamknac ten watek bo do niczego w sprawie swapa chyba tu nie dojdziemy :wink4: najodpowiedniejsza w tym przypadku bedzie zmiana auta po prostu..

Opublikowano

oj Kowi87 bo jakby nie bylo spalanie to wg mnie najwazniejszy czynnik ktory odpowiada za "kase" :gwizdanie:

przynajmniej jesli chodzi o 1.9TDI i 1.8T - oba sa malo awaryjne wiec wg mnie nie warto zastanawiac sie nad tym co pada.. bo wszystko zalezy tylko i wylacznie od tego na jaki egzemplarz trafisz a tego chyba Kolega nie zalozy.. mialem passata 1.9TDI 130 i a4 1.8T 150 i rozrzad tez w porownywalnej kasie wymienialem jakos 800pln tu i tu.. oczywiscie z pompa i robocizna :wink4:

Flyer akurat podobno niezle wyszedl nawet finansowo na swapie :kox: ale to glownie przez to ze mogl w dobre kasie sprzedac czesci z wypasionej eSy i ze swojego 2,5 ALT pojdzie pewnie za grosze i wg mnie kasa na pewno sie nie zwroci..

poza tym chyba lepiej zamknac ten watek bo do niczego w sprawie swapa chyba tu nie dojdziemy :wink4: najodpowiedniejsza w tym przypadku bedzie zmiana auta po prostu..

:good:

Opublikowano

co w ogóle się uparłeś na ten swap tak skoro to wyjdzie drożej tak apropo :> ??

Opublikowano

bo mysli ze kupił sobie zajebi.....y samochodzik i do tego doreza tylko silniczek i bedzie :good: :good: :good: :good:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

juz pisalem wczesniej ze jesli bym mial zmienic samochod to z jakim silnikiem najlepiej

Opublikowano

bo mysli ze kupił sobie zajebi.....y samochodzik i do tego doreza tylko silniczek i bedzie :good: :good: :good: :good:

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

nie śmiej się z kolegi, ma ważny dylemat :>

Kup 1.9 TDI i sobie zmozisz na moc i bedziesz happy i koniec!