Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wywalić EGR czy kupić nowy?

wywalić czy zastapic nowym 113 użytkowników zagłosowało

1. 1. wywalić czy zastapic nowym

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co mnie obchodzi jakie ceny u gajosa TOM77 sprzedaje ori części , pytałem o egr -480zł

---------- Post dopisany at 23:46 ---------- Poprzedni post napisany at 23:43 ----------

chyba ze mówimy tu o tym gdzie kupimy najdrożej ori egr

Opublikowano

Na alledrogo za 300 można kupić od gościa XXX i co mnie obchodzą ceny na forum jaaaa :facepalm: Duża rozbieżność cenowa tych "oryginalnych" EGRów. :grin:

Zapytać się coś normalnie na forum. :facepalm:

Opublikowano
Na alledrogo za 300 można kupić od gościa XXX i co mnie obchodzą ceny na forum jaaaa :facepalm: Duża rozbieżność cenowa tych "oryginalnych" EGRów. :grin:

Zapytać się coś normalnie na forum. :facepalm:

:facepalm::facepalm:http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/czesci-super-cenach-hurtowni-duze-upusty-klubu-promocje-20286/

Ehe .. masz racje kup u Gajosa za 900 zł i będzie na pewno lepszy od tego za 480 zł od gościa XXX z forum

Opublikowano

Nie wiem w której hurtowni sprzedają ori części :mysli: ja wiem że zamienniki tak jak kolega tom77

Posiadamy w ofercie części zamienne wielu renomowanych firm...

Ale spoko.:good: Kupie sobie ten za 900 bo te za 300 za tanie dla mnie. :polew:

Hehe dobra koniec spiny :drinks:

Opublikowano
Nie wiem w której hurtowni sprzedają ori części :mysli: ja wiem że zamienniki tak jak kolega tom77

Posiadamy w ofercie części zamienne wielu renomowanych firm...

Ale spoko.:good: Kupie sobie ten za 900 bo te za 300 za tanie dla mnie. :polew:

Hehe dobra koniec spiny :drinks:

Posiada w sprzedazy Wahlera czy taki jak siedzi ori ale spoko ... :grin:

---------- Post dopisany at 00:42 ---------- Poprzedni post napisany at 00:25 ----------

Btw. Mam nadzieje ze nie dumasz ze wszystkie częsci produkuje Audi podejrzewam ze ten od Gajosa tez będzie Wahler :wink:

Opublikowano

Ja lubię solidnych ludzi i dopóki Tom77 mnie nie wytnie w bambo to nawet mnie nie grzeje co kto ma za 20zl taniej czy drożej.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano
Ale co mnie obchodzi jakie ceny u gajosa TOM77 sprzedaje ori części , pytałem o egr -480zł

---------- Post dopisany at 23:46 ---------- Poprzedni post napisany at 23:43 ----------

tu nie chodzi o to gdzie więcej zapłacić. Ori jest ori, tylko z logiem Audi. Reszta to aftermarket. Nie twierdzę, że ten Wahler jest zdecydowanie gorszy, ale trzymając się jakichś zasad to ten Wahler nie jest oryginalną częścią zamienną i koniec kropka. A co kto kupuje to już jego sprawa i kwestia portfela. Nikomu nic do tego. Pamiętajcie tylko, że to co wypuszcza Wahler jako orybinalne części zamienne VAG naprawdę nie musi być dokładnie tym samym co pakuje wahler w swoje pudełka.

Opublikowano

tu nie chodzi o to gdzie więcej zapłacić. Ori jest ori, tylko z logiem Audi. Reszta to aftermarket. Nie twierdzę, że ten Wahler jest zdecydowanie gorszy, ale trzymając się jakichś zasad to ten Wahler nie jest oryginalną częścią zamienną i koniec kropka. A co kto kupuje to już jego sprawa i kwestia portfela. Nikomu nic do tego. Pamiętajcie tylko, że to co wypuszcza Wahler jako orybinalne części zamienne VAG naprawdę nie musi być dokładnie tym samym co pakuje wahler w swoje pudełka.

Ok przyznaje racje tańszy egr będzie wybrakowany o logo OOOO :wink:

Opublikowano

Amen. ;-)

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Opublikowano

Witam też się dołączę do wątku gdyż jestem tez zwolennikiem tego problemu Egr ciekł i został zaślepione co wynikiem było pokazanie sie błędu i kontrolki wiec po radach klubowiczów został wyłączony programowo :grin: koszt tylko symboliczna 100 a usmiech z braku kontrolki na desce bezcenny :decayed:

Opublikowano
Witam też się dołączę do wątku gdyż jestem tez zwolennikiem tego problemu Egr ciekł i został zaślepione co wynikiem było pokazanie sie błędu i kontrolki wiec po radach klubowiczów został wyłączony programowo :grin: koszt tylko symboliczna 100 a usmiech z braku kontrolki na desce bezcenny :decayed:

jesteś... zwolennikiem tego problemu? mógłbyś nam przybliżyć o co chodzi? masz już maturę? bo trochę przerażenie ogarnia.... no chyba, że coś wypiłeś - to przepraszam, jesteś usprawiedliwiony :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj obczaiłem swojego EGRa i jest ori audi nie wahlera bo widziałem że niektórzy pisali że mieli taki montowany. Teraz pytanie. Na moim jest 038131501AA a ETKA pokazuje mi 03813150AL. Czy to te same są bo jak widzę w aukcjach to piszą właśnie 038131501 AA,AL.

Opublikowano

jak dzwoniłem do aso z zapytaniem o cenę egr to krzyknęli mi 999zł znaleziony oczywiście po nr vin

Opublikowano

No to teraz znalazłem w serwisie z końcówką AL tak jak pokazuje ETKA za 1039,82 do Audi a 999,83 do Skody a z końcówką AA tak jak ja mam u siebie na zaworze 679,60 do Audi a do Skody 644,09.

Tym że do skody czy do audi nie ma raczej różnicy ale jaka jest różnica w AL a AA?

Opublikowano

Patryk nie wiem czy w skodzie gruszka klapy gaszącej nie jest z drugiej strony

Opublikowano

Aha dobra kij z tą skodą ale jaka różnica w AA a AL? Czy można to zamieniać czy nie?

---------- Post dopisany 17-08-2013 at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany 12-08-2013 at 20:49 ----------

I co nikt nie wie jaka jest różnica? :kwasny:

Opublikowano
Dzisiaj obczaiłem swojego EGRa i jest ori audi nie wahlera bo widziałem że niektórzy pisali że mieli taki montowany. Teraz pytanie. Na moim jest 038131501AA a ETKA pokazuje mi 03813150AL. Czy to te same są bo jak widzę w aukcjach to piszą właśnie 038131501 AA,AL.

038131501AL zastąpił już nieprodukowany 038131501AA

Ja mam EGR wymieniony w ASO przez poprzedniego właściciela i mam w AVF ten z oznaczeniem 038131501AL. Jako, że czyściłem go dzisiaj to przyjrzałem się mu dokładnie i przy flanszy wygrawerowany jest WAHLER co jednoznacznie tłumaczy kto jest dostawcą EGR na 1-szy montaż dla Audi

Opublikowano

No to dobra. W serwisie jak patrzę to AL jest za 1000 a AA za 600 wiec w czym jest taka różnica bo jak patrzy się na aukcje to pisze wszędzie AA AL J czy coś podobnego w jednej cenie.

Że co nie ma różnicy w konstrukcji tylko serwis naciąga czy jak?

Opublikowano

zakup nowego :facepalm:

Opublikowano

Potwierdzam ,Wahler jest orginałem zakładanym na pierwszy montaż!