Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Alternatywa dla "rekinka". Montaż nawigacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakaś alternatywa dla anteny rekinka ?? Chciałem założyć nawigację, ale nie wiem co zrobić z anteną, bo nie za bardzo odpowiada mi ingerencja w blachę jak by to miało miejsce przy założeniu "rekina". Drugim wyjściem jest ukrycie anteny w desce rozdzielczej, ale ponoć mogą być problemy z sygnałem przy wjeździe do większego miasta. Jak to na prawdę z tym jest ?? Czy antena w desce jest aż taka zła?? Czy lepiej założyc rekinka montowanego na dachu ale niestety przy ingerencji w blache ?? Czy jest może jakaś inna alternatywa aby sygnał był na tyle dobry żeby nie było żadnych zakłóceń ?? Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Koleszko to zależy od Ciebie - albo robisz żeby wszystko wyglądało jak ori albo rzeźbisz antenę za zegarami jeśli ta druga opcja to odżałuj kilka złotych więcej i kup jakąś porządną np. BOSCHA... (co do obaw o zasięg przy antenie zamocowanej za zegarami to bez przesady nie ma tragedii może widzieć jedną lub dwie satelity mniej niż ta na dachu...)

aaa i skąd ten index B7 w temacie Twojego posta ( czy tam postu zawsze mam z tym problem... :polew: ?? )

Opublikowano

Nie chodzi o kasę, w tą czy w tą 100 czy 200 przy zakładaniu nawigacji to żadna kasa, po prostu nie chciałbym ingerować w blachę bo trochę się tego obawiam. Nie zależy mi żeby wyglądało jak ori..bo po co komu wiedzieć że w aucie zamontowane jest navi ?? Przy rekinku osoby w temacie odrazu wiedzą co jest i niektórych moze to kusić. Co do anteny to raczej chodziło mi o siłe sygnału przy słuchaniu radia, bo przecież satelit jest kilka ale z tego co kiedys czytalem to i tak na raz uzywana jest tylko jedna :).

aaa i skąd ten index B7 w temacie Twojego posta ( czy tam postu zawsze mam z tym problem... :polew: ?? )

Jak to skąd indeks ?? Nawigacja będzie montowana w B7 :).

Opublikowano

a w profilu masz B6 ... a co do rekina to czy masz małą navi w zegarach czy masz duża to antena jest taka sama a skoro tak podchodzisz do tematu że jej nie chcesz zakładać bo ludzie kumają i mogą ukraść to po co zakładasz RNS-E ??? :kox:

Opublikowano

Zakładam bo mam taki kaprys :wink4:. Antena oryginalna audi "rekinek" jest jakaś taka mała i śmieszna (no chyba że jest kilka modeli, ja widziałem taki mały i dziwnie to wyglądało). Co do tego rzucania się w oczy...to napisałem to tak bardziej na marginesie co praktycznie nie ma dla mnie znaczenia, chodzi tylko o tą dziurę w dachu, no ale z drugiej strony audi to nie mercedes więc chyba rdza w okolicach anteny mu nie zagraża.

PS B6 czy B7 co za różnica :tongue4:

Opublikowano

ja wszystkim montuje za zegarami i jest gitara

Opublikowano

no własnie, może się ktoś odezwie kto montowal u siebie nawigacje i nie ma oryginalnej anteny, tylko gdzieś tam przyczajoną ?! Czy wszystko jest ok, nie ma żadnych problemów z odbiorem stacji radiowych i nawigacją ??

PS przeglądnąłem kilkadziesiąt aukcji a4 na allegro i 90% aut posiadających nawigację nie miało anteny "rekinka" na dachu

Opublikowano

Michas

PS przeglądnąłem kilkadziesiąt aukcji a4 na allegro i 90% aut posiadających nawigację nie miało anteny "rekinka" na dachu

no i sobie sam odpowiedziałeś ... były to już auta na PL blachach...

Opublikowano

no własnie, może się ktoś odezwie kto montowal u siebie nawigacje i nie ma oryginalnej anteny, tylko gdzieś tam przyczajoną ?! Czy wszystko jest ok, nie ma żadnych problemów z odbiorem stacji radiowych i nawigacją ??

Ja mam u siebie antenę w desce i nie mam żadnych problemów z sygnalem GPS.Ale na dach i tak rekinka wrzuciłem bo moim zdaniem auto z anteną wygląda duż lepiej. :audi:

Opublikowano

ok dzięki. postanowiłem że na razie rekinka nie zakładam. bedzie antena w desce :)

Mowilem ci przeciez hehehe :P , ja u siebie mialem w desce i bylo git :) Nigdzie nie gubilo zasiegu :)

I nie jeden satelita tylko 3 jak juz :)

Opublikowano

Mad_MAX

I nie jeden satelita tylko 3 jak juz smiley

ja napisałem że jedną lub dwie MNIEJ a nie że jedną lub dwie będzie widzieć... :polew: