maniek1983 Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam Panowie po podpieciu komputera pod auto wyskoczyly mi 2 błędy 1. 575 Ciśnienie w kolektorze dolotowym - i tak ogólnie auto ma kopa na 1,2,3, biegu do 3000 obrotów potem idzie ale powoli 4 i 5 bieg to masakra wcale sie nie rozpedza i ogólnie auto na maxa leci 140km/h. Troche czytalem i tak pozmieniam wezyki które ida do zaworu n75 a jak nie to sprobuje wyczyscic n75. Czy dobrym ide tropem??? 2. 1117 Sygnał obciążenia z zacisku alternatora DF - nie mam pojęcia o co chodzi ale jak zapalam rano auto to swieci kontrolka aku jak przygazuje to znika i juz sie ne pojawia w ciagu dnia. Aha tydzien temu padla mi pompa wspomagania i jak skrecalem kierownica to silnik mial takie obciazenie ze obroty lekko spadaly wymienilem pompe ale moze to od tamtej pory blad został co sadzicie??? Mam jeszcze problem z rannym odpalaniem auta i podobno to kąt wtrysku ale to jutro zobacze bo dopiero sie ucze tego vaG COM:decayed: Prosze o pomoc POZDRAWIAM
ciahciah Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 wężyki wymień, poczytaj jak zrobić logi i do dzieła
maniek1983 Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Opublikowano 14 Listopada 2010 ok jutro wymienie wezyki i logi dzieki :>
marles Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Miałem idealnie te same błędy co ty. 1. 575 Ciśnienie w kolektorze dolotowym - uszkodzony był zawór N75 (wcale nie działał) i dziurawa rura gumowa (powietrza doładowania) Więc popatrz na te kwestie u ciebie. 2. 1117 Sygnał obciążenia z zacisku alternatora DF Błąd u mnie wskazywał brak impulsu wzbudzania alternatora, swą drogą u mnie słaby akumulator. Myślę że chyba nie będziesz wymieniał mostka prostowniczego w alternatorze, ewentualnie akumulator. Brak związku z pompą wspomagania. Też muszę wzbudzić alternator poprzez wzrost obrotów (u mnie 1500 obrotów mniej więcej).
Rekomendowane odpowiedzi