Opublikowano 12 Listopada 201015 l Znalazlem na allegro ogloszenia z regeneracjami wystrzelonych desek. Moze ktos wie jakim sposobem maluje sie taka deske ? Generalnie wiem ze podklad do plastiku i lakier z plastyfikatorem ale chodzi i jak uzyskac efekt jakiejs ciekawej struktury jak na tych aukcjach ? Ile jest wogole warte takie rozwiazanie w sensie powiedzmy trwalosci ? Nie mam zamiaru strugac deski zeby wygladala jak fabryczna Mam zamiar ja deko przerobic , zmienic jej deko kolor i mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Tak to wyglada PO : A tutaj np bardzo mi sie efekt podoba : Mam kumpla lakiernika nie boimy sie poeksperymentowac ale potrzebujemy swiatelka w tunelu
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Nosb, taka chropowata struktura na desce byłaby , Ciekawe czy ktoś z forum już działał coś w tym temacie
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Autor No wlasnie podoba mi sie bardzo do tego mam pewien chytry plan na przerobienie deski , pomalowalbym w jakis fajny kolorek i byloby miodnie Tylko zasiegam jezora Chyba bede musial uderzyc na jakies forum lakiernicze
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Kiedyś gdzieś na to wpadłem w sieci.. 1) Odciskają strukturę z miejsca obok, na coś w rodzaju plasteliny.. 2) Na naprawiane miejsce nanoszą jakieś tworzywo "a`la plastik z deski" 3) Dociskają odciśniętą "plastelinową" strukturę na to tworzywo, które jeszcze całkowicie nie związało, żeby nadać jej fakturę taką jak oryginalnie na desce 4) Malowanie.. ** To jeśli chodzi o regenrację uszkodzonego miejsca.. Nadlanie brakującego elementu, dziura, pęknięcie etc.. Na tych zdjęciach, to chyba tylko specjalna fakturowana farba, lub plastik, tworzywo "w sprayu"
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Autor Mi np nie potrzeba aby deska miala swoja ori strukture Ale np nie chce gladkiej w polysku Ma byc matowa i z jakas struktura Musze chyba ja wyjac bo i tak auto stoi i dac kumplowi niech kombinuje
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Mi np nie potrzeba aby deska miala swoja ori strukture Ale np nie chce gladkiej w polysku Ma byc matowa i z jakas struktura Musze chyba ja wyjac bo i tak auto stoi i dac kumplowi niech kombinuje kiedyś ktoś wrzucał fotki a4 z felami pomalowanymi w strukturę, taką chropowatą, fajnie by ty wyglądało na desce
Opublikowano 12 Listopada 201015 l Tylko musialoby byc drobniejsze niz tam dokładnie, taką strukturę jak ziarnko piasku , w jakiś elegancki kolorek i byłby
Opublikowano 12 Listopada 201015 l pomysl ciekawy i dosc unikalny - a takie wlasnie lubie tylko wybrac odp. strukture
Opublikowano 12 Listopada 201015 l U mnie koles w Gorzowie takie rzeczy robi. Maluje tez skory. Akurat widzialem jak pomalowal boczek skory siedzenia kierowcy. Jako nowy Za cala deske rozdzielcza bierze ok 150-200zl o ile dobrze pamietam. Mowil, ze nie poznasz ze malowane
Opublikowano 12 Listopada 201015 l cena nie jest zla ale jakies foto story jest :gwizdanie: tak zeby widziec jego rezultaty
Opublikowano 16 Listopada 201015 l mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie:
Opublikowano 16 Listopada 201015 l Autor Rozwazam rozne opcje Deske i tak daje do sklejenia i malej improwizacji znajomemu akrobacie lakiernikowi bo mi sie nie chce cos Wiec jakby sensownie prysnal to czemu nie
Opublikowano 30 Listopada 201015 l mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie: flock jest piękny, ile by kosztowało oflokowanie całęj deski?
Opublikowano 1 Grudnia 201015 l mysle nad pomalowaniem zamiast flokowania. Jeszcze się zaślinisz na flock :naughty: :przebiegly: :gwizdanie: flock jest piękny, ile by kosztowało oflokowanie całęj deski? wal do Raggamana z tym pytaniem
Opublikowano 3 Grudnia 201015 l U mnie koles w Gorzowie takie rzeczy robi. Maluje tez skory. Akurat widzialem jak pomalowal boczek skory siedzenia kierowcy. Jako nowy Za cala deske rozdzielcza bierze ok 150-200zl o ile dobrze pamietam. Mowil, ze nie poznasz ze malowane a jak trwalosc takiego pomalowanego plastiku na otarcia ? bo jak sie nie dotyka to nawet spreyem moza ale chodzi o wytrzymalosc zeby potem laty nie odchodzily tym bardziej zima jak temperatura dziala na te plastkiki
Opublikowano 3 Grudnia 201015 l Autor Sie okaze moja sie powoli robi Na razie pojdzie w farbe jak mi nie bedzie to odpowiadac wciagniemy we flok